Inderesin kahvihuone (Osa 1)

Maanantai lähestyy. :grin: Itsellä viimeinen yövuoro alkamassa, edelliset kolme päivää tein 16h työpäiviä. Mutta onneksi nyt yön jälkeen alkaa 4pv vapaat! Aika seurata aktiivisemmin markkinaa ja katsella kuinka nyt lasketellaan ensi viikolla. Ja onhan tuota inderespodia ja vitejoo tullut puskuriin myös! Tulee rennon mukava viikon alku. Hyvää alkavaa viikkoa myös muillekkin! Ja rentoa eristäytymistä :slight_smile:

9 tykkäystä

@Bansku en halua pilata maanantaitasi, mutta twitteristä bongasin juuri tällaista :wink: :

5 tykkäystä

Lauantaina melkein prossa alas, sunnuntaina prossa ylös, nyt taas nollilla kun “oikeiden” futuurien kauppa on avautumaisillaan. Tylsää, eikö vain.

Nyt taas futuurit 3% vihreällä. Nooo kaikki voi kääntyä päälaelleen ennen avausta :slight_smile:

Mitä lie OP taas sössinyt, kun salkun arvosta katosi 5% yön aikana.
Eivät näytä saavan korjattua.
Niin kuin ei olisi parempaa tekemistä ollut kuin selvitellä näitä koko päivää.

1 tykkäys

Tässä vähän toimitusjohtajien oman yhtiön osakkeiden ostoja euromääräisesti maaliskuun ajalta.

Kärjessä näyttäisi olevan Musti group

7 tykkäystä

Osaako joku sanoa miksi mulla tulee Nordnet push notskut vain ipadiin eikä puhelimeen?

Joo. Nordnetillä toimii karkeasti 50% toiminnoista uusintojen myötä. Kannattaa olla tyytyväinen, että joku toimii.Nordnetin mielestä sinun pitää ostaa lisää iPadeja.

Disclaimer: Kirjoittaja omistaa Applen osakkeita. Onneksi ei enää Nordnetin osakkeita.

1 tykkäys

Voisi kuulua myös välittäjäketjuun, mutta koska enemmän kiukuttelua kuin rakentavaa keskustelua niin laitetaan tänne kahvipöytään.

Aamun *itutuksen aiheet (Nordnetin käyttämisessä) so far:

  • Mietin tuotteen sivulla (tarkemmin sanottuna myynti-ikkunassa) millä hinnalla ostinkaan shortin… Enkä näe sitä mistään (uudella sivustolla). Tarvitsee poistua salkun yleisnäkymään tai kaivella historiaa tai mennä android apilla tuohon samaan myyntiruutuun, jolloin keskeisellä paikalla on näkyvillä GAV arvo.

  • Mikäköhän on tämän shorttini päivittynyt stop/loss? No eihän sitä tietenkään näe shortin omista tiedoista, ei niin mistään, eikä edes oman salkun puolelta, vaikka on mielestäni aika oleellinen tieto. Ei, pitää käydä listaamassa kaikki shortit (joita toki voi rajailla filttereillä", niin siinähän ne listauksessa köllöttävät, päivitetyt stop/loss tasot. Miksi **lvetissä tämä tieto ei ole näkyvissä missään itse tuotteen tiedoissa??

  • Katsotaan vähän näiden viputuotteiden tarkempia tietoja prospectuksesta… No pitää etsiä tietty tuote ja avata sen myynti / ostosivu, jotta saa näkyviin linkin tuohon tiedostoon. Eihän niitä kukaan aiemmin halua katsella! Paitsi tietysti Android apilla, sillä kun avaa jonkun tuotteen oman sivun, niin siinähän se linkki on, avaintietoesitelinkin vieressä.

Mikä järki on piilottaa tietoja varsinaiselta sivustolta, ja tarjoilla ne hopealautasella, jos samaa palvelua käytetään mobiililaitteella??

Menee järki tähän kaiveluun.

4 tykkäystä

Hevosen piirtäminen on aina rentouttavaa. Eikä sen jälkeen harmita enää yhtään niin paljon.

14 tykkäystä

Olin asiakastukeen aamulla yhteyksissä, jokavuotinen rumba, firman tilikausi maaliskuun loppuun, vuositiliote pitää saada.

Kerroin alkuun, kymmenisen minuuttia puhelimessa jonotettuani (miksikö soitin: no kun viestinlähetyksen kautta kestää jopa viikkoja, eikä saa silloinkaan vastauksia), että teillä on jo vuoden ollut siellä että asiakaspalvelumme on ruuhkautunut, turha nyt vedota koronaan. Ja esitin korjaamista: “Asiakaspalvelumme on aliresursoitu, koska meitä ei kiinnosta.”

3 tykkäystä

Markakorvalla kulkee lujaa, saa salkun auki. Itse kävin aamulla uudella uudelloma puolella salkulla, Uups something went wrong, ei salkkua näkyviin. Vanha puoli menin Sharevilleen ja lensin pihalle Sharevillestä ja vanha puoli. No ok, no Shareville today. No kirjauduin sisään ja vanhalle puolelle. Hupaillen lueskelen salkkua. Osa omistuksista on plussalla, osa miinuksella, mutta hinta näyttää nollaa. Unohdan toimeksiannot tältäkin päivältä. Siirryn toisen välittäjän salkkuun.

Miten yleensä uskallatte noita viputuotteita käyttää tuollaisella palveluvalmiudella?

4 tykkäystä

Satiirin ystäville…

7 tykkäystä

Mielenkiintoisia (akateemisiakin) näkökulmia sijoitusstrategioihin, arvosijoittamiseen ja anomalioihin.

5 tykkäystä

Pitääkin kuunnella. Muistan, että pidin aikanaan pirusti Havian blogista, joka oli ensimmäisiä taloudelliseen riippumattomuuteen keskittyviä aktiivisia julkaisuja. Mies oli myös yksi eniten muhun vaikuttaneita esikuva-sijoittajia oman sijoittajaurani alkuvaiheissa. Silloin miehellä oli vielä ETF-meno päällä ja tämä kvanttitouhu alkoi myöhemmin. Miehen kirja oli vähän jutustelua ja enemmänkin filosofinen kuin sijoittamiseen keskittyvä. Ei pärjännyt laadussa tai kiinnostavuudessa blogille alkuunkaan.

Kun Havia aloitti rahastonhoitajana, niin tilasin uutiskirjettä mielenkiinnosta ja lueskelin sitä aina silloin tällöin. Jos en väärin muista, niin turskaa tuli aika tasaiseen tahtiin ja vertailuindekseiltä otettiin takkiin enemmän tai vähemmän. Mies on kuitenkin vaihtelevasta sijoitusmenestyksestä huolimatta hyvä puhumaan ja häntä kuuntelee kyllä ilomielin. Toivottavasti Quantin strategia pärjää hyvin nykyisessä markkinaturbulenssissa alkutaivaltaan paremmin.

1 tykkäys

Luin kanssa Havian blogia aikanaan.

Mikä jäi tuolloin eniten ihnetyttämään oli kuinka lyhyen aikavälin näytöillä Havia pääsi salkunhoitajaksi. Jos en väärin muista niin käyttämänsä kvanttimenetelmä backtestattiin ison konsultin(KPMG?) toimesta mutta otanta oli vain 2-3 vuotta. Luulisi että amatöörisijoittajalta vaadittaisiin näyttöjä vähän pidemmältä ajalta että pääsisi omaa rahastoa luotsaamaan.

1 tykkäys

Ei saanut setä ja hurja määrä foorumilaisia keskustella ja hifistellä ikiomassa ketjussaan “Pörssinousun seurantahuone” pörssin nousurumbaa. Otetaan nyt kuitenkin täällä kaffehuoneessa tämä historiallinen tykkäyshetki vielä kerran esille.

Jos tälläkin foorumilla tämän Masse-sedän niin kiltin ja positiivisen viestin joku heti liputtaa, niin rauha hänen pikkusieluisuudelleen. Aamen.

Masse-setä, FA, hyvä, erinomainen, loistava, ________? ketjun aloitus (foorumi vois keksiä adjektiivin yli 100 tykkäystä saaneelle ketjun aloitukselle, Inde ei nyt pysty, toim.huom) :sweat_smile:

14 tykkäystä

Olisko ylivertainen (superb)?

Nimim. Masse-fani

8 tykkäystä

Voiko tästä @Masse n vuosi enää parantua :joy: on kyllä niin innoissaan tykkäyksistä koko ukkeli, että oikein hymyilyttää minuakin :slight_smile:

7 tykkäystä

Ei voi :slight_smile:

Kannattaa kuitenkin muistaa, että jos olette ja elätte Massen ja massen kuplassa, niin
Massen tykkäys = teidänkin tykkäys :slight_smile:

Masse-setä, FA, ilman foorumia ei ole Masse-setää :two_hearts: :two_hearts: :two_hearts:

13 tykkäystä