Inderesin kahvihuone (Osa 1)

On se ko kortin hinnalla saa 3 mun täysin toimivaa autoa… =D

Hmm, jos kahden tonnin pelikoneesta tippuu 3/4 parissa vuodessa, niin pitäisiköhän sitä itsekin harkita taas PC:n hankkimista, käytettynä siis :sweat_smile: Edellisen oman koneen kasasin muistaakseni noin 10v sitten, toisaalta ei ole kauheasti ollut aikaa pelatakaan. Jotain Microsoft Flight Simulatoria voisi olla kiva lennellä yöllä, mutta sekin taitaa tulla Xboxille?

2 tykkäystä

Meillä on 10v. poika ihan liekeissä tuon pc:n kanssa. Ilman konsolia ollut siis tähän asti ja odotettiin Ps5:tä tulevaksi. Sitten yhtäkkiä halusikin pc:n ja minusta se vaikutti hyvältä ajatukselta.

Tosiaan käytetty tehomylly ihan Torista luotettavalta myyjältä ja on ollut mainio vekotin. Kaveriksi hyvät tykötarpeet ja iso hyvä näyttö.

7 tykkäystä

Hitto kun tämä markkinoiden tilanne luo epävarmuutta itselleni. Sijoitusurani on kohtuullisen lyhyt, jolloin kauaskantoiseen ajatteluun ei ole riittävää kokemusta tällä saralla ja salkun tyhjentäminen pyörii kokoajan mielessä, jotta salkun arvo ei sulaisi pahimman skenaarion sattuessa. Salkkuni koostuu pitkälti matalasti arvostetuista osakkeista, jolloin olen ajatellut että salkun holdaaminen 20% käteisvaralla on hyvä taktiikka tulevaa ajatellen.

5 tykkäystä

Itse olen ihan suosiolla siirtynyt jo aikoja sitten (ennen Bitcoin-louhintoja) “kännykkästrategiaan” näyttisten kanssa :smiley: Eli ostan parhaan minkä saa about 350 - 400 eurolla juuri nyt. Eli keskimäärin edellisen sukupolven toiseksi parhaan. Aloitin sen jo Geforce Ti 4200 aikaan, kun Ti 4600 oli sen ajan hintoihin nähden ihan törkeän kallis. Nykyisin toki näyttikset ovat kalliimpia kuin silloin.

2 tykkäystä

Jahas. Taas joku tosikko liputellut sedän kieliposkessa tekemän Wuhan-kommentin, joten laitetaan tämä tykätty komentti suojaan tänne kafferoomin puolelle :slight_smile: :stuck_out_tongue_winking_eye:

MasseFoorumin aatelinen

1 pv

Niinpä, pohtii vanha setä…Miksi? Ettei vain olisi oma kansa jo rokotettu?? ja siis virus päästetty vähän kurmoottamaan pahaa muuta maailmaa???

Missä Kiinan tilastot? Jotain 15 tartuntaa 1.4 miljardin väestössä? Jos tämä totta, niin Korona on kuin onkin Wuhanin salajuoni muailmaa vastaan, vai?

Masse-setä, FA, Nyt epäilyttää kaikki keltainen, myös sedän maksan väri :face_with_symbols_over_mouth:

5 tykkäystä

Yksi neuvo: Elä hötkyile.

Tässä on jo paha skenaario päällä ja vaikka tilanne voi vielä huonontuakin koittaa myös kirkas huominen - jos vaan malttaa mielensä. Niin on käynyt poikkeuksetta - aina. 100%. Joka kerta. Toistuvasti.

19 tykkäystä

Jos voisin jotain oman, tosin vasta 11v, sijoitusuran alussa korjata, niin hyvien yhtiöiden myyminen yleisen markkinalaskun pelossa.

Olin niin ultrabullero kuin olla ja voi ensimmäiset vuodet: pienikin räsähdys sai herkästi myymään helmiä pois salkusta.

Säikkyydestä oli tottakai etua niissä tapauksissa, kun sotkeutui oman aikansa “Nikoloihin” ja muihin hypetyksiin, mistä onneksi irrottautui ajoissa. Jokunen taisi räjähtää konkurssiinkin myöhemmin. :smiley:

Mutta hyvien yhtiöiden kanssa, ja meinaan hyvällä yhtiöllä firmaa jolla on iso kasvupotentiaali, erinomainen johto/omistajakunta sekä korkeat kilpailuedut, ei kannattaisi melkein koskaan hötkyillä.

Toki jos tunne jatkuu viikkoja ja tulee yöuniin, niin sitten osakepaino on vain liian suuri. :slight_smile:

27 tykkäystä

PIIIIITKÄLLÄ tähtäimellä yleisesti tällainen epävarmuuden aika on se, jolloin tehdään parhaat PIIIIIIIIITKÄN aikavälin ostokset.

Tässä ei ole kuin arviolta 6kk että rokotetta jo jaellaan… miettikääpä markkinan näkymiä sitten kun psykologinen taakka poistuu väestöltä, kulutus kasvaa jne.

Tokihan pysyviä muutoksiakun tulee, mutta OSAKEPOIMINTA OSAKEPOIMINTA.

Arvioisin, että nyt on paljon parempi hetki ostaa kuin 6kk päästä.

Käytä markkinan pelkoa eduksesti!

22 tykkäystä

Itsellä samat fiilikset. Käännän asian nyt niin, että ostan lisää hyväksi luulemiani osakkeita.

6 tykkäystä

Itsellä on sama homma, nuori ja kokematon, mulla riskikerroin on korkea kun on kyydissä myös riski jenkkilappuja… Toki suurin paino on vedyssä (nel ja plug), QT/SE ja NFIN ja UTZ. Eikä kovin suurella rahalla noita jenkkilappuja ole ja muutamasta oma osuus myyty pois ja jätetty ajautumaan mihin ajautuukaan.

Eilen lopetettiin hieman alle 1000€ tappioon ja tänään käyty jo -850€. Vielä on käteistä 3x mitä joutuu veroja maksamaan. Eli voi vielä tankata ja varmaan tankkaankin vielä vetyä… Onneksi plussalla ollaan vielä, mutta jos käydään lähellä ±0 niin kyllä suurinosa lähtee pois ja katselen paremmalla aikaa uudestaan sijoittamista.

E. Tappiolla en itse haluaisi myydä, lähes aina kun olen näin tehnyt niin seuraavaksi on kurssi lähtenyt nousuu

Ihmettelin tätä itsekkin. Foorumilla ei saa kirjoittaa kuin yhdellä ja ainoalla ulosannilla. Oli sisältö mitä hyvänsä, niin ulosanti pitää olla asiallista. Muuten viuhahtaa lippu.

Hauska lukea ulosantiasi, tulee ihan mieleen yksi eläköitynyt mestari töistä. Hänellä oli todella erikoinen ulosanti, mutta kun oppi lukemaan häntä, niin oli ihan huippu juttuja!

Mukavaa punaista päivää Masselle (FA).

6 tykkäystä

Kiitos, kiitos! Tässähän punastuu sedän salkun lisäksi myös posket :smiling_face_with_three_hearts:

Masse-sedän kommentit tuottavat niin paljon mielihyvää niin monille, että pakko se on vaan vanhan sedän jatkaa foorumilla roikkumista. Jatkuva peukkusade ei vaan voi olla väärässä :+1: :+1: :+1: :+1: :+1: :+1: :+1: :+1: :+1: :+1: :+1:

Tämä kafferoom on loistava keksintö! Tänne setäkin aina pakenee, kun tunnelma oikealla foorumilla kiristyy ja kyläpoliisikin alkaa hermoilla…

Masse-setä, FA, tykkäysten määrällä mitattuna setä on tittelinsä ansainnut :muscle: :muscle: :muscle:

44 tykkäystä

Viimeyönä oli kyllä jännä. Heräilin jossain vaiheessa ja mietin, että nyt se sitten kävi. Kamux anto negarin ihan puskista ja oikeastaan kaikki näkymät oli perseellään. Kasvuodotuksille heipat ja kertoimien sulamisen myötä tultiin pörssipäivän aikana tonttiin kuin Nykänen (etenkin uran jälkeen) konsanaan.

Jännän tilanteesta teki se, että hetken unenpöpperössä mietin, että perkele no olihan tämä jo nähtävissä ja kyllähän tästä varoiteltiin. Olihan niillä niitä palkanmaksuhässäköitä ym myös. Että ihan itseään saa tässä sijoittajana syyttää :smiley:
Toki tuo Kamux possa on jo entuudestaan aikalailla huomattava, mutta ajattelin tämän hetkellisen mielenhäiriön olevan vain hetkellinen ja suuntasin aamulla pörssin ihanaan maailmaan. Helpotukseksi uni osoittautui vääräksi, mutta nukkumatti lienee paniikissa myynyt - tuli lapioitua taas pari sataa lappua lisää seuraavia öitä viihdyttämään :crazy_face:

14 tykkäystä

Vähän on kyllä sellainen päivä taas että voin ymmärtää miksi alkaa kaivelemaan salkun tyhjennysnapin painaminen. Joka yleensä tarkoittaa että on ostokelit päällä ja nyt myymällä pääsee myymään keskipitkän aikavälin kuopassa :slight_smile:

9 tykkäystä

Tiedättekö mikä ero on tavallisella tallaajalla ja maailmanluokan ammattilaisella? Ammattilainen tietää tasan tarkkaan missä on 5 vuoden päästä :smiley:

9 tykkäystä

Kiitos kaikille vastauksista, näistä on valtavasti hyötyä päätösten teossa. Holdaan salkkua ja ostelen 20% varoilla lisää, kun merkit antavat aihetta ostoille.

3 tykkäystä

Tainnut tulla salkkuun turhan paljon korkean Betan osakkeita kun tänäänkin biittaa indeksin reippaasti… Hesa vähän yli prosentin miinuksella, salkku tuplat tuosta. :grimacing:

Noh, kunhan ylöspäinkin sama kaava toistuu niin kyllä se siitä.

“härkä- tai karhumarkkina, ihan sama, indeksi pitää biitata! Ai mitä, että pitäisi myös olla ylempänä kuin indeksi kun nallet mouhkaa??? Uuuuh…”

14 tykkäystä

Diamyd Medical AB kahvittelut jatkuu edelleen… Kohta tulee kyllä jo yliannostus.

1 tykkäys

Hieno mies. :slight_smile:

8 tykkäystä