Inderesin kahvihuone (Osa 1)

Miullakin isoja suunnitelmia. Mie sijoitan ens viikolla Tokmanniin. :sunglasses:

image

8 tykkäystä

Pitäisi varmaan avata Nordnet tili ruotsiin niin tämäkin ongelma, valuutanpuljauksen lisäksi olisi helmpompaa.

Eikös Nordnet tue valuuttatilejä, eli jos SEKkiä puljaa paljon niin on vain SEK-tili?

Edit: Tietty vain AOT-puolella taitaa taipua.

1 tykkäys

Aot:lle vain.
OST:lle ei saa ja syy taitaa olla poliittinen. Sitä perusteltiin kansankapitalismilla joten suurin osa valuvioista sattuu sitten osumaan ulkomaan osakkeisiiin.

  1. Ulkomaan osinkojen lähdeverotusta ei kompensoida mitenkään.
  2. Valuutta tilien puute käytännössä estää aktiivisen kaupan ulkomaan osakkeilla.(0.5% yhteensä osto ja myynti)
  3. Hankinta olettaman puuttuminen.

Kolmosen kanssa voin elää ja se ei edes oikeasti haittaa muuten kun teoreettisissa tapauksissa. Esim holdaat Remedyä korona montusta satakertaistumiseen. Myyt kaikki osakkeet ja aloitat vapaa herran elämän istuen käteisen päällä maksaen vain 40%*34% veroa. Oikeassa elämässä ost:lla rahastuksen jälkeen et maksa yhtään veroa ja ostat jotain turvallisia mummo-osakkeita ja elät osingoilla.

2 tykkäystä

Exelin käyttö ei ole kuin pyörällä ajo. Kerran kymmenessä vuodessa kun sitä käyttää niin ei tule selkärangasta(paitsi ahdistus ehkä).
Mutta tuloksia jo syntynyt. First north 25 indeksin arvo on tällä hetkellä 21.8 miljardia euroa. Joten kyllä tonne isokin rahasto(n. miljardi euroa) mahtuisi heilumaan ennen kuin alkaisi omistamaan 5% yksittäisistä yrityksistä.
Nyt pitää vielä keksiä formaatti mikä on järkevä ja vähätöinen. Suhteelliset osake määrät olisivat ainakin immuuneja päivävaihteluille.

1 tykkäys

Tulokset yllättivät. First north 25 on vain hyvin naamioitu pelifirma indeksi. Kolme suurinta ovat Embracer, Stillfront Group ja Paradox ja ne ovat jo yli 60% indeksistä. Viidentenä urheilu vedonlyötiä Kambi Group. On siellä 1.72% painolla Remedykin.
Ja ainakaan oman rajallisen tutkimukseni mukaan First north ei ole paino rajoitettu indeksi.
Eli taidanpa jättää tutkimukseni tähän ja ostaa lisää Embraceria.

15 tykkäystä

Akin tunnustuksia Nordea-sokkailuista :point_down:

En iljennyt laittaa tätä Nordea-foorumille, vaikka yhtiötä koskettikin. Tästä kevyen humoristisesta kolumnista voi ammentaa muunlaista viisautta kuin Nordean osakeen analyysiä.

9 tykkäystä

Akeliuksessa näyttäisi käytävän kauppaa euroissa, jolloin markkina-arvosta tulee noin kymmenkertainen.

Hyvä huomio. Korjailen mutta ei vaikuta onneksi kokonaisuuteen.

Tässä reilu puoli vuotta taas paremmin ja innokkaammin sijoittamista sekä sen kautta yhtiöiden toimintaa seurannut. Lähinnä tästä tullut sellainen harrastus ennemmin kuin suurien voittojen tavoittelua.
Mielenkiintoista varsinkin ollut seurata eri alojen yhtiöiden selviytymistä koronan tuomista muutoksista.
Toki salkku on nyt hyvin plussalla, kun alun ostot sattui hyvään aikaan. Myöhemmin lisäillyt salkkuun muutaman rahaston sekä hajautusta parannellut yhtiöiden määrän suhteen ja niiden koon suhteen salkussa.
Mukavan rentoa asioiden pohdiskelua sekä saanut uusia tuttavuuksia taas eri aloilta.
Toki mm työelämässä sijoittaminen aiheuttaa sellaista vanhoillista suhtautumista mm että porvareiden touhua eikä työläisellä ole varaa tuollaiseen. Ei auta vaikka kerrot miten hyvin nykyisin pääsee alkuun helposti netin kautta ja pienilläkin summilla rahastoihin. Opin kautta voi sitten lähteä vaikka suoriin osakejuttuihin mukaan.

2 tykkäystä

Rokote- ja stimulus :carrot: Mihinkähän tässä ollaan matkalla… hieman aasimainen fiilis tulee :sweat_smile:

1 tykkäys

Se olisi herrat salkuntyhjennys tänään vuorossa. Voi olla virhe, mutta koronatilanteen nopea eskaloituminen on jotain sellaista mitä ei voi vain olankohautuksella sivuuttaa.

2 tykkäystä

Dax alkaa näyttää uhkaavan heikolta.

1 tykkäys

Ei välttämättä huono ajatus ollenkaan, mutta toisaalta… USA:n presidentivaaleja edeltävä viikko on historian valossa ollut lähes poikkeuksetta kovan pörssinousun aikaa. :slight_smile:

Toisaalta, edellinen, ja mahtaisiko olla muuten ainoa, poikkeus tähän saatiin Trumpin valinnan yhteydessä vuonna 2016. :smiley:

4 tykkäystä

Näyttää kyllä, onneksi ei pitänyt viikonlopun yli mitään longia isolla vivulla :cold_sweat:

Tänään pulkkailtu alas aikalailla joka lapun kanssa, jos itse myisi lisää pois niin myisin tyydyttävällä hinnalla omaan mieleen ja katselisin ostopaikkoja vaalien nurkille :thinking: Saattaa olla että siellä voi ostopaikkoja olla, tai sitten ei. Nyt on niin erikoiset ehdokkaat niin mitä vain kummallista saattaa sattua…

Eikö yleensäkin olla talvea kohden hieman tultu alas pörssissä? Kesää kohden taas päästy nousuun?

Marraskuun ja huhtikuun väli keskimäärin ollut se tuottoisin ajankohta😄

Okei :+1: Itsellä menossa vasta ensimmäiset puolivuotta, näin vain olen lueskellut.

OMXHKI vielä 50-liukuvan keskiarvon päällä, mutta lähellä. Viimeiset puoli vuotta parhaat ostopaikat ovat olleet kun on ostanut läheltä tuota. S&P500 myös vielä 50-liukuvan keskiarvon päällä, joten itse näen olevan nyt melko huono ajankohta myydä. Katsotaan nyt jos nuo liukuvat keskiarvot rikotaan alaspäin niin sitten voi trendi olla kääntymässä, mutta toistaiseksi ollaan “vain” nousutrendin dipissä.

Ja tosiaan kuten Teronuppi totesikin niin pörssin historiallisesti parhaat kuukaudet ovat juuri alkamassa. Pidän ainakin itse vielä toistaiseksi pään kylmänä heikkenevistä koronauutisista huolimatta ja ennemminkin tankkailen vielä lisää kuin myyn.

23 tykkäystä

Enpä lähde itsekään enää juurikaan veivailemaan, kun suurella vaivannäöllä olen viimein saanut pääomat allokoitua pidemmän aikavälin (5-10 vuotta) salkkua silmällä pitäen. Melkein kolme vuotta siihen meni ja ilman koronakriisiä olisi ollut huomattavasti hankalampaa tai ainakin kalliimpaa.

Ensi kevään osingot siintävät jo näköpiirissä ja kaikki salkkuyhtiöni ovat varsin mukavaa kassavirtaa tuottaneet tänä vuonna koronasta huolimatta tai jopa osittain sen avittamina. Varsin levollisen mielin siis voi vaihteeksi katsoa kurssilaskuakin ilman pakottavaa tarvetta tehdä erinäisiä viritelmiä.

15 tykkäystä

Itse myös aika levollisesti katson sillä salkku on ns. koronaresistantti - laput lähet järjestään firmoja jotka ovat jo yhden koronadipin selvinneet kuivin jaloin. Ainoa poikkeus on tuo spekulatiivinen siivu Finnairia joka on potkittu jo niin kaivoon että se ei hirveästi tuosta laske ilman lisädiluutiota - ja pitäisi piristyä heti kun lenskarit sitten taas lentävät. Toivottavasti siihen ei mene geologisia aikakausia :smiley:

5 tykkäystä