Osakesijoittaminen

Inderesin kahvihuone (Osa 1)

Edustavuus edellyttäisi myös suhteuttamista sukupuoleen, ikään, asuialueeseen yms.

Mutta mielenkiintoinen tulos joka tapauksessa, oli kohderyhmä mikä tahansa. Juurikin uskoa hyvyyteen, kauneuteen ja rehellisyyteen tämä ei vielä horjuta.

4 tykkäystä

Reuters:lta löytyy ainakin hyvin tietoa…


Esimerkkinä Nokia :man_shrugging:
2 tykkäystä

En oikein syty tällaisesta vihjailusta. Mitäpä jos käytäisiin tilanteeseen vaadittava keskustelu johdon ja kapteenin/perämiesten/safety officerin välillä ensin oman pään sisällä, ennen kuin ruvetaan vihjailemaan foul playtä. Vakuutuspetoksen tekeminen kotitavaroista on hieman eri asia kuin satojen miljoonien matkustajalaivasta, ymmärrät varmaan?

5 tykkäystä

Perustuulen tiedettiin olevan kova ennen liikennöintipäätöstä, mutta tuulen ei pitänyt haitata Viking Gracen matkaa. Boijer-Svahnström kertoo, että muutama muu yhtiön laiva sen sijaan jätti merenkulun väliin tuulen vuoksi.

Kyllähän ne miljoonien sahatkin aina kummasti syttyvät palamaan erityisesti silloin kun liiketoiminnalla menee huonosti :cowboy_hat_face:

En nyt itsekään lähtisi ensimmäiseksi epäilemään mitään vakuutuspetosta. Lentokoneitakin aina välillä yritetään lentää kännissä, joten ei yllättäisi jos tuo merikapteeni olisi vaikkapa muutaman tujauksen ottanut. Eiköhän tuo siis inhimillisen virheen piikkiin mene.

2 tykkäystä

En ole mistään vakuutuspetoksesta vihjaillut. Tämän keksit nyt ihan omasta päästäsi. Vakuutuspetos olisi miltä tahansa yhtiöltä järjetön veto ihan missä tahansa tilanteessa.

Minusta on vain omituista, että miksi juuri nyt Viking Line karauttaa kiville näin tiheästi. En nyt halua lähteä asiaa sen tarkemmin spekuloimaan, mutta jostain nämä toistuvat karilleajot mielestäni kertovat. Toki kyse voi olla vain huonosta tuurista ja ”tuurilla ne laivatkin seilaa”-sanonta pitää tässä tilanteesta paikkaansa. Minun on kuitenkin vaikea uskoa, että kyseessä olisi pelkästä huonosta tuurista näissä molemmissa tapauksissa. Onnettomuudethan ovat yleensä monen asian summia, joissa sattuma on vain yksi osa koko kuviota.

2 tykkäystä

Hei, älä jätä roikkuun! Kerro nyt sitten mistä se ‘NH’ on lyhenne? :thinking: Itselläni ei ainakaan ole harmainta aavistustakaan tästä, kun en mitään uhkapelejä harrastele tms. Ainoa mikä mieleeni tulee on " Nice Hand " ?

4 tykkäystä

Sori :grin: Nice Hand on oikea veikkaus

4 tykkäystä

No vihdoin olisi läksyt tästä Efectestä tehty. Ja ei, ei heikkilä & vilen show perusteella. Eikun TA kyttämään, jos paikka iskeä löytyisi. Mutta first things first, Hercule poirot alkoi TV1, Roy Ackeroydin murha, huippu jakso :sweat_smile:

12 tykkäystä

Onko jollekin tuttu? Törmäsin OP-mobiilissa jokin aikaa sitten ja mietin, että mikä juttu tässä on takana? Myydä omia tuotteita ja palveluita, ja ottaa “pienen pieni” komissio siitä?
Mietin myös, että osakesäästötiliä eivät ole saaneet aikaiseksi, mutta tällaisia kyllä saadaan. No ehdin kyllä siirtää jo lasten arvo-osuustilit pois, kun ei siitä näytä tulevan mitään :woozy_face:

12 tykkäystä

Voi jeesus…op on kyllä… suosittelemme omia rahastojamme…

7 tykkäystä

No nyt on röyhkein kusetus mitä vähään aikaan nähnyt. Kerätään rahaa siitä, että suositellaan omia ylihintaisia tuotteita😳

20 tykkäystä

Jep :joy: :man_facepalming:

Vaikuttaa OP:n epätoivoiselta yritykseltä saada tietämättömiä nuoria ja vanhuksia laittamaan rahansa ylihintaisiin & alituottoisiin rahastoihinsa :smiley:

‘‘Sijoita 10 000e vuodessa ja takaamme 5% vuosituoton sisältäen hallinnointi ja palvelukulut’’

6 tykkäystä

Pienessä printissä lukee ehkä “Op tarkoittaa tällä 5% tuotolla omaa tuottoaan ja ei takaa asiakkaalle mitään tuottoa” ?? :stuck_out_tongue:

14 tykkäystä

Itsellä oli vuoden alusta OP:lla rahastoja juuri ennen koronan iskua kursseihin. Noh ne elpyi suhtkoht hyvin että omilleni pääsin ja suljin koko homman. Siirryin nordnettiin sijoittamaan ominpäin ja omavalintaisiin kohteisiin. :grinning: Eipä nuo kyllä enää houkuta ton kokemuksen jälkeen, ehkä niillä voi jotain pientä tuottoa saada. Itse kun näkee hieman vaivaa ja sijoittaa järkevämmin joihinkin etf rahastoihin / osakkeisiin niin parempi tulee omasta mielestä.

7 tykkäystä

Aikani myös odottelin OP:n osakesäästötiliä ja tämä vuoden syksyllä piti alun perin olla valmista. Aikataulut siirty “ensi vuoden alkuun” joten siirsin kaikki osakkeeni nordnettiin. Paras päätös pitkään aikaan ja ei tarvi kärsiä enää OP:n raskaista ja lagisista sivuista.

1 tykkäys

Juurikin on pakko paljastaa, että on yksi tämänkin rahastuksen hyötyjistä. Osuuspankeillahan on sellainen pieni sievä ongelma, ettei ne tiedä mihin kaikki tekevänsä voitot voisivat tunkea. Siksi on keksitty juttu nimeltä lisäosuus. Sieltä saa jotain 3% turvallista tuloa, mutta max jotain 20k per pankki. Juurikki potkaisee nyt itse itseään nilkkaan sinun rakkaan närkästyjän puolesta.

Kyselin OST:n tilannetta reilu vuosi sitten. Lupasivat silloin, että keväällä tulee OST. Keväällä kysyin uudestaan, luvattiin syksyksi. Nyt taas siirretty keväälle, epäilen vahvasti että tulee. OP on kuin Nokia, tölkkiä potkitaan ja potkitaan. Onneksi jätin uppoavan laivan siinä vaiheessa ja siirryin Nordnetille, että pääsee heti alkuun mukaan. Osuuspankki virtsaa yksityissijoittajaa rankasti silmään.

7 tykkäystä

Juurikki viittaa tässä varmaan OP:n tuotto-osuuksiin. Meidänkin taloudessa niitä on merkittynä 9 k€:n edestä valitettavasti. Tuosta korkeintaan 3,25 %:n turvallisesta tuotosta (miinus verot) voidaan olla montaa mieltä. Nyt en enää koskisi moisiin pitkällä tikullakaan. Ei se ole yhtään sen turvallisempi kuin jonkun pankin osakekaan. Tämän vuoden tuotot on maksamatta samalla tavalla kuin Nordean osinko. Tuotot pitää uudelleen sijoittaa johonkin muualle, jos meinaa saada korkoa korolle. Ei pääomasuojaa eikä pankin ole pakko suostua lunastukseen ellei se halua. Käytännössä varmaan harvinaista. Ehdot ovat kyllä niin luokattomat, etten suosittele kellekään. Hyvät tuotot OP:t varmaan tekevät tällä kohtalaisen halvalla “vapaalla omalla pääomalla” :thinking:

Ja lopuksi se paras ominaisuus. Olemme päättäneet realisoida nuo omistukset “pikimmiten”. Ongelmana vaan on se, että jos nyt realisoin, saan rahat aikaisintaan 1. pankkipäivä 2022. Arvaatteko kyrsikö koronadipin aikana :woozy_face:

7 tykkäystä

Osloon ostoksille?

7 tykkäystä

Joo kyllähän tuo täysin riistoa on,
‘’ Ei se ole yhtään sen turvallisempi kuin jonkun pankin osakekaan.’’

Samaa mieltä, perustuu täysin OP:n bisnekselle haalia pääomaa jonka sitten itse polkevat tuottamaan ja asiakkaalle maksetaan nimellistä muutaman % tuottoa, ja aika törkeää jos vielä lukitaan lunastus vuosien päähän tollasella tuotolla :smiley:

Olen itse verrannut useasti OP:n aktiivirahastojen tuottoja vastaaviin ETF tai jopa kilpailevien pankkien aktiivirahastoihin ja ne ihan oikeasti alisuorittaa huomattavasti, olen tätä myös verrannut Sijoitusvirheet ketjussa. Itsekkin joskus aikoinaan laiskana siellä rahojani lepuuttelin kunnes aloin aktiivisemmin tekemään kauppaa ja perehtymään markkinoihin.

3 tykkäystä