Inderesin kahvihuone (Osa 1)

Tänään näyttävät taas ruotsalaiset viime päivinä piiskatut peliosakkeet kelpaavan. Nousussa laajalla rintamalla Embracer, G5, Stilfront, Paradox, Evolution Gaming.

Nousukärjessä monen palstalaisen eilen yli laidan heittämä Embracer.

5 tykkäystä

Juu, joku muukin saattaa olla Sepon kanssa samaa mieltä:

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/tassa-ovat-helsingin-porssin-zombiyhtiot-onko-salkussasi-elavia-vai-kuolleita/c69859c9-dc00-4406-8329-998b522cf157

Maksumuurin takana, mutta muutama otos tekstistä:
Lainaus:"Helsingin pörssissä on joukko yhtiöitä, jollaiset Kansainvälinen järjestelypankki BIS määrittelee zombeiksi eli eläviksi kuolleiksi.

BISin määritelmän mukaan zombiyhtiöitä ovat vähintään 10 vuotta olemassa olleet yhtiöt, joiden liiketuloksen suhde korkokuluihin on alle yhden.

Tämä tarkoittaa periaatteessa sitä, ettei yhtiö selviä omista velanhoitokuluistaan ja rahoittaa toimintansa tuloksen sijaan aina uudella velalla."

" Tuotteitaan vielä kehittäviä yhtiöitä ovat esimerkiksi bioteknologiayhtiöt Faron Pharmaceuticals , Nanoform , BBS-Bioactive Bone Solutions ja Herantis Pharma . Bioteknologiayhtiöiden tuotekehityksen onnistumiseen liittyvät riskit ovatkin sijoittajilla yleensä hyvin tiedossa.

Investointivaiheen yhtiöiksi Rajala mainitsee kaivosyhtiöt Endominesin ja Sotkamo Silverin ."

" Sijoittajan kannalta zombi-listauksen kiinnostavin anti voi olla zombeista virkoamassa olevissa yhtiöissä. Virkoamista on nähty erityisesti it-yhtiöissä Heeroksessa ja Innofactorissa ."

Onko jollakin muulla tunne, että palstalta tuttua listaa?

Kaikki sijoittaneethan tietysti tutustuneet velkatilanteeseen eikö vain?

7 tykkäystä

Oisko tullut kiire vaihtaa kaikki osakkeet toisiin parempiin :wink:

3 tykkäystä

Aamukaffen äärellä mieleen heräsi jostain kysymys, notta onkohan foorumilaisissa, aktiiveissa siis, toisilleen sukua olevia tapauksia.

Silmänräpäystä myöhemmin huvitinkin jo itseäni miettimällä “hullunkuriset perheitä” eli miten eri aliakset voisivat, kieli poskessa, linkittyä toisiinsa.

@Masse olisi ehdottomasti @Aston_livingstone appiukko, eli Aston olisi siis Massen unelmavävy :laughing:

8 tykkäystä

Amatööri kysymys… Minkä sivuston kautta väki treidailee jenkkiosakkeita? Itsellä käytössä Nordnet, mutta välityskulut ovat turhan suuret tälläiselle opiskelijalle jolla ei ole varaa sijoitella 4 numeroisia summia.

1 tykkäys

Kannattaa mennä selailemaan tätä ketjua, sieltä löytyy aiheesta sivukaupalla luettavaa. :slight_smile:

3 tykkäystä

Tuntuu niin monella olevan kovaa veivausta, niin ihan mielenkiinnon vuoksi tälläinen :smiley: (jos toimeksiantona 100 osaketta ja toteutuu erissä 20 + 20 + 20 + 20 + 20 = lasketaan tämä vain 1:ksi )

  • Äänensä antanutta ei näe

Montako toimeksiantoa vuoden alusta?

Osto’ toimeksiantoa
    • 0
    • 1-25
    • 26-50
    • 51-100
    • 101-250
    • 251-500
    • 501-750
    • 750+

0 voters

Myynti’ toimeksiantoa
    • 0
    • 1-25
    • 26-50
    • 51-100
    • 101-250
    • 251-500
    • 501-750
    • 750+

0 voters

7 tykkäystä

Ei välttämättä jos on todella hyvin perehtynyt luunkorvikemarkkinaan ja luunmuodostusprosessiin, mutta itse arvioisin tuoton odotusarvon pienentyneen melkoisesti ja luin sentään paljon Artebonen pohjalla olevia tutkimusartikkeleita ja Töllin väikkärin. BBS:llä on paljon varaa tuottaa pettymyksiä, kumuloituminen meni rikki ja veroseuraamukset todennäköisesti purevat.

Huomasin sinun mainitsevan useita yhtiöitä, mutta myös sinun esittäneen vain yhden hyvän casen. No mutta siitä sinua on kehuttu jo tarpeeksi. :wink:

Kuten huomaamme, BBS ei raketoi lainkaan kirjoituksesi myötä, eikä pidäkään.

Lisäyksenä muuten siihen, mistä osakkeista puhutaan. Tämä riippuu paljon siitä, mitä Aston omistaa. Hän kun tuottaa ansiokkaasti paljon sisältöä muiden nähtäville ja tuo esiin myönteistä caseistaan. Sitten on ihmisiä kuten minä, jotka yleensä lähinnä karhuilee omissa ja muiden ketjuissa ja kertoo, miksei kannata ostaa. Eihän sellainen innosta ketään.

Goforesta totesin “hyvää keskitasoa”, ja tuottoa tuli 100% p.a. Vähän karhubias itsellä vaikka all-in stonks.

6 tykkäystä

Evolution Gamingin ketjussa havainnut pientä tuskastumista välillä kun “ei nouse sitten millään”, vaikka hyvää uutista puskee joka tuutista (oikeasti osakehan on noussut yli +150% YTD).

Noh nyt kun omakin positio on kauhottu alkuviikosta tältä erää täyteen liityin näiden huokailijoiden joukkoon, mutta kivaksi yllätykseksi sehän näyttää vaihteeksi nousevan:
kuva
Peto on irti! :smiling_imp: :smiling_imp:

8 tykkäystä

Kyllähän tässä saa päämärkänä veivata profittia sieltä täältä, ettei salkku sulaisi kokonaan Kamuxin mukana :sweat_smile:

2 tykkäystä

Ruotsalainen kun puhuu ja sanoo dessutom niin aina tulee sama mielikuva itselle.

2003 neva föget

45 tykkäystä

Niin kaunista. Jos tuohon käytetty aika olisi investoitu taloustaitojen opiskeluun, olisin jo eläkkeellä :@

31 tykkäystä

Kyseessähän näyttäisi olevan CS: Source, joka julkastiin ymmärtääkseni vasta 2004 :nerd_face:
Mutta samaa porukkaa ollaan, terveisin elämästään vuodet 2002 - 2008 CS: 1.6 / Sourceen hukannut, Clanbase tikapuita kolistellut, Assyjen Pro-turnauksessa Erminet vetänyt ex-aktiivi.

5 tykkäystä

ai että. tätä en ollut kuullut yli 15 vuoteen :smiley:

5 tykkäystä

Erminet yleisön edessä opettaa ihan oman luokan nöyryyttä elämään.
Toisaalta ns. “vakava pelaaminen” sai myös oikeaoppisen alkusysäyksen,
kun ensimmäisissä laneissa MindtrekLan 2004 ensimmäinen vastustaja oli
Destination Skyline. Ensimmäistä kertaa tuli koettua miltä 0-15 tuntuu nahoissa,
kahdesti.

EDIT: voi olla kyl et muistan väärin. Pelattiinkohan tohon aiakaan vielä 15 erän matseja vai 12.
Aikaa kuitenkin hetki vierähtänyt :smiley:

4 tykkäystä

Tuolla yhdessä ketjussa asiaa mietin niin laitetaan tänne vähän yleisemmällä tasolla kysymys:

Kuinka tärkeänä pidätte yhtiössä sitä, että (ainakin) ydinporukalla, tyyliin hallituksen pj., toimitusjohtaja ja mieluusti muutkin johtoryhmän jäsenet omistavat yhtiön osakkeita? Itse olen alkanut pitää tätä yhä tärkeämpänä asiana, sillä se fokusoi mukavasti toimintaa omistaja-arvon luomisen näkökulmasta.

Kun johto on samassa veneessä osakkeenomistajien kanssa motivaatio ja fokus on yhteneväinen. Jos taas johto on “vain palkkatyössä” ilman sen kummempaa omistaja-sitoutumista on vaarana, että omistaja-arvon luominen jää helposti sivuosaan. (Olen nähnyt tällaista “isännätöntä” johtamista ja se ei aina ole ollut kauhean optimaalista omistajan näkökulmasta, tietty minun yksittäiset kokemukseni eivät ole yleistettävissä)

Otin tuolla toisaalla esimerkiksi Harvian, jonka toimitusjohtaja omistaa yhtiötä vajaalla viidellä miljoonalla eurolla. Sellaisen omistuksen kanssa tulee mietittyä asioita osakkeenomistajan kannalta hyvästä näkövinkkelistä.

8 tykkäystä

Crossifire X:ssä, johon Remedy on tehnyt aika erittäin hyvän näköisen campaignin (trailerin perusteella), pääsisi ainakin konsolipelaajat (xbox, nyt ensin) CS henkeen taas mukaan. Multiplayer, campaignin lisäksi, äärimmäisen mielenkiintoinen. Ostoslistalla.

5 tykkäystä

Eikös aikoinaan pelattu mr12 ja kaksi mappia, jolloin voittoon tarvittiin 25 erää. Ainakin clanbasessa mutta ehkä myös turnauksissa?

1 tykkäys

Parissa päivässä kahvihuoneessa päästy fasismin määrittelystä CS juttuihin. :joy: Monipuolinen foorumi. Ps pisteet sillinkutojalle nimimerkistä :bug::yarn:

21 tykkäystä

Jos oikein muistan, Clanbasessa oli 12erää per map, eli voittoon riitti 13erää. Ts. jos eka map oli 12-0, riitti et tokassa voitti 1-0. CPL säännöil pelattiin 15 erää per mappi ja tätä sovellettiin yleisesti turnauksis. Ts. väittämäni, et olisin kokenut erminet kahdesti yhen pelin aikana on selvästi virheellinen, koska se on mahdoton :smiley: Toisaalta voi olla et joskus pelattiin 3 mappia, mut nyt alkaa olemaan jo muistikuvat niin huteralla tasolla, että en usko siihen itekkään.

EDIT: Pitäis jauhaa enemmän siskonpojan kanssa selvästi, joka linkkaa CS-videoitaan harvasen päivä snäppiin. Pääsis takas skeneen :'D

EDIT: @sillinkutoja korjattuasi virheellisen muistini voinkin siis yhä luottaa siihen, että kenties onnistuinkin todella samaan tuplaerskat yhessä mapissa (kuulostaa btw aika pervolta).

3 tykkäystä