Inderesin kahvihuone (Osa 1)

Eikö tätä yritystä vähän aikaa sitten hehkutettu täälläkin (nimimerkki tee aina itse analyysit)

2 tykkäystä

Tälläset kämmit eivät liene BBS seuranneille mitenkään yllätyksellisiä. Aikaisemmin yhtiö teki koesuunnittelussa ajatusvirheen jonka vuoksi myyntiluvan saanti viivästyi ja jouduttiin järjestelemään ylimääräisiä kokeita. Onneksi tällä kertaa virheellä ei ollut rahallista tai muutakaan merkitystä :joy:

4 tykkäystä

Jep, tämä kuuluis sijoitusmokiin mut menin keventää maanantaina plugia puolet salkusta ja myös RMG pois myynti ajatuksena että saa myöhemmin halvemmalla takaisin. Oli myös kova tarve saada käteistä muihin kohteisiin. Ei pitäis poiketa suunnitelmasta ja hetken mielijohteesta alkaa veivaaman lappuja :man_facepalming:

1 tykkäys

Jarkko Ahon alias Random Walkerin osakepoiminnat vuodelle 2021 :point_down:

Moderni arvosijoittaja ei tuijota yksittäisiä arvostuskertoimia, vaan pyrkii löytämään osakkeita, jotka hinnoitellaan pörssissä alle yhtiöiden todellisen arvon. Moderni arvosijoittaja perustaa sijoituspäätöksensä yhtiön liiketoiminnan arvonmääritykseen. Kun osakkeen hinnan ja arvon välinen turvamarginaali on riittävän suuri, moderni arvosijoittaja iskee kiinni, riippumatta arvostuskertoimista. Aliarvostettujen osakkeiden ostaminen on ajaton sijoitusstrategia, joka on ainakin omalla kohdallani toiminut niin koronakriisissä kuin menneinäkin vuosina.

22 tykkäystä

Mielenkiintoinen juttu nyt paljon pinnalla olleista Robinhood-sijoittajista. Ilmeisesti hyvin rakennettu softa, kun rationaalisen oloinen toimittajakin menetti kokonaan strategiansa ja ryhtyi FOMOilemaan. :smiley:

9 tykkäystä

Ongelma, josta raportoin täällä toisessa ketjussa:

Todellissudessahan mä haluan tämän haun toimivan tämän takia. :grinning:


Hankala pysyä kärryillä @Masse n viimeisimmistä “totuuksista”.

3 tykkäystä

Näitä kannattaa pohtia mieluummin täällä. Kukaan ei voi tietää käykö kurssi alempana. Teknistä analyysiä voi tietenkin yrittää tutkia. Yliostettua näyttää, mutta kurssi on ATH-lukemissa ja yhdellä hyvällä tiedotteella lähdetään varmasti sen verran lentoon, ettei tätä alemmas ole paluuta.

1 tykkäys

Ei paha, ei alkuunkaan paha ajoitus.

2 tykkäystä

Komeesti Martti Suosalo veti tangon.

1 tykkäys

Miksei tämä näytä minusta ainakaan “kasvua kohtuuhinnalla” -strategialta?
:thinking:
Ehkä tämä menee strategisen ja erikoistilannesijoittamisen puolelle sitten. Mutta kyllä siellä kummittelee mm. Wärtsilän maaginen 5% taas.

Postaan tämän tänne itselle muistiin. Hypoteettinen RW-salkku sisältää tasapainoin näitä tästä hetkestä alkaen.

6 tykkäystä

On tämä kyllä taas toimintaa. Möin tuossa aikaisemmin wärret pois kun en jaksanut enää katsoa sitä jatkuvaa mörnimistä. Nyt siellä ollaan sitten ihan selkeässä nousuputkessa.

Noh, laitoin nuo rahat lisäpanostukseksi Smarttiin (SE) ja se on raketoinut ihan huolella tuon jälkeen. Miten voi sekä harmittaa että olla ihan pirun tyytyväinen tuohon liikkeeseen yhtä aikaa.

Olisi varmaan pitänyt myydä nuo Sammot pois, mutta kun sekin on noussut ja tykkään tuosta lohenvärisestä siivusta excelin piirakkadiagrammissa…

4 tykkäystä

Onko joku twiitannu jotain, vai mikä yhtäkkiä romahdutti jenkkipörssin?

3 tykkäystä

Vähän laskua pukkaa joo. Vedyissä varsinkin, tosin ei kauhean yllättävää. Otin pikkuisen käteistä.

2 tykkäystä

Nasse -2 (ja toipuu jo) ja S&P -1 %. Ei kai tuo ihan romahduksen tunnusmerkistön täytä(, vielä).

Stimuluksesta tappelevat, ei mitään uutta auringon alla.

E: Onhan siellä twiitti, vajaa vartti jenkki pörssien aukeamisen jälkeen! Markkinat dippasivat hetkiseksi, ihan vaan kostoksi? :joy:

https://mobile.twitter.com/realDonaldTrump/status/1336682635725320193

7 tykkäystä

Jaahas. Raivokasta myyntiä huomenna luvassa.

1 tykkäys

Onneksi Biden ei taida olla yhtä kova twiittailemaan kuin edeltäjä😀

3 tykkäystä

Tämä dippi alkoi vasta joskus 18 (?) Jälkeen. Eli tuskin oli Trumpin twiitti jos se oli jo ennen pörssin aukeamista, sillä uusiutuvissa jne oli ralli ylöspäin ennen täyskäännöstä.

2 tykkäystä

Kertokaahan jos jotain löytyy…

Trumppi on taas twiittaillut useammin kuin allekirjoittaneella on sormia, pelkästään pörssin aukeamisen jälkeen siis. Sekaisin on poloinen, mutta se taitaa olla old news, joten ei pitäisi heiluttaa pörssiä. Nyt todisteena hänen vaalivoitostaan on mm. se, että hän oli johdolla vedonlyöjien kertoimissa… En viitsi linkkailla, kiinnostuneet käykööt lukemassa.

Vakavasti ottaen, veikkaan korjauksen (ja sitä edeltäneen rallin) yhdeksi syyksi tuota stimulus soutamis-huopaamista.

@viljo R pamautti pöytään lähes biljoonan stimulusehdotuksen, D kiukuttelee. Näin todella lyhennetysti.

1 tykkäys

Traders clubin uusi jakso “Kuilun reuna häämöttää jo?” ilmestyi ja siitä se sitten lähti.

14 tykkäystä