Inderesin kahvihuone (Osa 1)

En trollaa. Ihan tosissani olen. Markkina on volatiili ja se ennustaa käännettä alaspäin. Itse olen kuitenkin veivaamassa päiväkaupassa ja vieläpä omilla rahoillani.

Hienoa keskustelua jossa mutkat vedetään suoriksi, heitän tähän myös yhden latteuden

Jos sinulla on tappiollinen osake jonka oletat lähitulevassa laskevan ja oletat että tiedät jonkin osakkeen joka puolestaan lähiaikoina nousee,

Kannattaa sinun vaihtaa hevosta kunnes, tilanne muuttuu tai löydät paremman sijoituskohteen

Monesti kyllä kokenut että vaihtamalla ei aina tee parempaa tulosta kuin holdaamalla, mutta tämän tietää aina liian myöhään että siitä olisi sijoitussrategiaksi🤔

Keskustelun vieminen koukeroiseksi, on spekulointia.

Markkinalla on virinnyt kuplaa ja kaikki 200 neliön kaarihallit ovat tulevaisuuden raketteja.

Mediapuolen mainoshinnoittelu on karannut jo yli ja on vain ajan kysymys, milloin mainostajien tuoma tuotto leikkaantuu pois ja pihinä alkaa. Lisäarvon saaminen fyysisen työn tekemisen ohesta on pian mahdotonta ja realiteeti palaavat markkinoille. Saavutetaan vain oikea marssijärjestys.

Kyllä, ja tätä ajatusta pyritään tässä päässä toteuttamaan, aina mahdollisuuksien mukaan. En ole täyttä laskelmaa tehnyt siitä miten se on onnistunut, mutta kokonaisuus on kuitenkin veiveistä plussalla. Mutkia on pakko vähän kai täällä vedellä suoriksi tulee muuten niin paljon tekstiä. Olisi melko tervettä, heittää välillä vähän ehdollistaviakin sanoja väliin: jos, ehkä, joskus, yleensä, melko. Ja tietysti kertoa millaista kauppaa tekee. Pelkkää päivätreidiä jos tekee, niin keskustelu tappiollisten possien holdaamisesta taitaa olla melko lailla turha.

Joo, vaikka olisi tehnyt onnistuneen veivin, niin sitten aikojen päästä kun myymäsi osake nousee reippaammin jonkin uutisen johdosta, sitä alkaa laskemaan että millä hintaa sitä olikaan myynyt

Päiväkirja olisi tuhon ratkaisu

1 tykkäys

Siirrän vastauksen tänne kahvihuoneen puolelle, ettei turha viesti tule asialliseen ketjuun. En osaa vastata tähän muuta kuin: ok.

1 tykkäys

Mitäs tarkottaa kakkupala nimimerkin jälkeen? :face_with_monocle:

1 tykkäys

Onnea synttäreiden johdosta !

Tarkoittaa mielestäni sitä, että olet syöttänyt syntymäpäiväsi inderesin tietoihin väärin… koska tuota kysyt :grin: (mutta jos on syndet niin onnea kovasti!)

No mutta tämäkin on ajankohtainen

14 tykkäystä

@Aston_Livingstone taitaa olla taas oikeassa. Tässäkin. :unamused:

3 tykkäystä

Liittymisen vuosipäivä, eli aloit käyttämään foorumia tällä päivämäärällä.

4 tykkäystä

Totta! Pisteet @Johnnyboylle!

@Aston_Livingstone tuus selittää… :face_with_monocle:

Jos sul ei oo synttärit, niin ootko laittanu foorumin profiilitietoihin ”foorumille liittymispäiväsi” tai muuten vain tämän päivän (12.12.) kohtaan johon kuuluisi laittaa synttärit?

Mulla toi kakkupala tulee synttäripäivä-tiedon mukaan, ei foorumille liittymisen

3 tykkäystä

En ollut näköjään laittanut ollenkaan. Tulee silloin varmaan liittymispäivän mukaan.

1 tykkäys

Jos on koneella ja laittaa hiiren kakun päälle, siinä lukee “Tänään on hänen liittymisensä vuosipäivä!”.

Synttäreille taisi olla erilainen kakku, muistaakseni.

1 tykkäys

Hienoa, aina oppii uutta, nyt minuakin voi onnitella toukokuussa🙂

1 tykkäys

Etsiskelin haulla, mutta en löytänyt foorumilaisten suosituksia kaupankäyntialustaksi. Haluaisin jokin edullisen sovelluksen, jolla asettaa stoploss vaikka tuolle S&P500 short positiolle. Nordnetin asiakas olen ja sieltä tämä ominaisuus ei onnistunut. Infront oli 10€/kk edullisin minkä löysin, mutta sekin mieleästäni liian arvokas ja en ihan varma ole onnistuuko siinäkään tuon stoploss tason asetus ja vaikka siirto.

1 tykkäys

Mielestäni myöskään maailma ei ole nollasummapeli, sillä ihminen on siitä veikeä otus, että se kykenee ja jopa haluaa luoda uutta. Jos ajattelee vaikka ihmisiä, jotka tekevät elantonsa taiteella tai palveluilla. Koomikon keikka tai hieronta eivät ole muilta pois vaan nostavat yksilön elämänlaatua. Samoin kuin vaikka hänen kokemansa taide ja kulttuuri. Jos maailma olisi nollasummapeli, noiden kuluttaminen laskisi muiden onnellisuutta vastaavasti.

Olen myös eri mieltä pörssin määritelmästä. Ihmiskunnan hyvinvointi (ainakaan länsimaisten yhteiskuntien) ei ole ollut enää satoihin vuosiin riippuvainen tehdyn työn määrästä vaan innovaatiosta. Yhä isommat teknologiset askeleet ovat mahdollistaneet tarvittavan ihmistyöntyön määrän vähenemisen. Jos ajattelee vaikkapa metsureita. Takavuosina metsän kaataminen vaati kymmeniä miehiä sahoineen, myöhemmin tulivat moottorisahat, mutta nykyään pari miestä ja Ponssen koneet harventavat metsää mieletöntä vauhtia verrattuna metsuriarmeijaan

Ihminen tekee fyysistä työtä enää siksi, ettei vielä ole keksitty tarpeeksi tehokasta ja halpaa tapaa korvata sitä. Monet yksinkertaiset ammatit on jo korvattu koneilla ja tahti tulee jatkumaan. Entistäkin monimutkaisempia prosesseja automatisoidaan kiihtyvällä tahdilla. Pörssissä tälläisiä yrityksiä arvostetaan huikeilla kertoimilla. Valmistavan- ja perusteollisuuden yritykset taas arvostetaan niiden nykyliiketoiminnan perusteella.

Sanoisinkin pörssin olevan tuotetun lisäarvon summa ja yksittäisen yrityksen arvo pörssissä riippuu sen tuottamasta hyvästä, ei tehdystä työn määrästä.

7 tykkäystä

Lääketeollisuus | Lääkeyhtiöiden jättifuusio: Astra Zeneca ostaa Alexionin 39 miljardilla dollarilla: https://www.hs.fi/talous/art-2000007678699.html?share=06484f094b323059b377b77b0e9bce11

Aikamoinen slaagi tälle päivälle :point_up_2: Alexionin osakkeenomistajat kiittää.

3 tykkäystä