Inderesin kahvihuone (Osa 1)

Kannattaa muistaa about 1% inflaatio. Eli jos on 4% vuosituotto niin varmaankin sen 3% voi ottaa vuodessa tililtä pois ja omaisuus pysyy silti ostovoimaltaan samana hamaan tulevaisuuteen.

2 tykkäystä

Millaisia mielipiteitä ihmisiltä löytyy liukuvista stop losseista? Oli ihan pakko laitella osaan positioista 15%:lla, koska markkina näyttää niin kireälle vedetyltä, että voi jotain liikettä alaspäin tullakin.

Tietysti jos pudotus on vain tuon 15% ja matka kääntyy heti ylös, menetän vain rahaa, mutta jotenkin koen, että mikäli pudotus alkaa ei se jää vain tuohon. Mutta lähinnä kommenttia miksi näin ei kannattaisi tehdä lähdin etsiskelemään. Fire away.

1 tykkäys

Koin äsken suurimman sydämenpysähdyksen. Tämmöinen pärähti silmille: image.
Viputuotteita tai muita hypeosakkeita en omista, joten järkeilin, että joku virhe pakko olla tapahtunut. Huomasin pian, että salkun koko sama kuin eilenkin (24k).

Nordnet näyttää, että salkku olisi eilen käynyt 87% plussalla!?
image

Voisikon kyseessä olla Norwegian käänteinen splitti?

Ostin siis Norwegiania vuoden alussa, ja turskaahan tullut sitten aimokädellä. Jätin lapun salkkuun “opetukseksi”. Nyt näyttää, että keskikurssi, jolla olen ostanut osakkeen on 0,00€?! Onko muilla samoja kummajaisia käynyt?

3 tykkäystä

Mulla -5982, pisti hieman nieleksii et mitähän nyt olen turannut, mutta kaikki ok, norski veti reverse splitin, nordnet laittoi viestin siitä.

Joo huomasin just ite ton viestin. Mut ihan mukava toi herätys Nordnetilta näin perjantai aamuun :sweat_smile:

1 tykkäys

Eihän tuo huono exit ollut ex post, toki silloinkin saattoi argumentoida halvalla myydyn ex ante. Virhe oli jättää tekemättä uusi entry. Suhteellisen harvoin itsellä osuu noin hyvin lyhyen välin huippuun.

Oma Mekonomen 40 SEK → 93 SEK tässä keväällä nyt ehkä ainoa, jonka kehtaisin nostaa samalle tasolle ajoituksen puolesta.

15 tykkäystä

Hei ei sais harmitella menneitä: Eilen myin loput Norskin lottolaput pois :money_mouth_face:

Prkle…

No tämän päivän -25% laskua katsoen liike oli fiksu.

1 tykkäys
4 tykkäystä

Jäi toi splitti huomioimatta HUH HUH.

1 tykkäys

Täällä yks rookie, mitä tuolla norskilla nyt tapahtuu ? Salkku näyttää olevan sekaisin ja myös mies näytön takana !!

Kyllä koitin masselle vähän vihjailla… Laskekaapa, mitä oli gofore kassa suhteessa osakkeen hintaan siellä 5 eur pinnassa keväällä :stuck_out_tongue_winking_eye::unicorn:

3 tykkäystä

Usein tuollla 4% vuosituotolla viitataan osinkoihin. Laadukkaan salkun arvo pitäisi kasvaa vähintään inflaation vauhdissa minkä päälle 4% osinkotuotto.(mikä siis kasvaa samaa vauhtia kun salkku)

26 tykkäystä

Tuo käänteinen splitti on kyllä pörssis vittumaanen. Siis ei toimi ollenkaan sioottajan näkökulmasta. Esim nyt nowegian airi. Tänään 0.06 euron osakkeet 6 e!!!. Toki osakkeiden määrä väheni. Mutta! Konkurssi lähellä. Eihä kklaaaan pidä tuolla hintaa. Ny -30% ja myyntiä koko ajan rajusti. Onneks ei ollu tuos rahaa yön yli. Samoin kävi inpixonille jota omistin. Kanada. Olikoha sentti firma. Sitte lävähti 26cadiin. Joka on jotai vähä päälle 16e. Nii vaa tipahti euron pintaan. Ja 1300e takkiin.

1 tykkäys

Nyt pitää väsyneen yrittäjän olla todella onnellinen. Pää jumissa kun eilen lakkailin vielä 2 aikaa yöllä ja kun aamulla katson, että eilen myyty Norski on liki 100 X arvonsa. No 300 000 € meni ohi. Eipä mennytkään, kuten @Intueor väsynyttä valaisi. Nyt pitää fiksusti ajatella asia toisin päin: Jos en kerran menettänyt 300K, niin sittenhän olen sen verran varakkaampi :sweat_smile:

2 tykkäystä

Se on kyllä kumma miten splitti voi vaikuttaa noin paljon. Jos olisi tehty käänteisen sijaan normi splitti, niin tänään olisi ollut nousupäivä. :joy:

Käänteinen splitti tuppaa olemaan väistämätön seuraus huonosta liiketoiminnasta. Osakkeen omistajan kannalta lienee yksi lysti tippuuko kurssi 10 egestä vitoseen vai sentistä 0,5 senttiin. Huonossa kunnossa oleva yhtiö on huonossa kunnossa, joskus ne kuitenkin selviytyvät. Sijoittaessaan korkean tuoton toivossa lottolappuihin, tulisi mieltää myös suurten tappioiden mahdollisuus.

Verottajalta tuli lappu. Melkein 800e ammattiliiton jäsenmaksu! voi perkele mitä ryöstöä.

Miksi et liittyisi ytkhon?

3 tykkäystä