Inderesin kahvihuone (Osa 1)

Voisiko joku talousopin velho vinkata yksinkertaisemmalle yksilölle sopivaksi tiivistettyä ja pureskeltua oppimateriaalia videon / podin muodossa, aiheena se miten tulevaisuudessa mahdollisesti tapahtuva korkojen nousu tulee vaikuttamaan osakemarkkinaan :pray:

Tuli raapaistua nimi 25 vuoden velkapaperiin, kiinteällä korolla, ja voisi alkaa varautumaan / etsimään vastausta siihen, pitääkö / kannattaako sijoituksia (nyt 100 % osakkeissa), joiden on tarkoitus tukea lainan lyhentelyä, mahdollisesti siirtää muun tyylisiin kohteisiin korkojen joskus kääntyessä nousuun.

3 tykkäystä

Ajattele rakettiemojia ja käännät sen toisinpäin.

16 tykkäystä

Paljonko pitää maksaa korkoa?

1 tykkäys

Itseäkin kiinnostaisi tämä ja jos joku osaa vinkata aiheeseen liittyvää hyvää kirjallisuutta niin sekin olisi tervetullutta. :blush:

Ainakin käsittääkseni hyväksyttävä P/e-kerroin hivuttautuu alemmaksi nousevan koron maailmassa ja korkopapereiden hinnat laskevat korkotason kasvaessa. Vahvasti vivutetut yhtiöt ovat kusessa ja Sampo nähdään uusin silmin?

Kirjassa “Miten sijoitan pörssiosakkeisiin?” Seppo Saariolta, Löytyy ihan oma lukunsa nimellä “Korkotason lasku on pörssille hunajaa, nousu myrkkyä”. Puhukoon Sepon sanavalinta puolestaan.

7 tykkäystä

Hyvä ketju tehty sijoituskirjallisuudelle. Hyviä suosituksia kun selaa läpi :books:

5 tykkäystä

Täällä oli puhetta siitä 1000 Lakes annista. Saivat kerättyä 836 800€. Mielenkiinnolla seurataan millainen tuote sieltä tulee. Kotimainen SPAC?

3 tykkäystä

@keisarijokinen

21 tykkäystä

1.15 % kokonaiskorko

4 tykkäystä

Pistetään nyt kahvihuoneen puolelle kun korrelaatio/kausaatio ei ehkä aivan ole 1:1 :smiley:

Tuoreen uutisen mukaan BFT / Paysafe aloittaa toiminnan Moldovassa…
https://www.paysafe.com/en/paysafegroup/news/detail/paysafecard-launches-in-the-republic-of-moldova/

…joten päivän kurssireaktio on odotettu:

image

11 tykkäystä

Plug seikkailu ei ole osaltani vielä kokonaan ohi, mutta suurimmasta osasta on nyt luovuttu… Täät voi muistella myöhemmin, pikkuisen jätin, jos vaikka jatketaan vielä.

Upeimmat % tuotot tähän saakka ja vain vuodessa…

10 tykkäystä

Jos ei kelan listoilla ois, niin olisin lähtenyt jo keventelemään Plugia. Katsotaan onko tämä sitten hyvä vai huono juttu ja jätetään salkkuun, niin kuin kaikki muukin… Plugin osuus on iso % salkusta, mutta varmasti murto-osa osan teidän määristänne :smiley: Varmasti seuraavat 4 vuotta ovat elämäni jännittävimipiä hetkiä, kun näkee miten tässä käy. Kyllä sitä on pakko jossain kohtaa myydä, jos pahalta näyttää ja maksella osaa vuokraa ilman tukia hetken aikaa.

3 tykkäystä

No tuo on jo hyvä 25v lainalle. Sopiiko kysyä mistä pankista tuo on?

1 tykkäys

No mutta tuossahan on loistava kannustin valmistus nopeasti😁 Valtio lahjoittaa sitten uusille opiskelijoille plugia, jota saa myydä vasta valmistuessa tai tuet menee.

4 tykkäystä

Kuka tunnustautuu 330k OST:n omistajaksi?

@Minavaan prosentit saattaisi ainakin olla kohdallaan :thinking:

8 tykkäystä

Futuurit nousussa.

12 tykkäystä

Olen alkanut myymään osakkeita pois. Tiedän, että jokaisen älykkään sijoittajat pitää muistaa olla jatkuvasti huolissaan osakekuplasta ja ajaa samalla 100%-150% osakepainolla eteenpäin, mutta v’tut siitä. Ei pysty enää. En ole ikinä pitänyt pörssistä, olen vain inhonnut sitä vähemmän kuin töissäkäyntiä.

En osaa treidata johdannaisia enkä aio laittaa rahaa yhteenkään niistä paristakymmenestä firmasta jolla tässä markkinassa tehdään rahaa. Varmaan ne ovat vuoden päästä tuplasti arvokkaampia ja sadan vuoden päästä meillä on utopistinen yhteiskunta, jossa joka kaupunki on täynnä Elon Muskille pystytettyjä patsaita, joihin autonomisesti liikkuvat autot törmäilevät jatkuvasti.

En tiedä mikä on oikea määrä käteistä, mutta myyn niin kauan kunnes alkaa tuntua hyvältä taas. Jää varmaan rahaa pöydälle, mutta ei se salkku mitään kuitenkaan tuota jos tekee yhtään hajauttamista muihin kuin uusiutuviin tai Kathie Woodsin suosikkilappuihin.

50 tykkäystä

Ihan samat tuntemukset ollut itsellä jo pitkän aikaa, en ole vielä myynyt mitään mutta ei sitä koskaan tiedä että koska salkku lähtee lihoiksi.

3 tykkäystä

Itse myin eilen aamupäivällä koko longisalkun tyhjäksi massiivisen 9,5 kuukauden nousun päätteeksi. Nyt teen enää yksittäisiä pieniä treidejä mutta en aio jättää enää positioita yön yli.

Helpottunut olo kun nyt iso voitto kotiutettuna, mutta hyvin mahdollista että bileet edelleen jatkuu pitkän aikaa, mutta itse poistuin tosiaan eilen.

3 tykkäystä

:astonished: Ottaisin lainaa vaikka puolitoista miljoonaa jos saisin 1.15% 25v kiinteällä korolla.

Eihän tässä ole joku ajatusvirhe? esim että tasalyhenteinen, mutta vaihtuva korko? Tai kiinteä korko 5v ja 25v laina-aika? tai joku muu?

Kunhan selviää että mikä pankki niin lähden kyllä kerjäämään itsekkin :slight_smile:

2 tykkäystä