Inderesin kahvihuone (Osa 1)

Joo, kertsi nimenomaan on sijoittajan kannalta kultaa! Muita sanoja ei kannata kuunnella :smiley:

Tämä on muuten erikoinen asia. Ihan kuin henkilöt ottaisivat kunnianloukkauksena tai hyökkäyksenä heitä itseään vastaan. Olen tuon saman lauseen kuullut myös muutamalta vähävaraiselta tuttavaltani, “Raha ei ole minulle tärkeää”. Aina se jaksaa ihmetyttää, varsinkin jos hetken kuuntelee heidän juttuja. Tiukkaa on tästä, tuosta ja niistä tuotteista. jne jne

17 tykkäystä

No ehkä sen verran että DJ Boboa ja Dr Albanii voi spotifysta silloin tällöin kokeilla taustamusaksi vaikka nousupäivinä :partying_face:

Tsunami valmistumassa. :sunglasses:

9 tykkäystä

Evolution Gaming Group päässyt Motley Fool podcastiin käsiteltäväksi. :rocket: :rocket: To The Moon!

12 tykkäystä

Itse en ole pyörinyt premarketin puolella, mutta siellä vaihto voi olla pientä täten laidatkin vähän mitä sattuu (en tiedä kuinka kauas nykyisestä hinnasta voi tarjota)

image

Ei mitenkään yllättävää SPACcien premarketissa. Ei vaihtoa niin joku random myyntilaitatarjous siellä aina roikkuu koska miksi ei. Jos tuleekin joku uutinen niin joku hätähousu saattaa ostaa markkinahinnalla joka nyt premarketissa on $50. Ei se ole tyhmä joka pyytää :grin:

Jenkkilässä porukka virittelee myyntejä korkealla, jotta osakkeita ei voi lainata shorttareille, eli tämäkin saattaa olla syynä. Noita kyllä näkee aika usein pre marketin avauksessa, eli joku laittanut kunnon pilkin vetämään, siltä varalta, että DA tänään tipahtaa.

kuva

Ostolaita on sitten hiukan normaalimassa paikassa :slight_smile:

3 tykkäystä

Tiesin, että EHang on ns. low float osake, mutta ompahan mielenkiintoinen luku.Tarkoittanee, että todella iso osa eiliseen mennessä omistaneista myi tähän huippuun.

Nyt jos nousu jatkuu saattavat haluta takaisin mukaan, mutta kuinkas riittää laput siihen? Tietysti tekevät ennen pitkää annin. Monihan olisi jo tehnyt. Kerkiää kuitenkin vetää kunnon rallit monta kertaa rallit ennen sitä.

Tein nyt kokeeksi ketjuavauksen “kurssikyselyille”

5 tykkäystä

Tarkoittaa, että lapussa oli paljon pelureita. Mielestäni ei voi tehdä kauheasti johtopäätöksiä aikaisempien omistajien myynneistä.

1 tykkäys

Jep, @Minvest huomaa, että jos joku päivätreidaa edes-takaisin 10 kertaa 10 000 lappua, niin myynneistä näkyy 100 000 vaikka vain 1/10 siitä on tosiasiallisesti vaihtanut omistajaa. Näin HYVIN yksinkertaistettuna esimerkkinä.

Iloisia uutisia Alibaban osakkaille, Jack Ma on näyttäytynyt julkisuudessa ensimmäistä kertaa sitten lokakuun

2 tykkäystä

Kiitti. Käsitin juu tuon ajatukseeni liittyneen pienen lapsuksen.

1 tykkäys

Menee varmaan tyhmien kysymysten puolelle, mutta milloin inderesin osakevertailussa olevia lafkoja normaalisti päivitetään? Osavuosikatsausten yhteydessä? Sitten kun tulee jotain uutta olennaista uutista ja painetta muuttaa tavoitehintaa sekä statusta?

Edit. Tuli vaan yleisesti mieleen kun pisti silmään erot Huhtamäessä suhteessa Dansken ja Op:n uusiin rapsoihin ja inderesin päivitys lokakuulta. Joskin laajaa raporttia ei Huhtamäestä olisikaan tulolla.

Jäin suustani kiinni Youtuben kommenteissa. Nykyinen sijoitusilmapiiri kiteytettynä pariin virkkeeseen.

“Lol, se paljon yritys tekee voittoa tai mikä on sen kassavirta, ei ole mitään tekemistä sen kanssa, paljon ihmiset maksavat siitä pörssissä. Ne ovat kaksi täysin eri asiaa.”

16 tykkäystä

Voitko avata tätä hieman.

Samaa mieltä, kasvuyritysten osakkeen hinta ja kaupankäynti muistuttaa tällä hetkellä aika lailla urheiluvedonlyöntiä. Sillä erotuksella, että vedonlyönnillä väärin veikatessa kerroin on 0 kun taas osakkeissa se on ehkä 0,8 ja oikein veikatessa urheilussa kerroin on 1,2-10 osakkeissa 1,05-20 riippuen aikavälistä.

2 tykkäystä

Ilmeisesti osalla jenkki-välittäjistä, kuten RH, käyttöehtoihin kuuluu pykälä siitä, että välittäjä voi lainata osakkeitasi shorteille (tästä saa kyllä tuottoa koron muodossa). Jos osakkeesta on laitettu aktiivinen myyntitoimeksianto korkealla hinnalla, tämä estää osakkeiden lainaamisen ja vaikeutta shorttien elämää :slight_smile:

7 tykkäystä

Ensimmäinen kommentti. Eli onko artikkeli vai kommentoija väärässä.

Art Marvin
August 12, 2019 at 11:09 pm
Putting in a GTC sell order does not preclude your brokerage firm from loaning them out—-I worked in the business for 30 years —if we had em, we would loan em—

1 tykkäys