Inderesin kahvihuone (Osa 1)

Tällä tuli sijoitusharrastus aloitettua ja edelleen osakkeet pidossa.

36 tykkäystä

Toki aina kannattaa muistaa lähdekriittisyys kuka näitä postailee ja mikä tarkoitusperä on takana! Itse tässä kamppailen ristiriidassa sen kanssa että kannattaako olla markkinoilla kun kuplaantumista on ilmassa vai olisiko turvallisempaa pysyä taka-alalla ja “buffetmaisesti” odottaa sitä täsmäpaikkaa iskeä. Kuitenkin näinä aikoina korostuu se miten paljon on käyttänyt aikaa yhtiön fundamentteihin ja realistisiin tulevaisuuden näkymiin. Siksi uskon että tänäkin päivänä pörssistä löytyy ostettavaa, mutta ostotkin kannattaa tehdä maltilla

2 tykkäystä

Onkohan tämä aito?

4 tykkäystä

Tarvitseeko edes kysyä?

18 tykkäystä

En usko, vasta liittynyt Twitteriin.

9pv sitten:

Tän piti olla pitkä betti :smiley:. Breakeven about jo saavutettu niin warrantin arvo tuplaantu heittämällä.

2 tykkäystä

Kylläpäs hiljeni foorumi? Porukka ostohousuja laittelemassa? Vai olikohan rahat loppu eli myymässä :joy:

Vielä 40% käteistä ja tasaseen tahtiin valuu markkinalle. Tätä vauhtia siinä vaan kestää pitkälle ens vuoteen… Parempi se on kuitenkin karhuilla olemalla edes osittain markkinalla.

1 tykkäys

Onneksi myin ennen 200% nousua niin ei tarvitse miettiä veroja.

18 tykkäystä

Lainattu voi olla, mutta tainnut jäädä lukematta. Vähintään sisäistämättä, kun katsoo tämän hetken maniaa.

8 tykkäystä

Se iski taas dippipäivä. Alkaa olemaan niillä tasoilla että voisi porukat alkaa ostamaan tätä dippiä kiinni tai alkaa huolestuttamaan :cold_sweat:

Volyymi indekseissä ainakin selvässä nousussa joka viittaisi että voisi olla dipin loppuluisua, mutta eipä näistä tiedä.

On myös todistettu tänään ihme: Kaikki muut rivit salkussa tämän päivän osalta punaisella, yksi rivi vihreänä… NOKIA… :crazy_face:

1 tykkäys

Nordean vastaava kommentti syksyllä laukaisi korjausliikkeen ennen presidentinvaaleja.

3 tykkäystä

Vilkaisin sijoitusraamattuani ja löysin sieltä selityksen tähän menoon.

"Kun lopun ajat ovat lähellä sijoitusmanian ollessa huipussaan nousevat valeprofeetat julistamaan massoille arvosijoittamisen kuolemaa. Nämä profeetat huutavat Yolo ja kutsuvat :rocket:-emojeja yhtiöanalyysiksi. Kultainen epäjumala on Nokia joka noustessaan kolme päivää syöksee massat ikuiseen hurmioon;
Ihmiset myyvät kaiken mikä irti lähtee. Osakkeet, rahastot, talon irtaimistoineen, kumppanit, ja, lapset liittyäkseen yhteen epäjumalan alla. "

Ei vaa. Olen vain katkera kun ei ole panoksia laittaa ostohousuja jalkaan. Toisaalta kun salkussa on vain hyviä yhtiöitä niin ei tarvitse hötkyillä pulkkamäessäkään.

18 tykkäystä

Joo, lion-e tuli ns. nopeasti. Viestillä voit laittaa kysymystä tai ihan soittamalla, mutta sellanen muistikuva ettei TSXV kohteita saada auki OP:lla. Korjatkaa jos olen väärässä mutta muistikuva ettei tee kauppaa kyseisellä markkinapaikalla.

1 tykkäys

Juu ei saa TSXV kohteita ostettua Nodreasta, eikä OPsta.

1 tykkäys

Jahas. Sehän olisi näköjään taas “shoppailu-päivä”.

Jotenkin näistä kumminkin tulee mieleen sellainen vertauskuva, että olet metsässä keräämässä marjoja tulevaa varten ja puun takana väijyy vanha kunnon Akakabuto.
Joo onhan ne marjat ihan jees, mutta ennen pitkää päädyt karhun syömäksi. :smirk::sweat_smile:

si37vm4i0p7egq7yxwjw_400x400.jpeg

Edit: “Nytkö se jo järsii jalkaa?” :thinking::see_no_evil:

7 tykkäystä

Mutta eihä siitä karhusta tarvitse huolehtia, koska tietenkin olet ammattitason marjankerääjä (olet kuitenkin jo puoli vuotta tätä harrastanut) ja eihän sinua mikään karhu yllättää voisi.
Hitaitahan ne on, kyllä siinä helposti ehtii kerätä yllin kyllin marjoja ja sitten käppäillä rauhassa metsästä ulos.

5 tykkäystä

Jätän tämän vain tähän näin pikkuperjantain kunniaksi.

4 tykkäystä

Nordea, Antti Saari, päästrategi: ”Muistuttaisin tässä, että jos joku keskustelupalstoilla kehottaa ostamaan jotakin osaketta, sillä voi olla rikosoikeudellisia seuraamuksia”
Kauppalehti 27.1.2021

Tää on niin totta!! Mutta ihan vaan varmemmaksi vakuudeksi setä kysyy foorumilta: Montako oikeudenkäyntiä ja tuomiota tällaisista laittomista sijoitusneuvoista on Suomessa tullut viimeksi kuluneen 10v. aikana? :slight_smile: Onkohan ketään siitä viety saunan taakse?? :slight_smile:

Masse-setä, FA, Vain näkemyksiä, mielipiteitä ja kertomuksia omista tekemisistä :muscle: :wink: :muscle:

11 tykkäystä

Porukat ennustelevat romahdusta ja myyvät salkkujaan tyhjiksi, kun futuurit ovat pitkästä aikaa kerrassaan prosentin miinuksella. Ei tästä nyt niin kauaa ole kun useamman prosentin futuurimiinukset eivät saaneet jengiä kohottamaan edes kulmakarvojaan. Toleranssi on pudonnut aika paljon.

15 tykkäystä