Osakesijoittaminen

Inderesin kahvihuone (Osa 1)

Huvittavinta ja kylmäävintä tässä shorttienpolttelutouhussa (GSE, AMC, NAKD…) on money makersien reaktio. He itkevät että nyt ei toimita sääntöjen mukaan ja vaativat kaikenlaisia rajoituksia, koska piensijoittajat ovat kerrankin onnistuneet liikuttelemaan osakkeita aivan eri suuntaan kuin he tahtovat. Minään ongelmana he eivät näe sen sijaan sitä, että ovat itse vuosikaudet pudottaneet ja nostattaneet osakkeiden hintoja samoista nyt vaadituista säännöistä välittämättä pelkästään täyttääkseen omaa kassaansa. Voi sokeutta. Piensijoittajat ovat kyllä näille kavereille pelkkää tykinruokaa, ja kun tykinruoka onkin kerran ampunut takaisin, on se heistä ihan käsittämättömän epäreilua.

61 tykkäystä

Kyllä tässä häviäjinä tulee olemaan nimen omaan piensijoittajat jos ja kun hedgefundit jotuvat myymään muita lappuja. Ja vielä ne piensijoittajat jotka tätä peliä perinteisesti pelaavat.

2 tykkäystä

Tai sitten se voi olla ostopaikka kun hedge fundit joutuvat likvidoimaan lemppareitaan. Riippuu aikajänteestä, millä tätä asiaa katsoo.

Se on kyllä totta, että lopulta short squeezaajillekin voi käydä köpelösti, tai käykin isolle osalle. En ole kyllä varma hakeeko kaikki edes tuottoa tuolta vaan osalla motiivina ihan puhdas hedge fundien kuritus. :smiley:

26 tykkäystä

Jessus tätä maailmaa. Oli poikkeuksellisen rankka duunipäivä eilen, noin niinkun fyysisesti, ja ajattelin että on hyvä idea saunoa kunnolla ja mennä aikaisin nukkumaan kirjan kanssa. Vähän niinkun vapaailta pörssistä. Fiilis on aika hämmentynyt nyt eilistä /wsb-pöhinää tsiigatessa. Tuntuu kun olis missannut äkkirikastumisen ja FIREn, koska halus yhden vapaaillan :anguished:

21 tykkäystä

Tästä tulee kyllä täysin mieleen viime kesän (penni)osakemania, minkä seurauksena usealtakin foorumilaiselta taitaa löytyä esim. GNUSsia salkusta korkeahkolla hinnalla. Noh, näköjään sekin pumpattiin eilen ihan hyviin lukemiin.

Ei siinä, pidetään hauskaa niin kauan kuin musiikki soi. Vaikuttaa vain siltä, että ne normaalit sijoitukset ja indeksit lähtevät kohta syvempään kyykkyyn.

3 tykkäystä

@Nobby , vastaan tänne kun ei tämä oikein kuulunut enää Nokia ketjuun. Haluaisin vaan inhorealistina huomauttaa, että kukaanhan ei ole tienannut mitään ennenkuin osakkeet on myyty. On aika optimistista kuvitella, että wsb -casessa vain hedgefundit häviäisi, ja kaikki piensijoittajat, jotka osti millä vaan hinnalla, voittaisi. Kuka ne viimeiset osakkeet sitten ylihintaan muka ostaisi? Pelkkä shorttien sulkeminen ei tuo kaikille maagisesti rahaa ja ostolaitoja. Kyllä se tyhjä arpa vie muutamalta nekin rahat, joita ei ollut varaa hävitä. Ja sitten alkaa taas kauhea huuto, että miksi tällainen huijaus on sallittua.

rinse and repeat. :slight_smile:

10 tykkäystä
1 tykkäys

Vanhaa kummeli vitsiä mukailen artisti maksaa tämänkin.

Kysymys on vaan koska

Instikoilla on valtava etu kaikilla tasoilla piensijoittajaan nähden.

6 tykkäystä

Ennen sijotusvinkkejä sai huuman keskellä taksikuskeilta, nykyään aikuisviihdetähdiltä. Onneks Inden oma Mikael rauhottelee porukkaa, timanttista. :sweat_smile:

64 tykkäystä

“When the going gets weird, the weird turn pro!”

  • Hunter S. Thompson

Tällä hetkellä analyysit eivät kiinnosta minua tippaakaan. Aion lentää Nokia-raketilla Kuuhun.

Jippiii!

7 tykkäystä

Meille, jotka söivät IT-kuplan aikaan hiekkalaatikolla hiekkaa. Lukusuositus, vain 5minuuttia.

https://www.etftrends.com/semantic-density-algos-gamestop-this-time-its-different/

Protip: Kun joku sanoo, että tällä kertaa kaikki on toisin, arvaa mitä? Ei ole.

8 tykkäystä

Mielestäni tällä hetkellä joissakin osakkeissa menossa täysin samanlainen ralli, kuin oli bitcoinissa ja muissa kryptoissa vuoden 2017 lopussa. Silloin huudettiin ylilaudassa ja redditissä eri kryptovaluuttojen nimiä, jotka raketoisivat seuraavaksi ja niillähän tienasi helposti ja hyvin.

Itse sijoitin silloin kryptoihin muutamia tonneja. Viisinkertaistin varani parissa kuukaudessa🤑

Mutta mitäs sitten? Peliin jäi koukkuun, rahan tulo oli helppoa ja hauskaa, kunnes romahdus alkoi. Sitä ajatteli vaan, että välillä korjataan vaan hieman alempaa hakemaan vauhtia uuteen raketointiin. Lopputulemana otin rahani pois, kun oltiin yli -80% ATHsta. Tappiota ei tullut kuin satasia, mutta luottamus ja mielenkiinto sijoittamiseen meni muutamaksi vuodeksi.

Älkää hyvät ihmiset laittako näihin WSB-lappuihin muuta kuin ns. pelirahaa. Jälki tulee olemaan rumaa ja häviäjiä on huomattavan paljon enemmän kuin voittajia.

18 tykkäystä

Muistutin eilen Nokia ketjussa vanhaa kultaista kaavaa juuri tälläistä varten. Aina 50% nousua vastaan myydään 20%. Ei tällä menolla varmaankaan tule miljonääriksi, mutta parempi Pyy pivossa kuin kymmenen oksalla.

5 tykkäystä

Hyvät hyssykät. En tiennytkään, että Mikael seuraa Mia Khalifaa. Tässähän paljastuu Mikaelistakin ihan uusia puolia. :slight_smile:

Nyt siis tiedämme, että Mia Khalifan suositus on “osta” ja Inderesin Mikaelin “lisää”. :thinking:

39 tykkäystä

YleX aamussa Viki ja Köpi käsittelivät Redditin WSB:tä, short squeezea, Nokian ja Gamestopin raketointia. Kuulemma Elon Musk twiiteillään laittaa ikään kuin lisää vettä myllyyn (niinkuin eilen laittoikin twiittaamalla että Discord has gone corporate kun pelaajien chattipalvelu Discord sulki wsb-chattiserverin) ja kuulemma Elon Musk on luvannut laittaa Gapestopin logon seuraavan raketin kylkeen jos hinta nousee tuhanteen dollariin.

Onko jollakulla havaintoja tuosta rakettilupauksesta? :thinking: Ymmärrän kyllä että noinkin pätevä kaveri kun Elon kun on vielä yllyttämässä niin kyllähän kyllähän se vauhti vaan kihtyy.

3 tykkäystä

Jätän tämän vain tähän:

Ei mitään hajua missä kohtaa minkäkin lapun kanssa mennään, mutta jos pörss… kasino kutsuu, niin pitäkäähän harkinta mukana niissä panosten koossa :wink:

edit. @Vodel1 great minds think alike :smiley:

12 tykkäystä

Kuten 2017 kryptorallissa, niin tässä wbs-rallissakin voittajia ovat ne, jotka mukaan ovat lähteneet alkumetreiltä ja nappaavat voitot pois oikeassa kohtaa. 90% tulee olemaan bagholdereita raskailla bageilla. Pakko laittaa tähän legendaarinen Newton/South Sea bubble kuva. Dont be like Newton :grin:

P.s varsinkin niiden, jotka pelaavat Saksaan ja muualle rinnalkaislistattujen hype-osakkeiden kanssa, on hyvä muistaa, että jenkki-pörssissä se lasku sitten lopulta alkaa ja voi tulla hiukan paha mieli, kun omia ei saa myytyä ajoissa pois😁

8 tykkäystä

Hirveästi meuhkataan että SPAC:it on niin riskisiä treidejä, low float jne. Mutta kun täälläkin on porukkaa valmiina heittämään 50-100k€ jo +100-200% nousseeseen meemiosakkeeseen, alkavat SPAC:it joilla on 10$ pintaan pohja redemption hinnan vuoksi näyttää ihan joltain arvo-osakkeilta :joy: Noh, on tää villiä. Hyviä ostopaikkoja auennut Q1 mergereitä silmällä pitäen.

16 tykkäystä

Nousukaudellahan tuli helposti myös päiväpudotuksia jotka olivat luokkaa 10-20%. Tämä voi kyllä psykologisesti luoda vääristyneen ajattelun siitä, että laskukauden alkaessakin pudotuksia siedetään alkuun paremmin aina siihen pisteeseen asti kunnes alkaa ±0 tilanne olemaan lähellä. Mitä enemmän on myös dropeista tankkaillut niin sitä nopeammin tuo ±0 tilanne saatetaan saavuttaa. Ettei vain olisi osa koko peliä nuo nousukauden korkeat päiväpudotukset, jolla ummikoiden ajatteluun pyritään vaikuttaa.

On muuten jännä huomata, että wsb ketjuun liittyneiden lukumäärä on noussut viimeisen viikon aikana 2 miljoonasta → 4,2 miljoonaan.

Pahoittelut etukäteen jos joku tästä jo maininnut foorumilla.

2 tykkäystä