Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Onhan korona tarjonnut aika bull-markkinat heille :smiley:

Huvitti Kamux- keskustelun H&M/IKEA vs. Rapala, Genelec, Fiskars-vertaus. Yrityksinä maapalloa kuormittavat kertakäyttöpackaa tekevät monsterit ovat toki brändeinä ja yrityksinä isoja ja mahtavempia kuin piskuinen haravafirma. (Pien)Osakkeenomistajallehan ei oikeastaan ole mitään väliä miten iso ja tunnettu yhtiö on vaan miten hyvä se on. Suurimmilla on tietyt edut, mutta kääntöpuolena tulee usein asioita mitkä eivät päivänvaloa kestä.
No ehkä hintalaatusuhteelta Genelec ja IKEA on tasaväkisiä mutta noin absoluuttisesti eivät. Mielenkiintoinen keskustelun aihe olisi koska, vai ei koskaan, eettiset arvot lyövät niin läpi että riistävä kertakäyttösonta ei enää maailmassa pärjää.

Tämä on kyllä niin totta. Mielestäni yksi suomalaisten helmasynneistä on kaikenlainen tiedottaminen. Tämä tuppaa menemään vihkoon tämän tästä. Esimerkkejä on lukuisia: 90 luvulla, kun vihreä ajattelu alkoi saamaan jalansijaa, Ruotsissa ymmärrettiin sertifikaattien päälle ja ryhdyttiin aktiivisesti markkinoimaan metsien suojelua. Saksalaiselle kuluttajalle tämä oli tärkeää. Ruotsissa suojeltiin kaikki kalliot ja muut joutomaat. Nämä liitettiin sujuvasti suojeltujen metsien joukkoon. Suomessa oltiin niin ylpeitä rehellisyydestä ja omasta osaamisesta, että ainoastaan suojellut metsämaat ilmoitettiin suojelun piiriin. Lopputuloksena Ruotsi näytti suojelevan enemmän metsäpinta-alaa kuin Suomi. Suomalaiset markkinoijat unohtivat vaan kertoa tämän Saksassa. No kaikki varmaan arvaa kumpi kävi kauppaa. Toinen sangen selvä esimerkki löytyy liikenteestä: Siinä missä kovin moni muu maa ilmoittaa moneen kertaan ajonopeuden muutoksesta, löytyy Suomesta ainoastaan yksi liikennemerkki. Oletteko koskaan kokeilleet navigoida Hämeenlinnan keskustasta Tampereelle ilman GPS- sovellusta. Opasteiden avulla se ei ainakaan onnistu. Samaan koriin voisi mättää niin Tsernobylin,Thaimaan tsunamin, kuin koronankin. Tsunamista meille onneksi tiedotti nykyinen Presidentti istuessaan sähköpylvään nokassa. Tosin häntäkään ei aluksi uskottu.

10 tykkäystä

@Pohjolan_Eka , maailman katseet tai siis ainakin tämän foorumin katseet kohdistuvat nyt sinuun. Kävi, miten kävi, niin kyllä jengi arvostaa sua ja pitää peukkuja sulle - tsemppiä rakettireissuun! :upside_down_face:

93 tykkäystä


58eef32d49f55e54f34b7da32ce9ed18

97 tykkäystä

Tämä lienee kahvihuone kamaa. Harvia -ketjussa on usein nostettu esiin Joe Rogan saunan terveyshyötyjä isolle yleisölle mainostavana julkkiksena jonka postaukset nousevat Haarumiin aika usein Harvian kiukaan kuvan kera. (HUOM: Harvia ei käsittääkseni tee herran kanssa mitään yhteistyötä)

Jostain syystä uusinta postausta terveysneuvoista ei kuitenkaan ole nostettu siellä vielä esiin:

Yhdysvaltain suosituimman podcastin juontaja Joe Rogan kertoo hoitavansa koronaa syömällä hevosille tarkoitettua matolääkettä, lääkeviranomaiset varoittaneet lääkkeestä
Diagnoosin saatuaan Rogan alkoi ottaa kaikenlaisia rohtoja, joita hän luettelee videollaan. Näihin lukeutuu muun muassa ivermektiini, jota käytetään yhdysvaltalaisen Washington Postin ja brittilehti Guardianin mukaan hevosten matolääkkeenä.

Lähde: HS, uutisseuranta

Ja ei, en tässä yritä ilkkua Harvian omistajille, olen sellainen itsekin. :wink: Mutta hyvä esimerkki somevaikuttajien maineriskeistä. Aina välillä jokin somevaikuttaja nousee esiin muissakin kuin 100% positiivisessa valossa, näitä on ollut Suomessakin missä hyviksestä tulee hetkessä jonkun somekohun jälkeen hylkiö.

11 tykkäystä

Kuinkahan nopeasti Harvian mahdollinen dippi tänään ostetaan ylös jo pelkästään foorumilaisten vaikutuksesta :rofl:

5 tykkäystä

Minä voisin ostaa 52€ hinnalla alkuun vaikka 20k kpl :slightly_smiling_face:

23 tykkäystä

Kuinka monella Haarumilaisella on enää käteistä ostaa Harvia dippi?

22 tykkäystä

“Kauppalehden tietojen mukaan Onvest ja Harvia tiedottavat asiasta myöhemmin torstaina.”

Onko tämä kuinka normaalia, että tietoa ripotellaan pitkin iltaa ja aamua ja sitten taas tänä iltana lisää? Luulisi, että noinkin merkittävä kauppa uutisoitaisiin jämäkästi ja hyvissä ajoin eikä niin, että mahdollisesti vielä pörssin auettua ihmetellään, että mitähän tässä tapahtuu.

Tässähän käy hyvällä tuurilla niin, että saadaan sitä paisunutta kassaa töihin. :slightly_smiling_face:

Ei oikeen tiedä pitäisikö heittää avauksessa kaikki laitaan ja katsella päivemmällä uudestaan. Turvallisempi lienee istua käsien ja yrittää napata lisää mikäli mennään kovin alas. Telemasterin ennustamia hyviä ostopaikkoja on todellakin tarjottu Q2:n jälkeen. :smiley:

11 tykkäystä

Talvella tuulee tilastollisesti enemmän kuin kesällä. Ihan näin tuulivoiman kanssa työskennelleenä voin mainita.

1 tykkäys

Dippien ostajat alkaa olla vähissä. Paras varautua messevään korjausliikkeeseen. Oma käteisaste nyt 80 prossaa.

2 tykkäystä

Ei ole juurikaan jäljellä. Tämä oli kiva ylläri ku omat lisäykset tuli just ennen pientä yrityskauppaa ja orastavaa nousua. Jos kurssi laskee useammaksi päiväksi niin eiköhän näin merkittävään tapahtumaan saada myös analyytikon kommentti ja tässä tapauksessa veikkaan vahvasti myös Osta-suositusta.

5 tykkäystä

Luulen myös että dipin ostossa voi kestää. Keskimääräinen päivävaihto kun on ollut n. 70 000 kpl ja nyt myyntiin tulee lähes 2 miljoonaa osaketta.

2 tykkäystä

Vai käykö tässä Tecnotreet? Foorumi seuraa mielenkiinnolla… Meneeköhän tänään kaffehuoneen 10k taas rikki ja “part 3” alkaa…

8 tykkäystä

Täytyy sanoa että onneksi vipua ja Harvian törkeintä ylipainoa on purettu jo aikaa sitten. Toinen kerta lyhyellä uralla kun näillä kaupoilla rysäytetään kurssi alas. Viimeksi sama kävi Evon kanssa.

Yhtiö on toki edelleen ylivoimaisesti suurin omistus enkä näe syytä asiaa miksikään muuttaa.

3 tykkäystä

Tarvitaankohan tänään:

Ostin/myin juuri äsken (osa 3)
Ostin/myin juuri äsken (kryptovaluutat)
Ostin/myin juuri äsken (Harvia)

28 tykkäystä

Ostitko? Hyvä mälli.

7 tykkäystä

Ainakin Harvian ketju muuttui tämän päiväksi ajaksi kahvihuoneen, ostelu- ja kurssitaivasteluketjun yhdistelmäksi.

17 tykkäystä

Tässä käy vielä niin, että Harvia tiedottaa kohta ostaneensa koko kasan itselleen. Paperikäsiä ilmestyy sitten kuin sieniä loppukesän sateella valittelemaan kuinka heitä on kohdeltu väärin.

18 tykkäystä