Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Kreaten ketju “miksei mun merkintä näy” kyselyineen alkaa olemaan samaa tasoa kun ulkomaisten nettikauppojen arvostelut jos paketista ei tule lähetystietoja vuorokauden sisällä ostosta. :face_vomiting:

Eiköhän ne viimeistään perjantaina näy salkussa jos sieltä jotain saa, jos ei niin rahat palautuu.

19 tykkäystä

Joo, piti vaimentaa koko ketju kun sisältö on muutamaa poikkeusta (seim Johannes) lukuunottamatta täysin tarpeetonta.

Johtopäätökset Kreaten, Thunderfulin ja Nimbus Groupin ketjuista on aika karut:

  • Listautumisesitettä ei lueta. Sen sijaan syytetään välittäjää, yhtiötä ja vaikka ketä asioista, jotka on kerrottu siinä esitteessä (esim Thunderfulin ketjun itkuvinku siitä, että allokoinnissa arvottiin saajat)
  • Osakkeiden allokointiprosessista ja aikajanasta ylipäätään ei ole hajuakaan, ja vaikka joku sen aina kymmenen viestin välein selittää, niitä ei vaivauduta lukemaan ennen oman kysymyksen postaamista
  • Oman välittäjän käytäntöjä ei tunneta (miten se merkintä näkyy jne, voinko ostaa jos ei ole tilillä rahaa, voinko merkitä vivulla)
  • Kauhea kiire saada joku välitön palaute kaikesta kokoajan. Ihan kuin sillä, että huutaa foorumilla merkinnän päätyttyä olisi mitään merkitystä. Ne osakkeet joko tulee tai ei, siihen ei voi enää vaikuttaa merkinnän mentyä kiiinni.
  • Samaan aikaan halutaan pikavoitto mutta valitetaan kun anti ylimerkitään

Mutta onhan tämä listautuvien yhtiöiden kannalta varmaan positiivista, ei tarvitse kummoisiakaan panostaa annin markkinointiin kun kaupaksi menee kaikki, jossa lukee IPO. :smiley:

(Ei sillä, Kreaten kohdalla en koe kyseessä olevan hype-yhtiö millään tasolla)

67 tykkäystä

Olisi mukavaa, jos nuo ihmettelyt olisivat jossain toisessa topicissa. Hukkuu hyvät analyysit yhtiöstä turhan spämmin sekaan.

1 tykkäys

Muistakaa, että aina saa liputtaa.

1 tykkäys

Kiina ja maametallit… taas pukkaa vientikieltoa.
Löytyyköhän noille korvaavaa lähdettä tai kokonaan korvaavaa mineraalia ja mitkä firmat sillä saisivat ehkä boostia…?

1 tykkäys

Se on hauska kun monesti mielikuvissa sijoittajat ovat kylmän rationaalisia, liima- ja lakkalettisiä nuorehkoja miehiä tai naisia tai sitten sellaisia konjakkinenäisiä vanhuksia ketunsilmillä, jotka tekevät töitä ankarasti kääntäessään jokaisen kiven.

Todellisuus: iso yolo-lauma juoksemassa viimeisimmän villityksen perässä noviiseista ammattilaisiin, jotka eivät jaksa lukea tai perehtyä siihen mitä ostavat. :smiley:


Nojoo, tosiaan avasin tämän takia IPOille teknisen ketjun missä voi ihmetellä näitä kysymyksiä Suuri IPO / kaupankäynnin ketju: tekniset kysymykset

… ja putsasin Kreate-ketjua.

66 tykkäystä

:sob: “Syyllinen”. Fomotin Kre…jotain, mitä ei tohdi sanoa :smiley:

Vaikka niin analyyttisesti salkkua veivailen niin aika välillä pitää vaan heittää vapaat pelimerkit hullutuksiin. Tosin puollustukseksi vain sellainen siivu joka on hullutuksiin varattu. Ja todettakoon että hullutuksissa on rajansa. GME ei tarttunut, vaikka noin esimerkkinä…

6 tykkäystä

Voipi olla, että merkkasin myös ja voipi olla, etten merkannutkaan. Kauppatililtä on tosin hävinnyt viisinumeroinen summa. :smiley:

Tyyli oli omalla kohdalla puhtaasti “freestyle”, mutta en sentään ihan yolo-fiiliksiin päässyt. Ostin vasta nähtyäni ja luettuani Kr… -ketjusta löytyvän erinomaisen kirjoituksen. Eli foorumin syytä kaikki tyynni.

Allekirjoitan siis täysin Vernerin kuvauksen “todellisuudesta”. :slight_smile:

7 tykkäystä

Minulta taas jäi tämä anti kokonaan välistä, koska ei jaksa painaa IPO-nappia muutaman sadan euron tuoton vuoksi. Sen enempää ette muuten tuosta tule samaan, kun anti on niin törkeän ylimerkattu :joy:

15 tykkäystä

Kovat on tuntipalkat jos ei sataset kelpaa, itse odotan tuosta muutamaa kymppiä ilman merkittävää riskiä. Itse merkkasin minimin. Jätin jopa kirjoittamatta ostin/myin ketjuun aikaa säästääkseni.
Tosin Thunderfullin ja Nimbuksen tuntipalkaksi jäi minulle tasan nolla euroa mikä ei kyllä pitemmässä juoksussa kelpaa tuntipalkaksi. Loputtomiin ei huono säkäkään voi kestää.

15 tykkäystä

Aloitin juuri uuden kirjaprojektin. En ole päässyt ensimmäistä kappaletta pidemmälle. Oletan, että kirjassa selviää, miksi “muutaman satasen” takia ei kannattaisi painaa paria nappia.

image

Toistaiseksi otan aina sataset talteen, jos sellaisia on tarjolla.

21 tykkäystä

No niin allekirjoittaa tuo konjakkinenäinen Masse-setäkin! :sweat_smile: Eikä mikään ihme: harvoin ne kurssit noudattavat selkeää funda-logiikkaa, kun väliin tulee aina niin paljon sentimenttilogiikkaa ja uusia muuttujia. Niin kuin nyt Kuutissakin 1 miljardin rajan ylityksen jälkeen peliin tulee mukaan enenevästi isot instikat isoine masseineen ja hienoilla mallinnuksilla pyyhitään saman tien … kielletty sana … :laughing:

No, tavalliselle karvikselle tämä on aika lohdullista, kun voi pääasiassa seurata vain kurssia ja noudattaa sedän sijoitusoppaan avausaksioomaa: osta halvalla ja myy kalliilla (luku 1, jae 2)

Paitsi, että Kuutin kohdalla tuo jälkimmäinen osa on tullut aika “kalliiksi” sille, joka on lähtenyt nyt viimeisen 2 vuoden aikana myymään. Setä pikkuisen lankesi tähän itsekin vuosi sitten korona alkaessa kurittaa, mutta onneksi joukossa on aina näitä Astoneita ja Masse-muoreja, jotka siellä 6 eetun pinnassa Kuuttinsa “ostivat ja unohtivat” :star_struck: :star_struck:

Nyt muuten muori toissa päivänä kysyi sedältä, mikä on “tenbaggeri”. Oli lukenut jotain Kauppalehden otsikkoa. Siihen setä asiantuntijan ylpeydellään hommaa selittämään, jolloin muori vähän jatkoi: "Onko sellaista kuin “fifteenbaggeri”? Siihen setä taas kovin asiantuntijana, että ei sellaista sijoitusmaailmassa tunneta, miksi kysyt?? Siihen muori: “Ei mitään, kunhan vaan noita Kuutin ekoja hankintojani katselin” … :heart_eyes: :heart_eyes: :heart_eyes:

Masse-setä, FA, se siitä “asiantuntijuudesta” ja ei muuta kuin hammasta purren hiihdolle, …kle :face_with_symbols_over_mouth:

38 tykkäystä

Se oli tosiaan Nordnetissa pari napin painallusta ja IPO-merkkaus oli siinä… toki pari napin painallusta tarvii vielä IPO päivänä jos oletetuille pikavoitoille haluaa. Mulle kelpasi tämä kyllä vaikka onkin vain muutamista sadoista kysymys. Kaikki on kotiin päin :wink:

6 tykkäystä

Vähänhän se toki riippuu kuinka isolla opportunistisesti merkkasi ja milloin. Usean päivän rahan seisottaminen jumissa ei liene treidaajalle kovin ideaalia jos vielä annista tulee kyseiselle henkilölle mitätön potti.

Edit. Asiasta toiseen, mitenhän Yahoo finance määrittelee mikä lafka on trendaava jos pörssi ei ole auki? Ymmärrän pre-marketin jenkkien osalta, mutta jotain kanukkilappuja🤔. No siellä on jokatapauksessa trendatuimmissa Greenlane renewables että kahtellaan mitä tapahtuu kun pörssi aukeaa.

1 tykkäys

Jos jaksaa itse tehdä ruokaa, niin linssikeitto on itse tehtynäkin todella helppo ja edullinen ruoka.

  1. Kaada paketillinen punaisia linssejä litraan vettä ja keitä kunnes pehmenevät ja puuroutuvat hieman
  2. Lisää 2 tölkkiä tomaattikastiketta samaan kattilaan, ja keitä
  3. Lisää haluamasi mausteet ja vähän öljyä paitsi jos laihdutat. Suositan valkosipulia, mustapippuria, chiliä ja broilerimaustetta ja/tai curryakin. Kasvisliemikuutio tai kaksi.
  4. Sekaan voi heittää pilkottua tomaattia niin tulee sattumia.

Tulee kahdesta kolmeen litraan keittoa. Lisäämällä vettä saa sakeaa tai ohutta. Jos laitoit liikaa vettä niin keitä nestettä pois. Älä varastoi valkoisessa muovirasiassa, koska tämä värjää.

24 tykkäystä

Perjantaina oli kova kuhina Greenlanen ympärillä, joten veikkaan trendaavien olevan perjantai-iltapäivän (USA) mukainen.

3 tykkäystä

Nonni, Reebokista spinnari tai myynti jollekin muulle (?)… moni ei varmaan muistanut että ollut Addun omistuksessa.

1 tykkäys

Osaako joku sanoa et miks tuo Nordnet kehittyvät markkinat eioo päivittäny sitä kurssia kohta 2viikkoon

Löysin arkistoista sattumalta kesäkuulle 2010 (siis kymmenen vuotta sitten) päivätyn Nordnetin välityspalkkiohinnaston. Ihmeellistä kyllä nuo palkkiotasot 1-4 eivät ole muuttuneet mihinkään kotimaisista tai ulkomaisista pörsseistä. Nykyään on edelleen käytössä täysin samat min. 15e hinnat USAsta/Saksasta jne. :roll_eyes:

4 tykkäystä

Syy tähän on, että jos suunta on kuuhun niin silloin se ei voi olla aurinkoon. Ne kun ovat eri suunnissa :face_with_monocle:

Anteeksi, poistun tiloista itse.

35 tykkäystä