Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Aika rouhea hinta. En tiedä mitä liikevaihto on ollut 2020, mutta ilmeisesti 2019 n. $170M… Hmm. $10000M valuaatio. 2021 tavoitteet $400M liikevaihdossa.

3 tykkäystä

Ensimmäinen reaktio kuin näin tämän oli että jes Oatly listautuu :partying_face: Seuraava reaktio oli :nauseated_face: kun huomasin hinnoittelun. Noh, ehkä sitä saattaa päästää jossain kohtaa ostamaan edullisemmin. Näillä arvostuksilla en kyllä hyppää kelkkaan IPO:n jälkeen.

8 tykkäystä

Montakohan “sitoutunutta toimaria” Inderesin foorumilla kuluttaa aikaansa. :wink:

19 tykkäystä

https://mobile.twitter.com/LiviamCapital/status/1364336281736646665

tai kun päivität ennusteitasi Google Trends hakujen perusteella

13 tykkäystä

Ikuinen vertaus turskaan salkkuun happanevista lapuista voi saada rinnalleen kauramaidon. Hienoa, on tärkeää tarjota vegaaninen vaihtoehto!

5 tykkäystä

Erittäin hyvin sanottu. Lähemmäs sadan tykkäyksen hehkutuksien jälkeen odotin jotain 100% kurssireaktion osaria. Näin yleisenä nousupäivänä voisi todeta, että ainakin markkina odotti parempaa. Ei tullutkaan pelkkää timanttia ja rakettia. Hyvä vuosi lienee tulossa joka tapauksessa, vaikka välillä hehkutukset meneekin yli äyräitten.

5 tykkäystä

Eiköhän Sampon osake nouse lähikuukausina 40 euroon, tämän päivän uutisten ja linjauksien siivittämänä.

8 tykkäystä

Bikermouse from Mars mainittu! :large_blue_diamond: :open_hands: unite!! :rocket::rocket::rocket: To the MARS :rocket::rocket::rocket:

2 tykkäystä

Onko niin että nordnetin kautta ei voi ostaa Livechat software sa?

juuri niin…lisäksi Mandatumin pikarahan siirto ei taida tällähetkellä toimia :smiley: … kuulemma. Ei kun kyllähän tuolla on verkkomaksukin taas käytössä.mandatum siis ok.

Ei voi, koska listattu Puolaan. Ainakin Dansken kautta onnistuu. (Muista välittäjistä en tiedä)

Tässäpä oikein hyvä paperi Cliff Asness ja John liew kynästä. Paperissa yritetään yhteensovittaa Eugene Faman ja Robert Shillerin teoriat. Olen muutaman kerran yrittänyt tämän lukea kunnolla ajatuksen kanssa, mutta saan vain pahan päänsäryn.

Siksi pyydänkin sinua @Verneri_Pulkkinen haluaisit varmasti harkita tämän lukemista ja sen pureskelua “Melkein minuutissa” erikoisjaksoksi. Paperi on kyllä vuodelta 2014 mutta sitäkin ajankohtaisempi!

https://www.institutionalinvestor.com/article/b14zbgrj5pflsc/the-great-divide-over-market-efficiency

2 tykkäystä

Eilen ja tänään näyttää olleen monella myyntinappi Qt:n kohdalla herkässä.

Perinteisesti rahastot rukkaa kuukauden lopulla salkkujaan sopivaan moodiin ja sekin näkyy osakelaskuina. Lisäksi monella rahastoyhtiöllä Qt:n paino salkussa noussut liian suureksi.

Musk trollailee vaihteeksi dogea tänään… Kaikki kiinni?

1 tykkäys

Olisko pilvipäissään ampumassa dogecoineja kuuhun😁

7 tykkäystä

Eikö ketään huoleta, että komponenttipula näyttäisi viimeisten arvioiden mukaan jatkuvan aina vuoteen 2022 asti? Lähde: Global chip shortages expected to last into 2022 | TechSpot

Tämähän vaikuttaa autoteollisuuteen, näytönohjaimiin pc-konsoleihin ja ties mihin muuhun. Näytönohjainten hinnat noussut tänä vuonna jo noin 50 prosenttia (hihavakio) eikä hintojen nousu näytä taantuvan.

Näyttisten hinnat ovat raketoineet koska Kryptot, erityisest ETH. Mainaajat ostaa kaiken mikä irti lähtee joten tehokas markkina lisää katteita… Suomessa jälleenmyyjillä on vaihtoehtona joko myydä todella kalliita näydäreitä, tai myydä eioota. Ja riskinä että varastoon jää kalliilla haalittuja kortteja kun tuuli kääntyy.

NVIDIAn rapsa tänään illalla on mielenkiintoista luettavaa ja kertoo miten paljon noita on oikeasti uponnut markkinaan… eli onko vain tajuttoman iso kysyntä ja normaali tarjonta, vai jotenkin liian pieni tarjonta. Spekulaatiota on esitetty molempiin suuntiin.

1 tykkäys

Kryptot näyttelee varmasti yhtä osaa tässä kaikessa, mutta kyllä tuolla komponenttipulalla on myös oma osuutensa asiaan (oman näkemyksen mukaan jopa suurempi, koska AMD:llä vaikeuksia toimittaa näytönohjaimia myös ja nämähän eivät mainereiden suosiossa taida olla?).

Kaikki GPUt menee mainaukseen. Myös uudet AMDt kelpaavat siihen hyvin. Kaikki missä on 8GB tai enemmän näyttömuistia. 6GB mallit sitten kelpaavat nihkeämmin ja 4GB ei riitä siihen hommaan enää.