Inderesin kahvihuone (Osa 2)

AMDt kelpaavat mutta vain ns. OVH-tasolla. NVIDIAsta ollaan valmiit maksamaan preemioita. Mutta joo, tämä on vähän offtopic :smiley:

Seuraillut tässä QT:n heiluntaa muutaman päivän. Aamulla hätäiset ostavat osakkeet pois millä hinnalla tahansa. Siitä iltapäivään mennään pulkkamäkeä. Sitten kun vanhempi kaarti palaa töistä kotiin ja avaa tietokoneen (äppejä kun ei välttämättä ole) ostetaan osa laskusta viimeisen parin tunnin aikana kiinni.

Toisena huomiona, ulkomaalaiset myy ja Nordnet/Nordea akselilla ostetaan.

4 tykkäystä

Ulkkareiden Qt-myynnit liittyy varmasti Nasdaqin ja koko teknosektorin viime aikaiseen heikkouteen. Eilen tuota dippiä ostettiin voimalla kiinni, mutta tämän päivän alun perusteella teknojen lähitulevaisuuden kursseissa on vielä iso vääntö ennen kuin selviää oliko korjaus tässä vai vieläkö käydään syvemmällä.

15 tykkäystä

Nimenomaan kasvuosakkeet ovat ottaneet hittiä johtuen inflaatiopeloista: jos korkotaso ja/tai kustannukset nousevat, vähenee eniten sellaisten yritysten arvo joiden tuotto a) pitää diskontata kauempaa tulevaisuudesta ja b) joiden kulurakenne perustuu aiemmin sidotun pääoman sijasta esim. palkkakuluhin, jotka kenties nousevat inflaation myötä, olettaen etteivät hinnat nouse samaan tahtiin.

3 tykkäystä

Taitaa ulkomaisilla sijoittajilla olla myös vähemmän tunteita näitä meidän laatuyhtiöitä kohtaan, tässä on kuitenkin myös tunteilla merkitystä, vain autokaupoissa yksistään järki ratkaisee… :upside_down_face:

6 tykkäystä

Tottakai se on edelleen Osta-suosituksella, koska uutta raporttiakaan ei ole tullut. Suositushan annetaan raportin yhteydessä ja sen hetkisen nousuvaran (+ osinko) mukaan. Tavoitehinta ja suositus kulkee käsi kädessä. Sitähän ei tiedä mikä tavoitehinta annettaisiin esimerkiksi jos raportti tehtäisiin tänään.

2 tykkäystä

Tuskin löytyy toista foorumilta jonka qt:t on yli 12% pakkasella. #fomo #mikael rautanen #omilla-aivoillajatkossa

5 tykkäystä

Kannattaa ajatuksissaan pelata pitkää peliä. Firman tilassahan ei ole tapahtunut muutoksia.

7 tykkäystä

Ja puolen vuoden päästä et enää edes muista moisia, tai no ehkä sen muistat että “voi kun olisi ostanut lisää kun oli halvalla tarjolla” :smiley:

9 tykkäystä

Pitkää peliä tässä pelataan mutta mielumminhan tuon potin olisi ostanut vaikka tänään. Lähinnä ruoskin itseäni, että on vaikeuksia pysyä sijoitussuunnitelmassani ja lähden tällaisiin “tarina” osakkeisiin ja ne eivät sovi hermoilleni. Aikanaan olin elektrobitissä mukana ja se oli kyllä semmosta ahdistusta välillä, että huh huh.

2 tykkäystä

Huomenna superpäivä kun Efecte, Enersense, Solteq ja Plug Power julkaisee tuloksensa. Kohta ei oo enää kynsiä ku ne on syöty hädissään :sweat_smile: Ei malttais odottaa!

7 tykkäystä

Hei kysymys? Siltronic poistui salkusta I ja kaipasin altistusta, niin ostin micron salkkuun ehkä 1 kk sitten, hyvä alku sille.

Näissä näyttiksissä, tuleeko niihin muistia esim micronilta vai onko se kokonaan nvidian tai AMD tuotantoa?

2 tykkäystä

Muistit kilpailuttavat. Micron on juuri nyt teknologiassa ykkösenä ja toistaiseksi ainoa joka tekee GDDR6X-piirejä joita NV viimeisimmät kortit käyttävät. 6X oli erikseen kehitetty yhteistyössä NVIDIAn kanssa ja ainakin aluksi NVIDIA ostaa kaiken mitä tehdään, ja tämä on siis “epästandardi” GDDR6-jatkojalostus jota jälkikäteen ajetaan JEDEC-standardiksi.

Muita ovat SK Hynix ja Samsung joilta saa GDDR6-tavaraa jota menee tällä hetkellä edullisempiin kortteihin ja AMDn tuotoksiin. Samsung oli ensimmäinen joka GDDR6-piirit sai markkinoille ja nämä kolme tappelevat verissä päin grafiikkakorttien muistipiirimarkkinoista.

Näissä on sitten omat diilinsä miten muistit myydään kortteja kasaaville OEMeille. Esim. juuri nyt kovimmat NVIDIA-tuotokset myydään muistipiirien kanssa pakettina koska NVIDIA on varannut kaiken 6X-tuotannon Micronilta toistaiseksi. Toisaalta halvempien peruskorttien kohdalla myydään pelkkiä GPUita ja OEMit sitten ostavat speksit täyttäviä piirejä mistä halvimmalla saavat ja kasaavat sitten näistä valmiita kortteja.

2 tykkäystä

Ihanaa kun oma näyttis vetelee jo viimeisiä ja odotellut nyt sen vajaa 3kk, jotta saisi jonkinlaista tilannepäivitystä omasta RTX 3080 tilauksesta :face_with_symbols_over_mouth: Pitkään pidätellyt näyttiksen ostamista ja nyt sitten muuttuja X aka Covid ja komponenttipula yllättivät… Saisivatpa edes autoteollisuuteen tavaraa mahdollisimman pian niin QT ja SE omistajana voisin iloita

1 tykkäys

Kyllä sitä itsekin tuli pilkittyä nyt jälkiviisasteluna QT:t liian korkealta, mutta eipä tässä kannata tappioita realisoida kun yhtiö on mikä on ja pitkää peliähän tämän kanssa pelataan. Voihan olla että yhtiö vetää pöytään sellaiset Q1 luvut että paatuneinkin inflaatio -ja korkopelkoinen hamuaa sille ostonapille samantien tai en olisi lainkaan yllättynyt jos yhtiö painaa posarin vielä tämän vuoden aikana.

4 tykkäystä

Tänään tein lisätankkausta hintaan 88,4€/kpl. Ei se mitään. Tähtäin on kaukana tulevaisuudessa. Maltti on valttia. Tein virheen 45€ ostetuiden kanssa kun kuukausi sitten myin pienen dipin jälkeen 55,6€. Ja graafista voi päätellä mitä sen jälkeen tapahtui. Nyt keskihinta 77€/kpl.

1 tykkäys

Itse oletin aamusta, että kriisit on tällä kertaa taputeltu ja elämä jatkuu. Viiden euron laskun jälkeen totesin, että eiköhän tämä Qt sekoilu riitä tälle erää. Jos menossa on sektorirotaatio, ei minulla ainakaan riittänyt usko siihen, että Qt olisi pian päälle 95€ ja siitä matka jatkuisi vuoden aikana vielä ylemmäs.

Voi toki olla, mutta yhtä hyvin se voi olla vaikka vuoden lopussa 80€, jos markkinat päättävät että vielä ei yhtiötä tuonne asti arvosteta. Siitä taas laskeskelin, että otanko nyt 5% turpaan ja ohjaan rahan riskillä lohiloon vai ihmetelläänkö Qt seuraava vuosi.

Yhtiöhän on edelleenkin hyvä, itse vain olen auttamattomasti myöhässä tämän kanssa.

2 tykkäystä

Kiitos jarnis kattavasta vastauksesta. Muistit on tosiaan 3 tekijän käsissä ja piikiekot kohta enää 5 tekijän käsissä… Ei oo niin helppoa halpuuttaa jos kysyntä ylittää tuotannon…

Ostin lisää micronia, tuplaus, tiukalla stopilla lähdetään työstämään. Sanoisin, että muistin tarve tulee räjähtämään lähivuosina, siksi pitäisi tutustua sumcoon siltronic sijaisena…

1 tykkäys

Ihan aiheesta liputettu. Ei kuulu yksittäisen firman ketjuun ihmetellä, että kannattaisko tankata, koska kurssi on laskenut. Kurssitaivastelut kuuluu taivasteluketjuun ja mahdolliset tankkauspohdinnat varmaan tänne.

3 tykkäystä

Mitäs muuta huomenna kuin livechat software Sa, lohilo ja oliko efecte? Pe kamux, sitten taitaa alkaa olla homma kasassa, Hei enersense to? Herantis lienee kanssa joskus.

1 tykkäys