Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Indeksirahastot kai myös tarjoavat isoille ja riskitöntä tuottoa hakeville toimijoille (pankit, eläkerahasto yms.) nollakorkomaailman vähiten huonon sijoituskohteen rahoilleen. Heti kun korkomarkkina nousee ja alkaa tarjota näille toimijoille riittävän ja riskittömän voiton, alkavat ne pumpata rahaa indeksistä korkomarkkinaan jolloin indeksi pienenee ja kurssit laskevat.

Viisaammat; korjatkaa jos menee metsään

Niin eipä ne yhtiöiden arvostukset yleensä omilla kulutustottumuksilla selviä.

Coca-Cola olisi konkurssissa huomenna jos kaikki olisi niin kuin minä, mutta näin ei selkeästi asioiden laita ole sillä yhtiön arvo on 220 $ miljardia…

33 tykkäystä

Noh. Onko jokin erityis osaaminen? Kiinan pojat ja tytöt kopioi, jos markkinaa oikeasti alkaa olemaan hetkessä pari vastusta ja peltikuoren.

Kannattaa mennä Harvia-ketjuun haastamaan, sieltä saa varmasti sihahtavia vastauksia. :wink:

17 tykkäystä

Sinähän tässä taisit alkaa haastamaan :wink:

1 tykkäys

Pitääkö alkaa olemaan huolissaan kun Tinderissä :fire: on alkanut tulla vastaan profiileja joissa harrastus/kiinnostuksen kohde on sijoittaminen? :thinking: Onko ihan oikeasti kaikki kohta mukana?

14 tykkäystä

En tiedä onko asiasta vielä mainittu täällä, mutta mitä ajatuksia teille herää tästä? Jos tosiaan näin on, niin ainakaan ravintola-alan yritykset ei hirveästi huomenna vihertele.

1 tykkäys

Lyhyt vastaus: Kyllä… Täytyy olla huolissaan… :joy:

3 tykkäystä

Ja kai vielä tuohon hyvään esimerkkiin lisänä että ne tulevaisuuden kassavirrat, jotka kasvuyhtiöillä on isoimillaan siellä viiden vuoden jälkeen ovat korkojen nousun takia pienentyneet nykyarvossa

3 tykkäystä

Varmaan SPACcilaisten mielestä ei ole mitään älähdettävää vaan Munger on pohjimmiltaan oikeassa. Kun SPACceja on loputtomasti, hyviä kohteita rajallisesti ja valuaatiot absurdeja niin edes demari ei voisi väittää homman olevan kestävällä pohjalla.

Siitäkin huolimatta SPACeista on edelleen saatavissa sellaista riski/tuotto suhdetta mitä ei oikein mistään muualta löydä tällä hetkellä. Sijoitat $10 ja huonoimmillaan saat 2v päästä $9,5 takaisin, parhaimmillaan surffaat FOMOaallolla +400%.

7 tykkäystä

Vielä Vernerille, on eri asia saada huone kuumaksi, kuin juoma tietyn makuiseksi. Coca colalla oma salainen resepti. Lämpö tuntuu samalle vaikka miten on lämmitetty. Toki puulämmitteinen kiuas on ykkönen.

Coca cola ja Harvia taitaa painia vähän eri sarjassa.

Harvialla ei mitään salaista reseptiä ole lämmittämiseen suhteessa muihin valmistajiin.

Mukavasti alkaa olla Inderesin videoilla katselukertoja youtubessa :slight_smile:

1 tykkäys

Kaipa se on sitten se brändi mikä vaikuttaa. Kyllähän lähes jokaisella virvoitusjuomayrityksellä on omat Cola-merkkinsä mutta silti sinne kuluttajan kärryyn valikoituu useimmiten Coca-Cola.

:expressionless::astonished:

1 tykkäys

Perus jenkkitouhua…

image

2 tykkäystä

Päivän pörssin kuva. Avaan Facebookin, ensimmäiset viestit:

Gme ja Tapahtuu taas +73% hetkessä. JÄNNÄÄ
$GME is back. Reddit kaatuu lol

Kysymys: Minulla on saman yhtiön osakketta sekä AOT:llä sekä OST:llä. Jos myyn tänään AOT:llä olevat osakkeet ja ostan tänään vastaavan määrän saman yhtiön osaketta OST:lle, tuleeko jotain verotuksellisia ongelmia?

Qt:sta maksetaan se melkein 100euroa lappua vain sen takia että +5 vuoden päästä uskotaan että tulosta tehdään todella isosti. Kun nämä tulovirrat diskontataan tähän päivään on korko avaintekijä kuinka paljon niiden arvo on. Nollakoroilla markka kymmenen vuoden päästä on yhtä arvokas kun markka nyt. 7% korolla sen arvo on vain 50 penniä.

19 tykkäystä

Voitko sitten kertoa paljonko olet Qt osakkeesta per kpl valmis maksamaan nyt? Aika monessakin kohtaa törmää tähän samaan aiheeseen että moititaan kalliiksi mutta olisi mukava tietää mikä tälle sitten on se oikea hinta jos tavoitehinta 95e on väärin?

1 tykkäys

Ei nyt sentään, reilu 70 penniä.

1 tykkäys