Inderesin kahvihuone (Osa 2)

MiFID 2 tietämystesti foorumille. :laughing:

Eivaan, nythän kaikki on samalla hiekkalaatikolla. Onko mahdoton ajatus, että kaikki keskustelu yhtiöihin ja muihin yhteisiin aiheisiin olisi kaikille saatavilla, tieto kuuluu kaikille. Ja sitten olisi erikseen alue johon pääsee Masse-setä & muut. Sitten tälle Masse-sedän alueelle pääsee noviisit tietyn ajan kuluessa tai riittävän aktiivisuuden jälkeen? :man_shrugging:t3:

Ei kai se nyt suuri asia olisi, jos kokeneille olisi edistyneemmät keskustelut omalla alueella jonne sitten noustaan kokemuksen kertyessä.

1 tykkäys

Ei hitto, sopisi paremmin että siellä ei voisi kommentoida, mutta pitäähän sinne päästä kärpäsenä kattoon,)

5 tykkäystä

Joku tämän liputtikin nopeasti (hyvä!). Ketjussa kuitenkin CEO mukana niin huvittaa tällaiset tuota kontekstia vasten :joy: Kauankohan CEO vielä viihtyy mukana

25 tykkäystä

No mutta jos nimimerkkikin tukee sanomaa, niin vaikea Vareliuksenkaan on tuota olla huomaamatta :face_with_monocle: :roll_eyes:
Hallituskin voi ottaa asialistalle suoraan screenshottina, jonka voi sitten liittää yhtiökokouskutsuun, kätevää!

9 tykkäystä

WSB:llä: “this is no financial advise. I eat crayons” :rofl:

Kyllähän tuo hauskaa seurattavaa. Mutta toisaalta siellä kasvaa seuraava sukupolvi janttereita jotka saattavat muutamassa vuodessa olla finanssialalla töissä. Jo nyt huomaa noin 30 kantturoissa olevat finanssialan ihmiset ovat nuorentaneet viestintää joten odotan mielenkiinnolla mitä täysin meemien keskellä kasvaneet sille tekevät :face_with_hand_over_mouth:

1 tykkäys

Itse asiassa ylläolevaan liittyen, ihan anonyyminä knoppikyselynä:

Ikäsi
  • Alle 20v
  • 20-29v
  • 30-39v
  • 40-49v
  • 50-59v
  • 60-69v
  • 70-79v
  • 80->

0 voters

5 tykkäystä

Pyysingin mietteitä

9 tykkäystä

Jännästi tarve viedä keskustelua aiheen ohi.

Tässä ei mistään salaliittoteoriasta ollut kyse vaan siitä että miljoonien ihmisten mahdollisuutta käydä kauppaa on rajoitettu ja Instikoiden ei. Se vapaasta markkinataloudesta. Jos tämä ei ole markkinoiden manipuloimista niin mikä?

21 tykkäystä

Hyviä pointteja. Kuitenkin ymmärrän myös pidempään mukana olleiden huolen keskustelun tasosta, minkä muuttumisen huomaa jo selvästi alle 6kk aktiivisella lukemisella. Myös vastuu mielestäni on kirjoittajalla itsellään. Tuntuu että monet uudet jäsenet eivät ole paljoa seurannut keskustelua ennen kuin alkavat itse kirjoitella viestejä ja avaamaan ketjuja, jotka eivät selvästikkään tuo lisäarvoa keskusteluihin tai ole aiheellisia keskustelun aloituksia tälle foorumille. Tähän saattaisi auttaa juuri tuo sinun ehdottama sääntöjen selventäminen tai tekninen estäminen.

Itse henkilökohtaisesti lueskelin foorumia noin 4-5kk ajan ennen kuin vasta loin tunnukset foorumille, ennen sitä en uskonut pystyväni tuomaan mitään lisäarvoa keskusteluun joten pysyin vain lukemisessa. Kysymyksiin sai vastaukset kun vähän kehtasi aiempia kysymyksiä kahlata läpi.

18 tykkäystä

Pyysing kirjoittaa:

Olin melko tyytyväinen itseeni, kun en tässä uskonut salaliittoon missään vaiheessa ja kaupankäyntirajoitusten syykin selvisi lauantaina: Amerikan Euroclear eli arvopaperien clearingkeskus The Depository Trust & Clearing Corp. (DTCC) oli torstaina vaatinut välittäjiltä lisää vakuuksia, ja näiden oli ollut pakko joko rajoittaa asiakkaiden ostoja tai pyöreästi laittaa lappu luukulle heti.

Jos syy siis on että Robinhoodilla ei ollut varaa clearingkeskuksen uusiin tiukempiin vaatimuksiin niin onhan tarina paljon tylsempi. Kuka silloin toimi manipuloijana? Tuo DTCC vai?

11 tykkäystä

Onhan se tylsempi, mutta miksi myynti sitten oli sallittua? Kyllä myynnitkin pitää selvittää.

Tuohan oli tiedossa jo viikolla. Kaikki operaattorit taisi jenkeissä tiukentaa tuon takia ehtoja ja vaati enemmän vakuuksia mutta robinhood lopetti kaupan

Huomenna on jälleen päivä uusi. Robinhood ei ole välttämättä Robin Hood. Viikko vaihtuu seuraavaan, kuukausi vaihtuu kohti kesää. Elämä hymyilee, antaa sen hymyillä.

Noniin ja sitten asiaan millaisilla hopea panostuksilla forumin väki on lähdössä? Sotkamo Silver kiinnostelee itseäni ja jonkinnäköistä ETCtä myös ajatuksissa. Usan puolelta ehkä Pan American Silver ja Frist Majestic Silver. Käteistä tarvitaan, valitettavasti. Onko joukossa muuten ketään joka on 100% käteisellä?

Ostossa välittäjä laittaa raha tai rahan arvoisen vakuuden clearinghouselle pantiksi kattamaan asiakkaansa oston. Myynnissä olettaisin että että se itse osake riittää vakuudeksi että se osake on olemassa.

1 tykkäys

Muilla operaattoreilla on vähän enemmän läskiä luiden ympärillä ja pystyivät hanskaamaan nuo 100% vakuudet paremmin. Muiden välittäjien asikaskunta ei myöskään koostu lähes pelkästään tästä WSB demografiasta.

Huumorin keinoin aika hyvin tiivistetty valvontaviranomaisten toimintaa. Tulee mieleen subprime kriisi, joskin siinä taisivat investointipankit ja niiden johdannaiset olla niitä, mitkä pääsivät “tutkan alta”.

5 tykkäystä

Jenkkifutuurit aukes komeasti pakkaselle.

“Kahvit lensi näppikselle”

Pitipä heti tarkistaa mutta nyt ne on jo vihreällä.

Uskoisin että tälläkin viikolla on tapahtumarikas päiviä. @Masse sedän sanoin, tämä voi olla myös viihdettä josta välillä tarvii maksaa. Tästä näytöksestä vaan jotkut saattaa maksaa enemmän kuin toiset.

Noh, hyvää viikkoa kaikille foorumilaisille :coffee: (etsii kahvihuoneen keksipurkkia)

17 tykkäystä

Joku aika sitten QT ketjussa oli puhetta että: “Ei kai nyt analyytikot muuta suosituksiaan kurssivaihtelujen perusteella” . Tässä taas todiste että tietenkin muuttavat.

Teknisesti ottaen analyysi pysyi samana mutta kurssin rallatuksen vuoksi samasta analyysistä tuli nyt sitten eri suositus. Eli analyytikko sanoo “tämä ralli ei perustu mihinkään”. Jos suositusta olisi nostettu “koska selvästi markkina keulii, tottakai markkina on oikeassa” sitten olisi syytä huoleen :smiley:

Saa nähdä sitten onko hatulle tarvetta taas osarin tullessa.

Tästä pitää melkeinpä antaa respektiä - ei lähdetä hötkyilemään vaan on luottoa siihen että oma työ on tehty oikein ja numerot eivät ole muuttuneet vaikka kurssi on.

7 tykkäystä