Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Eilisillan jenkki-action kyllä jo kertoi että tämä on tulossa. Kiinnostavampaa on että saadaanko tänään vähän pomppua ylämäkeen vai onko oikeasti isompaa korjausta ohjelmassa.

6 tykkäystä

Aivan sama reaktio :smiley: Jaahas taas tämmöinen päivä, salkku kiinni. Numeroitahan ne vain on, joten turha tuijotella.

1 tykkäys

No ainakin Qt:n ja Remedyn kova lasku syntyi erittäin pienellä vaihdolla. Kannattahan ne tähtiyhtiö iskeä tyhjään laitaan, kun jenkkien kymppivuotinen yieldaa 1,476% :joy:

7 tykkäystä

Kerrankin käteistä kun dippi tarjolla. Mitkä on palstan lemppari täydennyskohteet?

2 tykkäystä

Kurkkasin salkkuun ja totesin, että taidanpa siirtyä viikonlopun viettoon ja palaan asiaan maanantaina

33 tykkäystä

Ostin ja myin ketjusta näitä löytyy…

https://keskustelut.inderes.fi/t/ostin-myin-juuri-asken-ketju-osa-2/

Tosin tältä aamulta ketju on epäilyttävän hiljainen… jengi ostaa dippiä ja katsoo lähteekö nousuun ennen kuin myöntää ostaneensa? :smiley:

Kyllä tässä on pientä toivoa ilmassa että karhut ois väsymässä, DAX futut +0,18%, SP500 futut +0,27% ja nasse futut +0,43%

11 tykkäystä

Joo taitaa olla paras, ettei tänään tee yhtään mitään. Jenkeillä on kuitenkin viikonloppu aikaa puskea pihalle minkälaista uutista tahansa. Antaa salkun loistaa iloisen punaisena :grin:

4 tykkäystä

Onhan tässä palattu peräti 1,5 viikon takaiseen aikaan salkun kehityksessä.

26 tykkäystä

Älä nyt häiritse 5min kynttilöillä käppyrää tuijottavia jotka hakaavat “Myy”-nappia heti kun punaisessa palkissa on yli kaksi pikseliä.

(kannattaa kattoa sitä viikkokynttiläkäyrää aina välillä ettei unohdu isompi kuva…)

5 tykkäystä

Margins: :white_small_square:still unbelievable profitable :fire: :white_small_square:Gross profit 83.5% :white_small_square:EBITDA 64.7 % :white_small_square:EBIT 59.3 % :white_small_square:P/E < 30 while Net Profit growing with over 50 % :white_small_square:while many growth co burn cash Livechat is a cash machine and still growing https://twitter.com/mavix_leon/status/1365196610569973760/photo/1

https://investor.livechatinc.com/uploads/livechat-software-presentation-for-2020-q3.pdf![Screenshot_20210226-103153~2|281x500](upload://1gHQ0tnT3EVpFCMT2R1f0Oqep3g.jpeg)![Screenshot_20210226-102854|281x500](upload://uuMjhW8CvdSE5IueB107stqEThf.jpeg)

Hello from Poland! Viljon 2. Suurin omistus tästä aamusta lukien. Pe taaksepäin 30 paikkeilla, tulos 3 kvartaalin jälkeen +54% jos katoin oikein, uudet tuotteet kasvaa ja kovaa!

Arvosijoitus joka maksaa osinkoa, Ps palkattu 26 uutta yhmistä entisten 166 päälle 2020

Jos ihmettelette miten tuo ebit %on vaan 55,3%

Ps. Juttelin heidän ir kanssa ja voisivat vastailla kysymyksiin.

Oikea osinko koen joka kasvaa loistavasti ilman suurempia rahallisia panostuksia! Defensiivinen koronan suhteen.

Löytyy Mandatum ja Danske ainakin. Puolan piiloitettu helmi? (ps. kurssi jopa laskussa tällä hetkellä :smiley: )

näillä q3 menossa vasta, eli revenuet tulee tuosta ylittämään viimevuoden ja tulos. Pe taitaa painua aika alas.

Kertokaa mitä vikaa tässä on paitsi, että kukaan ei saa ostettu puolasta ja puolassa on rahana zloty?

8 tykkäystä

Pyhäsylvi tätä menoa tänään :astonished: Ehkä ihmettelen hetken menoa, ennenkuin puen ostohousut jalkaan :thinking:

6 tykkäystä

Pitäisiköhän miettiä Solteqin painoa salkussa uusiksi kun se riittää vetämään koko nivaskan plussalle tälläisenä päivänä :face_with_monocle:

EDIT: jenkit toki vetävät varmaan salkun lopulta miinukselle, mutta ei siellä ole kuin 30% paino.

1 tykkäys

Tässä on kaksi eri tapaa lähestyä tätä. Ensimmäinen ja tärkeämpi on osakkeiden hyväksyttävä arvostustaso vs. korkotaso. On selvää, että korkotasolla on iso vaikutus osakkeiden hinnoitteluun/hyväksyttävään arvostukseen. Osakkeiden tuottaavaatimusta hahmoteltaessa riskitön korko on ihan keskeisessä roolissa. Elisan 4%:n osinkotuotto tuntuukin aika huonolta diililtä jos USA liittovaltion bondista saisi saman tuoton riskittömästi. Osakkeiden arvostustaso on viimeiset 10v saanut merkittävää tukea nollakoroista ja jos korkotaso nousisi, niin tämä efekti kääntyisi takaisin. Syytä muistaa, että nämä muutokset tapahtuvat asteittain ja mekin olemme laskeneet riskintöntä korkoamme asteittain (Miksi laskemme riskitöntä korkoa DCF-malleissa? | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus) useampaan kertaan tämän 10v aikana. Lisäksi korkojen (nyt 30v US bondi 2,2%) pitäisi nousta selvästi nykytasolta ja tämän nousun pitäisi osoittautua kestäväksi, että riskittömän koron 2 %:n tasossa olisi nousupainetta.

Toinen vaikutus korkojen nousulla olisi yhtiöiden tuloslaskelmiin (ja jossain tapauksissa taseisiin). Yhtiötasolla merkitys voi olla huomattava (esim kiinteistöyhtiöillä ja pankeilla suorat vaikutukset liiketoimintaan), mutta koko pörssin tasolla vaikutus rajoittuu pääosin kohonneisiin rahoituskuluihin. Tämä vaikutus jää pörssin tasolla vielä varsin pieneksi, koska pörssin tasolla rahoituskustannuksissa ei ole juurikaan väliä maksaako firma prosentin tai kaksi enemmän rahoituksestaan. Kuten aiemmin sanoin, niin yhtiötasolla nämä muutokset sekä rahoituskuluissa, että liiketoiminnassa voivat olla isojakin.

Eli summa summarum, kyllä korkojen nousu vaikuttaa ennusteisiimme ja näkemyksiimme, mutta tämä muutos tapahtuu asteittain, ei kerralla rysähtäen :slight_smile:

37 tykkäystä

On aika ottaa fläppitaulu taas esiin kun, Kamuxin Juha puhuu useista miljardeista liikevaihtoa Saksassa piiitkälle tulevaisuudessa. Mikäli yhtiö ajattelee näin pitkällä aikavälillä, niin vähä jopa hävettää sijoittajana seurata kvarttaalituloksia ja niiden kurssireaktioita… :smiley: CMD:tä odotellen.

3 tykkäystä

Kenestä Helsingin pörssin toimitusjohtajasta haluaisit lukea elämäkerran? Oma vastaus olisi Juha Kalliokoski ja Kamuxin tarina.

1 tykkäys

Vedinpä sitten ostohousut hitusen liian aikasee jalkaan. Toki näin arvelinkin. Ja tän viikon aikana olen henkisesti valmistautunut siihen, että salkkua ei hetkeen vilkuilla :joy:

1 tykkäys

Onko? Blumman muutaman kuukauden takainen artikkeli oli saanut kaivettua, että SP3000 indeksin yrityksistä kolmasosa on käytännössä zombeja. Jos näin niin ne pienetkin muutokset ylöspäin rahoituskuluissa voinee tehdä rumaa jälkeä isossakin kuvassa. Onneksi jälleen kerran keskuspankit tarjoaa selkänojaa ostamalla lähes kaikkea paskaa mitä markkinalla on tarjota mikä ainakin vielä pitänyt isojen yritysten rahoituskulut kurissa.

Toisaalta aihe oli korkotason vaikutuksesta teidän ennusteisiin niin onhan tuota markkinariskiä varmaan todella vaikea leipoa ennusteisiin.

Ehdottomasti. Ulkopuolelle vaikuttaa kovasti siltä, että siinä on Johtaja isolla J:llä, miten siihen on kasvettu ja tultu. Nopeasti voisi luetella muutaman firman jotka tarvitsisivat samanlaista tyyppiä johtoon niin arvo monikertaistuisi nopeasti.

Kiitos vastauksesta!

Sarjassamme tyhmä kysymyksiä:

-Electroluxin osinko on vuodella 2021 8 SEK ja kurssi on hieman reilu 200 SEK. Nordnet on sitä mieltä, että osinkotuotto olisi 6-7% kun taas minun laskuopillani päästään pyöreästi neljään pinnaan. Toki tuossa on maininta, että kyseessä on vain ennuste, mutta kun osinko on ilmoitettu niin ennustettavaahan jää vain siihen, että mikä on osakkeen hinta. Eli jos hinta tippuu satasen pintaan, niin sittenhän tuo osinkotuotto osuus kohdillen. Edellsen vuoden osinko on ollut samoissa, joten mitään sellaista helppoa virhettä tai viivettäkään tuosta ei ole löydettävissä. Kuka on tässä heikoin lenkki?

Loppuun vielä kalamiehen jossittelua joka varmasti kiinnostaa kaikkia. Kuukausi sitten tekemäni ostotarjous jäi aamupäivän aikana 0,003 sentin päähän toteutumisesta eli alle promillen päähän. Näin sen vasta jälkikäteen ja nyt kurssi on jo noussut selvästi. Melkein sain.