Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Kiitos vastauksesta!

Sarjassamme tyhmä kysymyksiä:

-Electroluxin osinko on vuodella 2021 8 SEK ja kurssi on hieman reilu 200 SEK. Nordnet on sitä mieltä, että osinkotuotto olisi 6-7% kun taas minun laskuopillani päästään pyöreästi neljään pinnaan. Toki tuossa on maininta, että kyseessä on vain ennuste, mutta kun osinko on ilmoitettu niin ennustettavaahan jää vain siihen, että mikä on osakkeen hinta. Eli jos hinta tippuu satasen pintaan, niin sittenhän tuo osinkotuotto osuus kohdillen. Edellsen vuoden osinko on ollut samoissa, joten mitään sellaista helppoa virhettä tai viivettäkään tuosta ei ole löydettävissä. Kuka on tässä heikoin lenkki?

Loppuun vielä kalamiehen jossittelua joka varmasti kiinnostaa kaikkia. Kuukausi sitten tekemäni ostotarjous jäi aamupäivän aikana 0,003 sentin päähän toteutumisesta eli alle promillen päähän. Näin sen vasta jälkikäteen ja nyt kurssi on jo noussut selvästi. Melkein sain.

Ne nordnetin antamat os%, pe,pb luvut on monesti ihan mitä sattuu.

1 tykkäys

Siltä tosiaan tuntuu. Onko joku muu palvelu parempi asian suhteen? Itseäni kiinnostaa niin Eurooppa kuin Amerikkakin.

1 tykkäys

TradingView? Investing.com? finance.yahoo.com?

1 tykkäys

Toisesta ketjusta:

Pelkästään jo tuo nimi saa minua kallistumaan siihen että pörssien on taas syytä romahtaa. Mitähän arvopapereita tuokin varmasti maan mainio pörssinoteerattu rahasto pitää sisällään? Vielä odotan että joku lanseraa “World ass wiping ETF:n”. Sijoittaisin heti sillä kyllähän se vuosi sitten nähtiin, että vaikka maailma murenee ympäriltä niin perse on pysyttävä pyyhittynä maksoi mitä maksoi.

8 tykkäystä

Koyfin.com on hyvä. Merkki.

1 tykkäys

Tylysti toisesta ketjusta ja toiselta postaajalta varastettu esimerkki siitä miten nimeämiskäytännöt voisivat tosiaan hyötyä kunnon lamasta:

Kyllähän tämä fomohype-meganano-superaparatus alkaisi piisaamaan.

Enkä nyt ota kantaa tuohon lafkaan muuten, kuin nimen osalta.

3 tykkäystä

Eikai noissa mitään ihmeellista taida olla. En ole kyllä perehtynyt… joku linkki googlella.

2 tykkäystä

Ajatus heräsi tulevaan ARKin avaruusrahastoom (ARKX) liittyen, mutta koska se pätee yhtä lailla mihin tahansa muuhun ETFään, kysyn täällä:

Kuinka aikaisin ETF, joka lasketaan markkinalla vaikkapa 29.3, voi alkaa ostamaan osakkeita? Onko tähän mitään rajaa?

Aika mukava shoppailukuoppa Cathyllä, jos tästä lähdetään kohta kiipeämään ylöspäin…

1 tykkäys

Jos joku on perehtynyt niin kertokoot. Minua kiinnostaisi millä tuotteilla ja miten sijoittamalla tuo rakentaa käänteisen korrelaation korkotuotoista. Se on varmaan pirun nätti keitos erilaisia johdannaisia.

Vanhat kunnon pörssierät vai miksi niitä nyt kutsuttiinkin saisi tulla takaisin. Ruotsin puolella kurssimanipulaatiota tapahtuu päivittäin. Eilenkin Genovis avauksessa +6% 5kpl vaihdolla ja siitä sitten palautui ±0% mutta joku hölmö siellä ehti 2000kpl ostaa pumpatulla hinnalla. Usein nämä haamukaupat vielä saman välittäjän sisäisiä.

2 tykkäystä

Nyt se sitten tänään on suunnilleen siinä 40 USD:ssa, katotaan pitääkö se taso.

Viittasin tällä siis Helsinkiin missä velkaa tosi vähän. USA:ssa velkamäärät nousseet selvästi ja polarisaatio tosi iso. FAANG:t sun muut tähdet painelee pulskilla kassoilla, kun keskimääräinen S&P500 firma on ottanut vipua ennätyspaljon. @Verneri_Pulkkinen muistaakseni ollut joskus dataa tähän liittyen Melkein minuutissa videoilla?

5 tykkäystä

Minäkin muistelen niin, mutta millä videolla se on hyvä kysymys. :smiley:

1 tykkäys

Ristiriitainen tunne kun varallisuus vähenee mutta samalla mahdollistuu loistavien yhtiöiden ostaminen edullisemmalla hinnalla kuin muutama viikko sitten.

T. Kahvipakettien säännöllinen kuukausiostaja

8 tykkäystä

Ensimmäistä kertaa ikioma pieni salkku päivän sisällä yli 1000€ tappiolla. Onhan seki saavutus (kai) :sweat_smile:. No ihan ei voi vielä kunnon “loss pornoksi” sanoa. En tiedä miksi, mutta salaa toivon, että salkku illanmyötä ottaisi vielä vähän enemmän turpiin. Muilla samoja tuntemuksia?

3 tykkäystä

Hyvä tviittiketju miten tappiollisuus kaikilla teknoyhtiöillä ei tarkoita ”alkuvaiheen” investointeja vaan se on enemmän tai vähemmän pysyvä asioiden tila kun käyttäjähankintaan ja tuotekehitykseen uppoaa loputtomasti rahaa.

8 tykkäystä

Muutama kuukausi sitten, kun nämä videot ja podcastin tänne linkkasin ja yritin hieman valottaa miksi kaikenlainen teknologia/vety/uusiutuvat ei välttämättä ole SIJOITTAJALLE kovin tuottoisa bisnes, vaikka kansantaloudet, yksilöt ja ihmiskunta näistä hyötyykin, minulle lähinnä naurettiin. Nyt kun uusiutuvat ottavatkin pienesti takkiin, niin alkaakin jännittää, eikö rakettibensaa olekkaan seuraavaan universumiin asti.

https://www.youtube.com/watch?v=vEwwtjDo1dU&ab_channel=TheRationalReminderPodcast

https://www.youtube.com/watch?v=UZnVt_CvL3k&t=320s&ab_channel=BenFelix

E: Ja etten vaikuta aivan idiootilta tekopyhältä huutelijalta, niin tiedosta ylläolevat asiat ja riskit esimerkiksi Smarteyen ja QT kanssa joita omistan.

8 tykkäystä

Itse olen silmäillyt Herantis Pharman kurssia lähipäivinä, tarkkaillen mahdollista ostopaikkaa. Siellä tehdään samaa päivittäin, yksi osake laidasta, jolla saadaan hintaan ~4% nousu.

1 tykkäys