Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Jaahas :smiley:

Käyttäjä poistettu välittömästi. Pysykööt Kauppalehden foorumilla.

66 tykkäystä

Wall Street myy paskaa niin kauan kun paska käy kaupaksi. Tämä Mungerilta innostusta saaneena ja hänen lausahdustaan hieman muokaten.

7 tykkäystä

Mielenkiintoinen pätkä Solar Foodsista joka tekee vaihtoehtoisia proteiininlähteitä “out of thin air”. Mielenkiintoista on myös, että Fazer omistaa tästä rahoituskierrosten jälkeen n. 15% ja on suurimpana omistajana tällä hetkellä.

“The €15 million fundraise was led by Fazer Group: The Food Experience Company, with Bridford Investments Limited, Lifeline Ventures and CPT Capital also participating. After the financing round, Fazer is the largest single shareholder in the Finnish start-up, with an approximately 15% ownership stake. The funding will be used to establish its first commercial factory located in Finland, scheduled to be operational in late 2022.”

https://solarfoods.fi/

7 tykkäystä

En Eka tiennytkään että sinulla on Twitter. Nauran harvoin, mutta tämä piristi :joy:

60 tykkäystä

Yle areenasta löytyy myös videota kyseisen firman tuotteesta.

Katso Yle Areenassa: Olutta virtsasta, ruokaa ilmasta | Voiko tätä syödä? | Yle Areena

1 tykkäys

Tuolla on myös tätä sivuttu

4 tykkäystä

No tämä kuulostaa hyvältä, varsinkin miten hienosti tuo prosessi tapahtuu. Kyllä sitä kaikkea aletaan osata. Saa nähdä listautuuko pörssiin vielä joskus.

1 tykkäys

Peptonicilla (PMED) kova meno, kun joku osti 10 kpl osaketta (á 1,38 kr) ja kurssi putosi -2,75 % :smiley: Onneksi joku korjasi tilanteen, osti 100 kpl ja kurssi nousi +3 % :wink:

5 tykkäystä

Jep. Ja toinen ihan vastaava esimerkki on ViacomCBS jonka Paramount+ suoratoistopalvelu on starttaamassa. YTD myös pitkästi yli 100%.

Loppukevennyksenä pakko mainita että seuraan tätä kyseistä toimialaa kohtuullisen läheltä ja jokainen voi tässä vaiheessa arvata että tajusinko sijoittajana hyödyntää näiden firmojen momentumia :see_no_evil: Joskus liika tieto todellakin lisää tuskaa.

5 tykkäystä

No mutta onko vielä jokin TV-yhtiö, jolla ei ole suoratoistoa tai sellainen on työn alla, :thinking:

2 tykkäystä

Onkohan ovisilmissäkin nykyään QT osaamista, kun yllätyin viime kesänä sellaisiakin näytöllisiä olevan.

4 tykkäystä

Ei varmaan ihan tässä mittakaavassa mitä nyt on nähty Disney+:n, Discovery+:n ja Paramount+:n kanssa.

HBO Max on tänä vuonna laajentumassa myös Jenkkien ulkopuolelle ja HBO Max tulee 2021 striimaamaan Warnerin ensi-iltaleffoja, mutta WarnerMedia on AT&T:n omistuksessa joten varmaan ihan samanlaista tuottopotentiaalia ei AT&T:n kurssiin tän kautta nähdä kuin näissä aiemmissa esimerkeissä.

Myös Comcastin omistuksessa olevan NBCUniversalin Peacock lanseerattiin viime kesänä mutta siinä vähän sama tarina kuin yllä, vaikka palvelu onkin ihan kiinnostava tuotteistukseltaan (freemium) superkilpaillulla markkinalla.

1 tykkäys

Liian monta tarjoajaa kaikki ruikuttamassa vajaata kymppiä kuussa. Ennen pitkää tulee konsolidaatiota tai hintojen on pakko laskea. Omassa käytössä kaksi palvelua on vähän niinkuin kipuraja ja jos jo nyt suomessa on tästä tappelemassa…

Amazon Prime Video
Netflix
Disney+
HBO Nordic

—ja varmaan unohtanutkin jo jotain. Olikos viaplaylla jo joku kuukausimaksujuttu? Ja MTV3 hässäkät voinee laskea jonkinlaiseksi?

Pari-kolme kymppiä kuussa on aika lailla maksimi jostain videostriimauspalvelusta. Jos nämä firmat ovat liian ahneita ja niitä on liian monta käy osalle huonosti. Ja osakkeita kauhovat jotka olettavat kaikkien olevan se uusi Netflix joutuvat jossain vaiheessa pettymään rujosti. Disney+ onnistui lyömään läpi aika hyvin koska tallissa Marvel, Star Wars ja Disney -kombo ja julmetusti kalliilla tuotettua uutta sisältöä. Muilla on kova duuni yrittää samaa. Voin kertoa että ViacomCBS ei saa Disney+ lukuja vain sanomalla “mutta Star Trek Discovery!” :slight_smile:

6 tykkäystä

Viaplay (Elisa Viihde), Ruutu+, C More (MTV Katsomo) ja Discovery+ (Dplay) ehkä ne suurimmat tuohon lisäksi.

Jeh, jos tuohon pinotaan vielä HBO Max (no, korvannee Nordicin) ja Paramount+ ja jos NBCn viritys (ja/tai Hulu) tänne ilmestyvät vielä niin aika optimistista on odottaa että tulevaisuudessa telkkarinkatsomisesta maksetaan yli sataa euroa kuussa että on kaikki kilkkeet. Joko keskimääräinen palvelun hinta putoaa 2-4 euroon kuussa jolloin näitä voi kestää peppu pitääkin kymmenkunta auki, tai sitten tulee pudotuspeliä.

Freemium saattaa olla se taikasana johon toissijaisemmat tipahtaa ja sitten on taas niitä mainoksia. Ts. voit katsoa mainoksilla tai maksaa niin saat ilman mainoksia ja jotkut uutuudet ja ensi-illat sitten maksun takana. Toisaalta suostuvatko milleniaalit enää katsomaan mainoksia… ellei niitä voi viiden sekan jälkeen klikata pois :slight_smile:

1 tykkäys

Hyvä tiivistys. Juuri tästä syystä en itsekään lähtenyt Viacomin tai Discoveryn osakkeisiin sijoittamaan koska en kuvitellut palveluilla olevan kovin suuria mahdollisuuksia pitkässä juoksussa röyhiä merkittäviä markkinaosuuksia ja sitä kautta tuoda yhtiöille yhtä massiivista vaikutusta arvostuksiin kun mitä nyt on nähty. Pikavoitot näköjään olisi saanut mutta katsotaan tilannetta vuoden-parin päästä uudestaan kun nähdään miten nämä palvelut markkinalla performoivat.

Nämä tunkevat vielä “parhaalla mahdollisella casella” markkinoille, ts. on tämä stay-at-home markkina. Jos tässä markkinassa eivät tee rahaa ihan satumaisesti niin kunhan pöpö katoaa niin katoavat ne asiakkaatkin aika vauhdilla.

1 tykkäys

ja kaiken lisäksi suomen suoratoistopalveluiden sisältö on aivan täyttä roskaa. Oli jokin uutinen jossa kerrottiin suomen netfilixin olevan sisällöltään samalla tasolla irakin kanssa!

8 tykkäystä

Kiitos, tämä antoikin pohdittavaa. Comcastin arvostustaso ei ole (vielä?) lähtenyt raketilla kuuhun, luvut ovat TV-yhtiön luokkaa, joten hyvällä tuurilla tuossa voisi nousuvaraakin olla.
Comcast * P/E 27,62 * P/E* 20,37 * P/B 2,90 * P/S 2,55
Discovery * P/E 31,25 * P/E* 22,78 * P/B 3,07 * P/S 4,14
Netflix: * P/E 82,64 * P/E* 51,55 * P/B 20,20 * P/S 9,17
Disney * P/E - * P/E* 156,25 * P/B 4,21 * P/S 5,81
AT&T * P/E 25,64 * P/E* 9,49 * P/B 1,32 * P/S 1,25
*Perustuu ennusteeseen (Nordnet)

Suurin osa green energy- ja sähköautostartuppien tuotteista on myös täyttä roskaa, mutta kurssit nousee niin kauan kun hype kestää.

1 tykkäys