Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Kevään 2021 yhtiökokoukset - mitä ajatuksia? Osa firmoista on nähnyt paljonkin vaivaa, että yhtiökokoukseen liittyy edes jotain vuorovaikutusta myös meidän karjavaunuluokan sijoittajien kanssa, mutta osa pistää pystyyn postiäänestyksen “ethän tuo hiekkaa kokouspaikan lattialle” ja kokouksen päätökset saa lukea aikanaan verkosta.

Täältä pohjolasta niitä löytyy ikävän vähän, käsittääkseni ei vielä kukaan maksele kvartaaliosinkoja suomessa? Capman ja Nordea joskus sellaista mahdollisuutta käsittääkseni vilautteli. Joku voi korjata, jos täältäkin näitä lappuja jo löytyy.

Käytännössä kuitenkin pohjois-amerikassa kaikki osinkoyhtiöt maksavat kvartaaleittain tai kuukausittain osinkonsa.

Varmaan tuolla lainaamassasi Osinko-osakkeet ketjussa parempi jatkaa tätä keskustelua.

1 tykkäys

käsittääkseni ei vielä kukaan maksele kvartaaliosinkoja suomessa?

Osinkokalenteria jos katsoo niin viime vuonna osingon oli jakanut neljään erään Ahlström-Munksjö, Citycon ja verkkokauppa.com.
Nokiakin aikoo ilmeisesti neljässä osassa osingon joskus tulevaisuudessa maksaa kun se tulee taas ajankohtaiseksi.

2 tykkäystä

Mistäköhän saisi käsiinsä sellaisen pörssikalenterin, mistä näkee aina kun jostain osakkeesta irtoaa merkkarit? Tästähän voisi Lepikkökin lisätä omaan listaansa “merkkarianomalian”, pitää vaan frontata päivä-2 ennen merkkareiden irtoamista ihan sama mikä osake ja sitten myydä OPlaisille tuplahintaan kun merkkari on irronnut. :smiley:

22 tykkäystä

Onko googlefinance API hajalla, google docs ei löydä mitään:

image

Ei kai osakkeiden lukumäärällä ole mitään tekemistä diluutio-/osakeanti-riskin kanssa? Vaan ennemmin määräävät asiat ovat esim. kassa, velat, tulos(tai kassavirrat) ja investiontitarve?

Lähinnä mietin sitä, että jos firmalla on huomattavan pieni määrä osakkeita, niin hyvässä tapauksessa (eli multibagger) pienen osakemäärän paine anteihin kasvaa huomattavasti. Ellei sitten haluta, että kurssi on tyyliin 1500 NOK :slight_smile: Isommat firmat varmaan tekisi splitin, mutta kun on pikkufirma, niin ainakin yleisesti tuntuu lisäannit olevan lähes vuosittaisia ellei tiheämpiäkin tapahtumia, kun kysyntää selvästi on. Jolloin aikaisten sijoittajien bang-for-buck menee hukkaan, ellei tee nopeaa exitiä.

Ei tuo taida ihan noin mennä. Splitataan osake, jos halutaan lisää osakkeita ja hintaa alemmaksi. Ei annit tuohon liity mitenkään.

5 tykkäystä

Kai arvostustaso vaikuttaa enemmän kuin osakkeen yksikköhinta. Esim. EV/S 50 firma voi saada paljon käteistä firman nykykokoon nähden, ja aika pienellä diluutiolla. Verrattuna siihen jos oltaisiin edelleen (tai ollaan taas vuoden päästä) EV/S 3 firma niinkuin 2 vuotta sitten.

Hmm, ainakin itsellä monesti lisäannit johtaneet reippaisiin pudotuksiin. Esim. Nel ASA:n annin jälkeen tippui 22~ NOK tienoilta about 16 NOK tienoille pitkäksi aikaa. Samoin kävi Peptonic Medicalin kanssa, kun ennen antia oli siinä 2 SEK tienoilla, josta sitten valahti 1,4 SEKiin. En sitten tiedä oliko nuo sitten vain sattumalta samaan aikaan annin kanssa?

1 tykkäys

? Meneekö nyt puurot ja vellit sekaisin. Splitti on eri asia kuin anti. Jos on pieni osakekanta, ei se tarkoita suoraan että pitäisi anteja järjestää. Jos likviditeettiä halutaan parantaa, voidaan vain splittailla osake vaikka 1/5. Annissa taas järjestetään firmalle rahoitusta jos kassa kilisee tyhjyyttä ja tarvitaan rahaa lisä investoinneille.

Ja anti ei välttämättä aina aiheuta negatiivista reaktiota jos se on odotettavissa ja hoidetaan hyvin maaliin, pienellä alennuksella. Esim smart eye teki annin about puoli vuotta sitten, mikä vain nosti kurssia kun instikat osti annin todella pienellä alennuksella.

9 tykkäystä

Tosin jos pilkkua viilataan, splittaus on myös maksuton osakeanti. Ja (normi)annit maksullisia anteja.

5 tykkäystä

image

Aika maltillinen Nassen reaktio vaikka 10 Year Treasury Yiel nousussa

1 tykkäys

Tämmöinen screen shotti tuli vastaan minun kuva muistoista . Oli vuosi sitten ainoa nousija .

28 tykkäystä

Ei ihme - tuo loppulista on sen näköinen että vaatii ns. väkevämpiä että sitä kestää katsella, joten loogisesti tuotteiden kysyntäpiikin voi olettaa vaikuttavan kurssiin. :upside_down_face:

11 tykkäystä

Aika loogista, että viinaa menee kun katsoo noita punaisia lukemia. :sweat_smile:

6 tykkäystä

Splittauksessa yhtiö ei saa rahaa, mutta annissa yhtiötä rahoitetaan ja vahvistaa yhtiön kassaa

3 tykkäystä

Katos, siinähän se mun 2,30 ostettu Capman sujahti alas päivän laskukärjessä komeilla luvuilla. Onneksi ei ollut kuin muutamalla tonnilla.
Keväällä kyllästyin ja myin turskat pois. Tuolla myynnillä taisin rahoittaa Nesteen ostoa 30:ssä.

4 tykkäystä

Suomen BKT on väkevässä kasvussa ja PKS:n kauppa- ja palveluala tekee jäätävää tulosta koronasta huolimatta. Kunhan eivät pistäisi kiinni. :thinking:

image

10 tykkäystä

Ei sillä osakkeiden määrällä ole merkitystä, vaan sillä onko kyseessä kovien kertoimien kasvuyhtiö, joka hakee rahaa kassaan kasvuun tyyliin Plug. Tai kyseessä firma, joka hakee raha pitääkseen valot päällä tyyliin FuelCell. Ei pieni osakekanta anteja vaadi, eikä edes splittejä. Tässä hyvä esimerkki kotipörssistä:

Olisiko Admicom tehnyt yhden työntekijoille suunnatun annin IPOn jäljeen.

5 tykkäystä