Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Onko Jenkit kesäajassa ? Vaikuttaako se aukioloihin ? Eli 15:30-22 ?

Nordnetin sivuilla oli ainakin asiasta tiedote, joten kyllä.

4 tykkäystä

En osaa arvioida miten hyvin tämä on rinnastettavissa, mutta mulla on radiotekniikan DI-koulutus, jonka aikana työskentelin koko ajan osa-aikaisesti (vaihteli 20-80% välillä). Sen verran oli raskas, etten siihen olis kahdessa vuodessa kyennyt kokopäivätyön ohessa kun on kaksi pientä lastakin, joiden kanssa haluaa viettää aikaa. Tehtäviä riitti paljon ja osa kursseista oli haastavia. Mut sit taas ilman töissäkäymistä en olis kahta vuotta viitsinyt kuluttaa siihen, ei se niin raskasta ollut :sweat_smile:

Tällä hetkellä opiskelen liiketalouden tradenomiksi kokopäivätyön ohella ja olen pähkäillyt, että pitäiskö myös jatkaa KTM-opintoihin myöhemmin. Joten mielenkiinnolla seuraan näitä vastauksia.

1 tykkäys

Olenkohan ainoa, joka ei ole erityisen innostunut tuosta nimestä “Vernerin vartti”? Ymmärrän ettei melkein minuutti enää vastaa videoita ja nimen vaihtaminen on sinällään paikallaan.
@Verneri_Pulkkinen miten olisi listaus nimiehdotuksista ja äänestys täällä kahvihuoneessa parhaasta nimestä? (Jos kaikki muut ovat tästä nimestä innoissaan, niin poistun kulmaan häpeämään :flushed:)

1 tykkäys

Et varmasti ole. :smiley: Aina kun jotain vaihtaa, niin joillekin se on jees ja toisilla ymmärrettävästi se aiheuttaa muita tuntemuksia. Parin kuukauden päästä voi olla niin, ettei kukaan muista edellistä nimeä. :smiley:

Tuo oli suosituin ehdotus tuben kommenttiosioissa ja pidin siitä itsekin. :slight_smile:

1 tykkäys

Meille tekee tutalainen opiskelijaporukka tällaisen kyselyn, mikä on heille kans samalla koulutyö. :slight_smile:

Auttakaa heitä saamaan kyselyyn vastauksia ja saamaan projektista hyvä koulutyö, ja auttakaa samalla Inderesiä kehittymään. :smiley: Vastausaika ehkä max. 5min ellei halua antaa erikseen kirjallista palautetta.

https://link.webropol.com/s/Inderes-sijoitusmediakysely

42 tykkäystä

image

Kyllä siinä on Osuuspankin porukalla ihmettelemistä Enedon kanssa. Samaan aikaan KL:n kovin nousija ja laskija.

42 tykkäystä

Sen verran hiljaista tänään foorumilla että pelkäsin laskupäivää. Mukava olla väärässä :grin:

kuva

WSB termit taas muuttuneet, eli enää ei retardit ja degeneratet yolottele menemään, vaan nyt apinat on kehissä ainakin AMCn osalta :smiley:

7 tykkäystä

Lyhyet Melkein Minuutissa videot olivat siinä mielessä oivia, että ne pystyi katsomaan heti aamulla, kun ne eivät vielä paljoa aikaa ja keskittyminen lyhyeen videonpätkään on helppoa. Oli ns. pörssin päällä jo aamusta alkaen. Nämä pidemmät joutuu jättämään iltaan, että voi keskittyä, mutta ovat samalla paljon kattavampia katsauksia ajankohtaisiin graafeihin sekä sun muihin uutisiin ja ilmiöihin.

9 tykkäystä

Yhtiökokouksia koskeva aluehallintovirastojen linjaus on muuttunut:

“Aluehallintovirasto linjaa, että yhtiökokouksiin ja muihin vastaaviin sääntömääräisiin tai lakimääräisiin kokouksiin, joihin lähtökohtaisesti voivat osallistua vain yhteisön jäsenet sekä kutsuttuina eräät muut, ei pääsääntöisesti enää sovelleta yleisötilaisuuksia koskevia kokoontumisrajoituksia. Tämä koskee esimerkiksi asunto-osakeyhtiöitä, osakeyhtiöitä ja osuuskuntia sekä rekisteröityjä yhdistyksiä. Pääsääntöisesti näitä kokouksia ei enää tulkita yleisötilaisuuksiksi tai yleisölle avoimiksi kokoontumisiksi kokoontumislaissa tarkoitetussa mielessä.” Kokoontumisrajoitukset eivät enää koske yhtiökokouksia ja muita vastaavia kokouksia, Tiedote 15.3.2021 - Aluehallintovirasto

Tosin samassa tekstissä kiinnitetään huomiota osallistujamääriin ja koronaturvallisuuteen. Ei taas oo kovin helppoa ymmärtää mitä yrityksiltä ja ihmisiltä tänä keväänä vaaditaan.

Foorumilla on useita sijoituselämästä twiittaavia. Ei kukaan haluaisi kokeilla ja ilmoittaa miten kävi? :slight_smile:

image

1 tykkäys

Ei kolise kuulemma enää, Twitter fiksannut kamansa. Ilmeisesti ko. nimi oli jotenkin onnistunut pääsemään Twitterin listalle jolla bannaillaan porukkaa…

1 tykkäys

Itse otin eilen 12h banaanit kyseisestä kaupungista.

2 tykkäystä

Pohjois-Amerikan markkinat siirtyvät viikonloppuna kesäaikaan. 15.3. alkaen USA:n ja Kanadan markkinoilla käydään kauppaa seuraavat kaksi viikkoa (15.-26.3.) poikkeuksellisesti klo 15.30-22.00. Suomessa kesäaikaan siirrytään sunnuntaina 28.3., minkä jälkeen USA:n ja Kanadan kaupankäyntiajat ovat jälleen normaalit (klo 16.30-23.00 Suomen aikaa). Huomioi, että 15.-26.3. päivän viimeiset valuutanvaihdot suoritetaan klo 22.30 normaalin klo 23.00 sijaan.

Ystävällisin terveisin
Nordnet

3 tykkäystä

OCMillionaire:n stonksit taitaa siirtyä valtion tilille.

1 tykkäys

Nyt on kolme antia käynnissä. Jos saisit valita vain yhden, mihin osallistuisit? Tai jos et halua osallistua mihinkään, mihin osallistuisit jos olisi pakko?

Mihin antiin osallistuisit, jos olisi pakko valita / saisit osallistua vain yhteen?
  • Orthex
  • Nightingale
  • Sitowise

0 voters

2 tykkäystä

Tuli viikonlopun aikana laitettua hakemus Metropolian AMK:oon AMkoodari-kursseille ja eilen tulikin opiskelutunnukset sähköpostiin. Opetusministeriön tukemia virtuaalikursseja. Saa omaan tahtiin suorittaa ja vuoden loppuun saakka opiskeluaikaa. Aikomus suorittaa näitä kursseja arkisi-iltaisin ja/tai viikonloppuisin. Vaikka päivätöissä olenkin niin mukavaa vaihtelua. :nerd_face:

Onko joku muu hyödyntänyt näitä AMKoodari-opintoja?

Edit: linkkiä Sinustako tulevaisuuden koodaritähti? | amkoodari.fi

20 tykkäystä

En ole kokeillut, mutta harkitsin viime vuonna osallistuvani Helsingin yliopiston MOOC-kurssille oppiakseni Javan perusteet. Se sitten jäi muiden kiireiden takia. Tänä vuonna olis ollut tarjolla Python. Mun mielestä tuollaiset kurssit helpottavat itseopiskelua huomattavasti, ainakin itselle on tosi vaikeaa alkaa tehdä vain “jotain” ilman sen kummempia tavoitteita ja selkeitä tehtäviä.

Vilkaisin läpi nuo tarjolla olevat kurssit, niitä olikin yllättävän paljon. Mikä sun suunnitelma ja tavoitteet on?

3 tykkäystä

No itse käytän työssäni Siemens TIA Portal -ohjelmistoa jossa mahdollisuus käyttää Siemensin ohjelmointiympäristössä SCL-kieltä (Structured Control Language), “siemens scl language” haulla löytyy googlesta tarkemmin aiheesta. Ei suoraan ole siis C# tai muutakaan, mutta rakenteeltaan ja idealtaan samanlaista. Eli työskentelen teollisuusautomaation parissa ja vaikken alaa vaihtaisikaan niin koen saavani tästä jotain jo nykyiseen työhöni, en suoraan kielen opiskelusta vaan ajattelutavoista sekä toteutustavoista.

En toki pois sulje että vaihtaisin työtehtäviä joskus jos tästä isomminkin kipinä syttyy. :nerd_face:

2 tykkäystä