Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Olisi mielenkiintoista kuulla, mitä nämä FiVa:n, jutussa mainitut, “sijoituskeskusteluun liitetyt yhteydenotot” ovat olleet. :slight_smile:

Ihan vakavasti… Jos FiVa avaa tällaisen keskustelun Suomessa, voisi varoittelun sijaan ohjeistaa, eikä levittää epämääräistä tietoa tai aiheettomia varoituksia.

8 tykkäystä

Eiköhän talvella esim. tapaus tulikivi ole itsestään selvä yhteydenottojen osalta.

Mutta että Aston

47 tykkäystä

Liian kova repeileminen mutta tuli niin elävästi joku jäykkä virkamies mieleen. Huomenta kaikille! :upside_down_face:

8 tykkäystä

Tämä keskustelu “sijoitussuosituksista” ja “kurssimanipulaatiosta” tuntuu täällä parin kuukauden välein leimahtavan. Mielestäni tuo @Sisu1 linkkaama juttu taloustaidosta kannattaa lukea jos nämä asiat mietityttävät. :+1:

ja oma TLDR-tulkinta niille, jotka eivät jaksa:
Kynnys sille, että toiminta tulkittaisiin sijoitussuositusten antamiseksi tai kurssimanipulaatioksi on melkoisen korkea eikä se “vahingossa” ylity (varsinkaan tällaisella anonyymilla foorumilla) enkä itse ole nähnyt sen parin vuoden aikana mitä olen Inderesin foorumilla pyörinyt kertaakaan tällaiseen toimintaan törmännyt (mitä ei olisi heti moderoitu pois kuten Verneri totesi).

Keep calm ja jatketaan keskustelua ja sijoittamista :+1:

22 tykkäystä

Vaikea paikka Fivalle. Taitaa työkalut loppua, kun “kurssimanipulaatiot” yms suoritetaan läpällä ja rakettiemoteilla “tarkoittamatta mitään”. Samalla kuitenkin ollaan pöyristyneinä käsi ojossa valvontaviranomaisen suuntaan sitten kun ne näpit palaa. Hyvä että valvovat ja hyvä että se syyttämiskynnys on korkealla!

Osakepoiminta GTA:ssa taisi muuten olla aika helppoa, laittoi kaikki rahat lentoyhtiöön X ja pommitti kaikkien muiden kilpailijoiden koneet. Eli sijoittajana piti vain ymmärtää mitä voisi sabotoida, ja ostaa sitten kilpailevaa lafkaa. Funda-analyysia parhaimmillaan. :smiley:

11 tykkäystä

Ensin kerrotaan tietoja yhtiostä x ja perusteita sille, että miksi nähdään yhtiö hyvänä kohteena. Sitten loppuun on kuitenkin pakko laittaa vastuunvapauslauseke, tämä ei ole mikään sijoitussuositus.

Tästä tulee mieleen ysärin hokema ei mitään henkilökohtaista. Tosin silloin vielä oletettiin, että jokainen kantaa vastuun päätöksistään ilman pakollisia lausekkeitakin. Tämä oli pelkkää nurinaa nykymenosta, kuinka ennen lähes kaikki oli paremmin…

1 tykkäys

Ihan hyvä neuvo.

Olen hieman yllättynyt, kuinka nopeasti vitsailu meemeistä kääntyi vakavaksi keskusteluksi. :slight_smile: Asia kiinnostaa selvästi asianosaisia ja Inderesin omaakin henkilökuntaa ja miksipä ei kiinnostaisi, jos FiVa antaa tällaisia epämääräisiä varoituksia lehdistön kautta.

4 tykkäystä

IMG-20210225-WA0003

17 tykkäystä

Minusta tuo Fivan avaus on ihan hyvä ja ajan henkeen sopiva.

Tämän voisi minusta kääntää ihan Inderes foorumin vahvuudeksi.
Tarkkaan moderoitu yhteisö, jossa ei pump & dumpia suvaita.

Inderes voisi tehdä jopa yhteistyötä Fivan kanssa (tai itsenäisesti) ja kirjoittaa jonkun ohjenuoran, että millaiset tapaukset menevät yli rajan.

Ja tässä nimenomaan voi korostaa sitä, että huumori, meemit yms täällä käytävä keskustelu on hyvän maun mukaista ja suositeltavaa.

Valeväittämät, sijoitussuosituset, pump&dump, tulikivi vaikuttajaviestit yms…totaalinen no go!

(Esim. jos vertaan vaikka Voxtur ketjuun linkattuun CEO.ca sivuun, josta käyn tsekkailemassa yrityksen päivityksiä. Siellä on seassa härskiä pumppaus stooria, joka ei varmasti menisi täällä läpi)

Ps. Tämä ei siis ollut kannanotto, että täällä tarvitsisi vetää tiukempaa linjaa, vaan että foorumin ilmapiiri on paljon hygieenisempi kun monessa internetin pimeässä kolkassa.

6 tykkäystä

Tää on mielenkiintoinen ilmiö. Jatkumoa laajemmalle sananvapauskeskustelulle, jota sosiaalisen median takia on nyt käyty jo vuosia. Yleinen tulkinta taitaa nykyään olla, että läpälläkin kirjoitettu tappouhkaus on tappouhkaus. Kai tämä sama logiikka laajenee muihinkin oikeasti ihmisten elämään vaikuttaviin postauksiin. Aiheuttaa ainakin viihdearvoltaan loistavia tapauksia, kun jähmeä virkamieskoneisto ottaa kantaa rakettiemoteihin, hypetraineihin, kiakkomiähiin ja milloin mihinkin.

1 tykkäys

Piti oikein käydä katsomassa tämä kyseisestä ketjusta, sillä eihän Tulikivi kiinnosta muuten allekirjoittanutta sentin vertaa. Mielenkiintoinen tapaus. Ihan kaikkea en jaksanut lukea, mutta jäi kuitenkin hieman epäselväksi, mitä kyseinen nimimerkki teki väärin.

Hehkutus oli toki melkoista, mutta eihän se paljoa jäänyt monen muun ketjun keskusteluista, vai jäikö? Joihinkin Inderes-ketjuihinkin poikittaisen sanan tai epäilysten postaaminen on vaatinut – suokaa anteeksi rahvaanomainen ilmaus – valtavan isoja karvaisia palleja ja kylän suurinta kypärää, sillä veret seisauttava vastine meemeineen on tullut yleensä parin minuutin sisällä.

Erona tämän nimimerkin kohdalla oli ehkä se, että yksityiskohtia yhtiön suorittamisesta oli valtava määrä… Äkkisiltään on vaikea myös sanoa, oliko kaikki jaettu tieto totta. Valikoitua se todellakin oli…

@Verneri_Pulkkinen bännättiinkö kyseinen käyttäjä sen takia, että hän toimi toisella foorumilla eri käyttäjänimellä Tulikiveä hehkuttaen, vai jostain muusta syystä? Ei hän käsittääkseni kehottanut ostamaan Tulikiveä missään viestissä(?)

Jos itseäni manipulointi kiinnostaisi, saattaisin valita jonkun muun nimimerkin, kuin “Reddit”. :slight_smile:

6 tykkäystä

En ole lukenut lainkaan Tulikivi-ketjua, mutta tämän tiimoiltahan moni suomalainen eturivin sijoittaja sanoi, että heitä oli henkilökohtaisesti lähestytty eri kanavissa ja yllytetty pumppaamaan Tulikiveä.

Eli tämä pumppaus ei siis missään nimessä liittynyt vain Inderesin foorumiin vaan oli vain osa laajempaa pumppaus-kuviota.

13 tykkäystä

Bänni liittyi juuri tuohon hehkuttamiseen, mikä ei ole rakentava tapa käydä keskustelua tällä foorumilla eikä häneltä sopinut muuta odottaakaan. :woozy_face:Jos puhutaan samasta tapauksesta.

2 tykkäystä

Juuri tähän isompaan kokonaisuuteen viittasin. Foorumi tais olla aika pienessä roolissa…

2 tykkäystä

Näinpä. FiValla on luultua enemmän resuja, jos se lentää ketjusta toiseen bongaamassa junia, raketteja tai muita ripeästi liikkuvia kulkuneuvoja. Minun puolestani ne saisi tunkea syvälle harmonikkaan, mutta huvinsa kullakin.

FiVan kannattaisi jyrähdellä asioista, joihin se aikoo ja voi oikeasti puuttua. Samaa settiä kuin viranomaisten koronavihjaukset “jos nyt ette ole kunnolla niin…”. Lausetta ei voi jatkaa loppuun, koska uhkauksen kovuus olisi luokkaa “mörökölli sinut vieköön”.

En silti kutsuisi FiVaa paperitiikeriksi, koska A4-arkki on oikeasti vaarallinen. Olen saanut niiden terävistä reunoista lukuisia haavoja!

6 tykkäystä

Välillä voitais kyllä mun puolesta käydä taas alempaa hakemassa vauhtia… pääsis taas tankille :money_mouth_face:

3 tykkäystä

Palaan tähän vielä kiittämään vinkistä nyt kun Comcast, jonka kyytiin hyppäsin, osoittaa orastavaa nousun merkkiä tai ainakin toivon niin. Tilaajamäärän perusteella Peacockin alku on josei ei nyt ihan huippu niin kohtalainen vähintäänkin. Ja tämä striimauspalvelu-peli on kuitenkin mielestäni sellainen, jossa vanhan kaapelitv-yhtiön vaan täytyy olla mukana Mukana ollessa mahdollisuutena on globaalit markkinat kun taas pois jääminen tietää näivettymistä antenniverkon katoamisen mukana kun tv:n katselu siirtyy netin kautta tapahtuvaksi.

Streaming Services Reporting Paid Subs
Netflix 203.7M Global*
Disney 146.4M Global** (Includes subs of Disney+: 94.9M, Hulu: 39.4M, ESPN+: 12.1M)
Prime Video 140.7M have access, Ampere Analysis estimates. Global^
ViacomCBS 19.2M U.S.* (Includes subs of CBS All Access, Showtime OTT and other ViacomCBS SVODs)
Apple TV+ 42.6M have access, Ampere Analysis estimates.
Discovery SVODs)
Peacock 33M sign-ups (non-paid users+paid subs) U.S.**
HBO Max 37.7M U.S.* 17.2M have activated an HBO Max account
Lionsgate 14.6M Global* (Includes subs of Starz OTT, Starzplay Arabia and Pantaya)
Discovery 11M Global*** (Includes subs of Discovery+, MotorTrend OnDemand and other

1 tykkäys

Varmaan kaikki tosi viisaat aktiivit jo tietävät, mutta saisiko muille kiinnostuneille klo:n moneltako Fed:n terveiteiset tulevat?

Hurjaksi on mennyt :smiley:

Kelpaisiko sen sijaan webcam josta voi seurata reaaliajassa miten ruoho kasvaa? Ei siis mitään henkilökohtaista tai muutenkaan erityisesti kysyjälle osoitettu kommentti, mielestäni hauska ilmiö vain.

5 tykkäystä