Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Just meinasin samaa kommentoida. Ja sitten sitä väitetään ettei yksittäisen piensijoittajan toimet näy missään tilastoissa. :smiley:

Swedbank imuroinut nyt yli puolet Yleisöannista "1 874 074 Osaketta allokoitiin yksityishenkilöille ja yhteisöille Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa.”

Mutta mitäs sitten tapahtuu kun Swedbank on saman tahdin jatkuessa ostanut iltapäivällä sen 100% liikeellä olevista osakkeista. Sitten voivat perustaa kunnon monopolin ja myydä niitä yksittäin millä hinnalla haluavat. :smiley:

2 tykkäystä

Danfoss ei tosiaan ole Suomalainen yritys, mutta luultavasti viittaavat tällä entiseen Vacon:iin, jonka Danfoss osti ja löytyy Vaasan energiaklusterista. Hyvin mahdollista, että sieltä tulevat invertterit jne. löytyvät tiensä vaikka mihin aplikaatioihin. @Hereford_Picnic

Laitan tänne kun ehdit poistaa viestisi energia-ketjusta :grin:

1 tykkäys

Joo kiitti! Vielä kun jaksaisi tarkistaa, että puhuiko hessu suomalaisesta yrityksestä vai “Suomesta tulevasta” tuotteesta, niin voisin jotenkin vielä pelastautua…

No, pääpointtiini oli kuitenkin jo poistetussa viestissä se, että ei me voida mennä sen mukaan, mitä jossain muualla meistä luullaan. Chilestä katsoen Suomi on osa Venäjää ja joulupukki asuu Ruotsissa. Edellinen oli fiktiivinen esimerkki.

1 tykkäys

Ymmärrän itse taas oikein hyvin tuohtumisen kun sääntelyllä aiheutetaan kuluja yksittäisille ihmisille. Tässä ei ole kyseessä sijoitukset vaan ihmisten pakollinen tarve asua lämmitetyssä talossa. Useat näistä kohteista on vanhoja ja niiden asukkaat vielä vanhempia. Eläkeläisen kukkarosta kymmenen tuhannen kertainvestointi tukien jälkeen on kova. Luonnollinen siirtymä on jo 5000 vuodessa ja öljylämmittäjiä 130 000. Jos tämä nähdään täysin välttämättömäksi ja kustannustehokkaimmaksi toimenpiteeksi ilmastonmuutosta vastaan taistellessa niin silloin olettaisin että valtio kustantaa. Ajattele mikä älämölö syntyisi jos polttomoottoriautot kiellettäisiin 2030?

3 tykkäystä

LKCO sijoittajille:

(En keksi parempaakaan paikkaa tälle infolle, joten tänne kafferoomiin)

Meillä on, viimeinkin, käräjien aikataulu:

It is hereby ORDERED that Plaintiffs shall file their motion for preliminary injunction on or before April 2, 2021;

defendants shall file their opposition on or before April 16, 2021;

and Plaintiffs shall file their reply on or before April 23, 2021.

It is FURTHER ORDERED that Oral Argument will be held on May 3, 2021 at 11:00 AM.

SO ORDERED.

Signed by Judge Rudolph Contreras on 3/18/2021.

3 tykkäystä

Olen koittanut kenitellä systeemiä, miten saisi kauppojen seurannasta visuaalista ja tavoitteiden asettamisesta myös ja nyt taisin sen keksiä: Tämän avulla yritän treenata tärisevistä paperikäsistäni järkähtämättömät timanttikourat:

  • Piirretään kurssigraafin päälle laatikko. Laatikon vasen reuna asetetaan ostohetken kohdalle.
  • Laatiko alareuna asetetaan stop loss-rajalle.
  • Laatikon yläreuna asetetaan oman tavoitehinnan ylärajalle eli jos tavoittelen vaikka 50% nousua niin 50% ylöspäin nykyhinnasta.
  • Laatikon oikea reuna asetetaan siihen ajan hetkeen, johon mennessä arvelen tavoitteen toteutuvan.
  • Laatikon reunoja voidaan siirrellä kun näkemys muuttuu.
  • Myynnin hetkellä siirretään laatikon oikea reuna myyntihetkeen. Tällä tavalla voi laatikkoa katsomalla jälkikäteen jossitella tuliko myytyä liian aikaisin vai sittenkin juuri oikeaan aikaan.

Niin kauan kun kurssikäyrä pysyy laatikon sisällä, HODL, jos käyrä menee laatikosta ulos niin SELL Yksinkertaista. Tämä ehkä auttaa paremmin sietämään yhden laskupäivän aiheuttamia hötkyilyjä.

9 tykkäystä

Siirrän tämän tänne…

9 tykkäystä

Kiitos. Voitko tarkentaa mitä tarkoitat. En saa sopimaan että kaikki muut päivät on omat sisäänkirjautumiseni sekä suomesta että ruotsista mutta on vain yksi kirjautuminen eri koneesta ja paikasta ;Linux koneella

Talon omistamiseen (asun itte öljyllä lämpiävässä tönössä) kuuluu varautuminen päivitysinvestointeihin. Jos omaisuudesta ei ole varaa pitää huolta, niin se on myytävä. Toki tilanne on haastava, jos ostajaa ei löydy.

Omakotitaloa pitäisi kuitenkin tarkastella 5 ja 10 vuoden tähtäimillä, kun monella alueella myyntiaika on vähintään 12kk. Onko omaisuuserä realisoitavassa kunnossa ja onko sille ostajia, jos suunnitelmissa olevat päivitys työt tehdään / kannattaako myydä jo aiemmin, jos remonttikustannuksia ei millään tavalla saa upotettua myyntihintaan?

Asua on pakko. Seiniin ei kuitenkaan pidä suhtautua sentimentaalisesti, vaan kiinteä omaisuus pitää realisoida ajoissa, jos se uhkaa oman talouden tasapainoa. Tässä asiassa myös elän, kuten opetan - ensiasunto meni myyntiin, ja kunnan vuokrakämppä kutsui, kun yliopistotutkinnolla ei meinannut työllistyä pestiin, joka ois mahdollistanut aikuiseksi miellettävää elämäntyyliä, kuten lasten ruokkimista toimeentulotukeen turvautumatta.

8 tykkäystä

No tarkoitin, että Androidin voisi ihan hyvin tulkita Linux-koneeksi. En enempää tiedä kirjautumisistasi, sorry.

2 tykkäystä

Selaimen User agentissa lukee kuitenkin silloin lähtökohtaisesti käyttistietona Android.

Vaihda salasana

Voit tarkastaa onko salasanat vuotanut jossain tunnetussa tietovuodossa:

1 tykkäys

Aika rattoisissa merkeissä alkoi Kiinan ja USAn huipputapaaminen :grimacing:

Kiesus.

4 tykkäystä

Ilmeisesti tapaamisen piti olla muodollinen ja kestää hetken, mutta se venyi kahteen tuntiin koska kumpikin osapuoli halusi sanoa viimeisen kuittailun ilmoille. :smiley:

6 tykkäystä

Jep, neljä minuuttia vaihtui 75 minuutiksi :joy:

Kyseessä piti siis olla ihan vain valokuvaus ja lämmittelyterveiset tänään alkavalle tapaamiselle.

Chinese Director of the Central Foreign Affairs Commission, Yang Jiechi:

So let me say here that, in front of the Chinese side, the United States does not have the qualification to say that it wants to speak to China from a position of strength.

The United States itself does not represent international public opinion and neither does the Western world. Whether judged by population scale or the trend of the world, the Western world does not represent the global public opinion. So we hope that when talking about universal values or international public opinion on the part of the United States, we hope the U.S. side will think about whether it feels reassured saying those things because the U.S. does not represent the world. It only represents the government of the United States.

Melko letkeä aloitus :sunglasses:

9 tykkäystä

Split-keskustelut nostavat taas päätään. Tässä hyvä katsaus siihen mielenmaailmaan, joka kokee splitit arvoa tuottavaksi tapahtumaksi.

20 tykkäystä

Kittos linkistä (zekkasin ensin tekaistulla vaikealla epostiosoitteella ja näytti nollaa).
Oma salasanani ei myöskään ole vuotanut mutta se joka meni profiilini sai minun ykkös mailiosoitteeni ja se minua ottaa päähän. Ihan lisätietona että tapahtui sen jälkeen kun oli pieni PM kontroverssi - en tietystikään ajattele konspiratoorisesti :slight_smile:
Otin toki screenshotin logista.

Ja tuota edelsi että Biden sanoi Putinille että “toivottavasti ei tulla ydinsota pisteeseen”…vapaasti käännettynä.
Trump takaisin.

Treidaajalle riittää että tarpeeksi moni uskoo että tarpeeksi moni uskoo vaikkei kukaan oikeasti uskoisi. Sitten preemio käteen ja kassalle.

3 tykkäystä

Mitkä asiat oikeasti muuttuvat splitin myötä (muitakin vastaavia löytynee):

  • Minimisijoitukseen (1 osake) tarvittava rahamäärä pienenee
  • Mahdollisuus sijoittaa (tai myydä pois) juuri haluamansa rahamäärä osakkeeseen paranee
  • Mahdollisuus yhtiölle jakaa osinkona juuri haluttu rahamäärä heikkenee (ellei aleta halkomaan senttejä)

Piensijoittajan kannalta ensimmäiset 2 ovat ihan oikeasti hyödyllisiä, jos yhden osakkeen arvo on esim. Amazonin luokkaa. Mutta eivät ne yhtiön käypään arvoon vaikuta.

Tutustuin tohon tarkemmin taannoisen oston yhteydessä (en tekisi uudelleen vaikka konseptina tykkään), tosi mielenkiintonen firma (kutsuvat työntekijöitä “Hobbiteiksi”, vahva ollaan-parempi-kuin-Google fiilis, “Save the Shire” yms. maailmanparannus mentaliteettia), mutta liiketoimintamalli sai miettimään onko toi oikeasti skaalautuva Amerikan ulkopuolella (okei niillä oli asiakkuus UK NHS:sä / UK:n julkispuolen terveyspalveluilla mistä tuli oikeusjuttukin - mutta jos puhutaan maista joissa pääkieli ei ole englanti).

Käsittääkseni ovat yrittäneet muuntaa tarjontaansa “softatuotteeksi”, mutta edelleen vahvasti konsulttivetoinen tarjonta eli myyvät FDE (Forward Deployed Engineer) asiakkaalle joka menee räätälöimään myytyä (Foundry tai Gotham tai Metropolis) palvelua just asiakkaan tarpeisiin. Lisähaasteena tämä viimevuoden IPO, joka toi paljon julkisuutta jo aiemmin olleelle Palantirin sisäiselle ristiriidalle (devaajille myydään ajatusta “paranna maailmaa, tee hyvää” ja sit tää US Immigrations & Customs Enforcement tapaus Trumpin ajalta missä Palantir oli mukana… https://www.washingtonpost.com/business/2019/08/22/war-inside-palantir-data-mining-firms-ties-ice-under-attack-by-employees/). Tykkäisin ajatella että “bisnes on bisnestä”, mutta firman perustuessa niin vahvasti sen konsulttien tekemiseen (joita puolestaan ohjaa yrityskulttuuri)… en tiiä, mutta kiinnostaisi tietää.

Tuli pidempi teksti ku tarkoitus. Mietin aiemmin viikolla jos ois kirjottanu omaa ketjua kun tuli tehtyä laajemmin tutustumista firmaan, mut jäi tekemättä ajanpuuttessa.

1 tykkäys