Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Noniin, arvotaan päivän nousija.

4 tykkäystä

Betsaan Sieviä, koska se on “halvin” (yhden osakkeen nimellishinta edullisin). Olisin betsannut pennystockia, mutta sellaista ei tähän kiimaan ollut nyt tarjolla… :wink:

2 tykkäystä

Tarviiko olla huolissaan. Kaupassa käydessä huomasin että Me Naiset lehdessä oli etukannessa juttu parhaista rahastoista ja mihin kannattaa sijoittaa se kymppi kuussa että saa mukavat lisätuotot.
Eikös se ole hyvä indikaattori siitä että nyt on buumi päällä kun normaalisti lehdet jotka ovat täynnä sisustusvinkkejä niin alkavat kirjoittelemaan parhaista rahastoista

15 tykkäystä


Aiheeseen liittyen itseäni eilen hymyilytti Iltalehden perinteisen suomalainen näkökanta sijoittamiseen/lottoamiseen. “PIKAVOITTO HETI! LOPETA TYÖT”

Luen roskalehtiä häpeilemättä.

11 tykkäystä

Koko listaa ei näy, mutta vedän sieltä villiksi kortiksi Harvian. Saunominen on kuitenkin lähellä suomalaisten sydäntä ja tavoitehintaan on reilusti matkaa.

3 tykkäystä

Silmiini on kantautunut kommentteja epätyytyväisyydestä foorumin kehityksen suhteen. Asia liittyy nollasisältöisen kommentoinnin lisääntymiseen.

Kahvihuone lienee paras paikka ilmoittaa, että ylläpito suhtautuu tähän vakavasti ja arvovalinta pienemmän ja laadukkaan vs. suuremman mutta rönsyilevän foorumin välillä on selkeä.

Toivon kaikilta tukea tähän, pistäkää lippua rohkeasti heilumaan. Ja, ketjuja tullaan putsaamaan urakalla lähipäivinä.

193 tykkäystä

Itse olen aina ihmetellyt tätä, miksi ottaa osingot vastaan, maksaa niistä verot ja sitten laittaa lappu yli laidan?Olettaen että markkinat käyttäytyvät rationaalisesti irtoamisen kanssa, mutta harvoin näin taitaa olla.

9 tykkäystä

No pieniä eroja on verokohtelussa. Osingoista taitaa mennä hieman vähemmän kuin myyntivoitosta…

Toisaalta osinkodipit kyllä yleensä ostetaan kiinni muutamassa viikossa ellei firma ole jo muutenkin downtrendissä, joten miksi myydä heti…

2 tykkäystä

Tuo on itsellä aiheuttanut turhautumista aika ajoin. Erityisesti hiertää se, että ihmiset eivät viitsi/halua/jaksa lukea yrityskohtaisissa ketjuissa muutamaa viestiä ylempää (tai linkkejä/uutisia/analyysejä), jossa usein on jo keskusteltu samaa asiaa. Toki välillä jotain missaa vaikka kuinka lukisi tarkkaan, mutta mielestäni tuo on yleistynyt huomattavasti viimeisen 3kk aikana.

Loistava homma, että moderaattorit on hereillä :slight_smile:

43 tykkäystä

Tämähän on kuin hiihtokisoista

image

102 tykkäystä

Kun laittaa linkin, olisi mukvan jos muutamalla lauseella kommentoisi lyhyesti sisältöä, niin tietäisi onko siinä itselle kiinnostavaa uutisarvoa. Pelkkä linkki ei aina kerro sisältöä.
Jos nimittäin käy jokaisen linkin läpi mitä palstalla esiintyy, ei ainkaan töissä ehdi käymään tai ainkaan tekemään töitä :shushing_face:
Moni tekeekin jo niin ja kiitos kaikille linkkien laittajille. Hyvä, että niitä viitsitään laittaa tänne jakoon :+1:

14 tykkäystä

Rahalla ei ole isänmaata. Se pitää pyöritellä verottajan tavoittamattomiin ulkomaille, vaikka tuotot tehtäisiin Suomalaisilla asiakkailla.

Saisivat puolestani ulostaa Uroksen ainakin sieltä Tampereen areenan nimestä. :slight_smile:

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kovaa-vauhtia-kasvanut-teknologiayhtio-uros-jattaa-suomen-paakonttori-sveitsiin-kansainvalinen-porssilistautuminen-optiona/f66df395-4b08-4270-b0e4-28b2eeb4facc

Tämä vuodelta 2019, eli mikään ei ole muuttunut. Olikohan 3210 euroa liikaa? :slight_smile:

17 tykkäystä

Eiköhän se pulju päädy ureaan lähiaikoina:

It-yhtiö Uros piilottelee tilinpäätöstä, mutta kymmenet muutkin suuret yhtiöt jättäneet viime vuoden viralliset lukunsa kertomatta – Tilintarkastaja: Pimittäminen antaa yhtiöstä epämääräisen kuvan

2 tykkäystä

Mielenkiintoista nähdä lähivuosikymmeninä (nämä asiat etenee hitaasti :smiley: ) suostuuko vajeiset valtiot pelaamaan peliä missä firmat kilpailuttaa kotipaikkoja, vai aletaanko globaalilla yhteistyöllä paikkaamaan tätä “vuotoa”. Kuitenkin monet firmat hyötyvät suunnattomasti valtioiden/julkisten sektorien tarjoamasta työvoimasta, infrasta, sääntelystä, yritystuista jne.

Viimeinen esimerkki tämä koronakriisi missä valtiot suoraan pelastivat firmoja todella paljon massiivisin tukipaketein. Tottakai kaikki eivät selviä siltikään.

Ei tällä saralla varmaan kauheasti asiat muutu kun vaatisi paljon yhteistyötä jos tuohon lopputulemaan edes haluaa päästä.

16 tykkäystä

Erikoista toimintaa. Onkohan Uroksessa idän veljet remmissä vai mistä moinen? Mitäs rahaa siellä oikein pyöritellään? :thinking:

1 tykkäys

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/villi-ehdotus-sipilan-omistajuutta-edistavasta-tyoryhmasta-vauvalle-aitiyspakkaukseen-osakesaastotili-ja-valtiolta-300-euron-pesamuna/8ed173d7-6821-4783-b6db-72591d23ac39

Hienoon suuntaan menossa säästämisen ja sijoittamisen ilosanoma, ainakin ajatuksen tasolla. Jokainen vastasyntyny skidi sais perinteisen äitiyspakkauksen lisäks osakesäästötilin ja valtiolta 300e pesämunan.

Uutisessa myös mainitaan, että mukaan saa riippumatonta sijoitusmateriaalia auttamaan sijoituspäätöksissä. Oisko tässä Inden paikka iskeä? Raporttia ja matskua mukaan ja siitä kun ipädi pysyy kädessä ni lapsukaiset kattomaan Ryhmä Haun ja Pipsa Possun sijasta Verphun varttia. Ai että mikä analyysia lukeva, hyviä osakepoimintoja tekevä ja Massen sijoitusraamattuun uskova sukupolvi siitä tulisikaan. :sunglasses:

INDEpendent RESearch. :wink:

62 tykkäystä

Poimittu jutusta:

"Kotimaista omistajuutta edistävä, ex-pääministeri Juha Sipilän (kesk) työryhmä ehdottaa, että valtio avaisi jokaisella vastasyntyneelle osakesäästötilin osana äitiyspakkausta.

Suomessa vakituisesti asuvan ”Lapsen osakesäästötilille” valtio lahjoittaisi 300 euron pesämunan.

Varojen sijoittamisesta päättäisivät huoltajat, jotka saisivat riippumatonta sijoitusmateriaalia äitiyspakkauksessa ja neuvolassa."

Tähän jäniskevennyksenä:

Saataisiinkohan pitkällisissä pörssiromahdus vuosina syntyvyyteen piikkejä, kun peitot heiluisi siihen tahtiin siinä toivossa, että uudet sijoittaja-alut pääsisi nauttimaan valtion eduista ja halventuneista osakkeista?

19 tykkäystä

Huono puoli vaan jos dippi ostetaan samalla tapaa kiinni kuin viime vuonna. 9kk pitkä aika odotella :sweat_smile:

4 tykkäystä

Jostain syystä aiheutti vaisun hymähdyksen. :smile:

3 tykkäystä

300 euroa ei hirveästi nordnetin hinnalla hajautella, OST:lle kun ei saa ostettua (indeksi)rahastoja, jotka olisivat tälläiselle summalle se ehdottomasti fiksuin ja helpoin ratkaisu…

Keskivertosuomalaisen tietotaidot osakepoiminnasta myös lienevät sitä luokkaa että moni valitsisi kurssikäyrän perusteella siksi yhdeksi osakkeeksi sen seuraavan Talvivaaran, koska eihän tämä voi enää laskea. No tulisihan siinä sentään tuo tietopaketti, mutta kuka siinä vaippoja vaihdellessa niihin tutustuu ellei aihe kiinnosta…

1 tykkäys