Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Päivän teemaan liittyen. Valitettavasti Orthex ei nyt näköjään ole pärjännyt PV:n uusimmassa varustehankinnassa. :wink:

31 tykkäystä

Tämä on tottakai aprillipila, ja mielestäni aika onnistunut sellainen. Ainakin sai oman naamani virneeseen😁

1 tykkäys

Itse odotin OPn pilan olevan tyyliin “Asiakkaillamme on mahdollisuus 1.4.2021 alkaen avata osakesäästötili” ja päälle sitten buahahaa aprillia :smiley:

76 tykkäystä

Tiedän, tätä varten on tykkäysnapit mutta repesin täysin :rofl: :rofl: :rofl:. Nimim. OP:n AOT-asiakas…

1 tykkäys

Nauratti jo valmiiksi kuin näin inderesin suosituksen muutoksen kamuxissa. Ihan sama vaikka siinä olisi lukenut; “hei tuulipuvut ostakaa, nyt on kurssinousun aika”. Sävelenä voi mielessään käyttää hei tonttu-ukot hyppikää rallia.

Enkä siis kritisoi kummankaan toimintaa, oli vain hauska arvattava laumailmiö :slightly_smiling_face:

2 tykkäystä

Itse odotin OPn pilan olevan tyyliin “Asiakkaillamme on mahdollisuus 1.4.2021 alkaen avata osakesäästötili” ja päälle sitten buahahaa aprillia :smiley:

Taitaa olla lähempänä totuutta tämä kuin luulisikaan, ei tuolla mun mielestä aikaisemmin ole OST:n speksejä noin tarkkaan ollut eikä ainakaan hintoja: Osakesäästötili - ota helposti käyttöön | OP

Edit: tämähän oli noteerattu tuolla oikeassakin ketjussa, joten jatkot ehkä sinne: Keskustelua välittäjistä - #3503 käyttäjältä H4nk3y

2 tykkäystä
6 tykkäystä

Mielenkiinnosta mietin, että kuinkahan moni aikoo perustaa/siirtää OP:lle OSTin näin about 1,5 vuotta myöhässä?
Varmaan tuostakin on kilpailijat hyötyneet melkoisesti.
Niiden kaupankäyntisoftakin taitaa olla melko surkea ja vanhanaikainen.

4 tykkäystä

Nasdaq-futut yli prosentin plussalla, Dow-futuurit +0,08%. Jos tämä pitää, niin tulee kolmas päivä peräkkäin kun Nasse porskuttaa ylöspäin ja Dow laahaa.

Uusiutuvan energian osakkeet myös kolmatta päivää peräkkäin vahvassa nosteessa. Vielä viikonloppuna Plugin palstalla olivat dissaajat tanssimassa vetyjuhannuskokon ympärillä, mutta viime päivinä he ovat olleet kovasti hiljaa.

Ehkä tämä on sitten kevättä.

12 tykkäystä

Aivan mahtava tämä osuuspankin uusi linjaus.

10 tykkäystä

Hmm.

Hyvä vastaus

3 tykkäystä

Ei toimittajat neuvostoliitossakaan saanut kritisoida oman maan touhuja mutta muita sai dissata niin paljon kuin sielu sieti…

1 tykkäys
4 tykkäystä

Nämä päivät kun koko salkku vihertää ovat vaarallisia. Tulee sellainen tunne että on joku osakepoimija ylisotajumala jota muut kadehtivat. Melkein toivoisi että tulisi yksi punainen rivi, niin säilyisi mieli nöyränä.(salkussa enää 7yhtiötä kun shell lähti kokonaan pois)

2 tykkäystä

:laughing:

1 tykkäys

Jos kukaan muu kuin ansiokkaasti SK ei vahdi, eihän näistä kukaan jäisi kiinni. Jatkoin muuten eilen lehden tilausta 11kk@105€. Heittämällä suomen parasta journalismia.

7 tykkäystä

Heh sama täällä. Onneksi ytd paljastaa totuuden :grin:

Osakkeita karsittu 21 → 6 ja siirtyminen teknosektorilta pois tekee kyllä menosta paljon rauhallisempaa.

1 tykkäys

Täällä kun oli nyt poliittista keskustelua, niin tuonpa vielä vähän systeemikritiikkiä pöydälle:

Eli koko kapitalistinen järjestelmä ilman mitään sääntelyä on tuhoon tuomittu. Tästä lienee suurinosa meistä samaa mieltä. Suurimmat talouslehdetkin ovat viime aikoina uskoltaneet kirjoittaa artikkeleita kuten “Capitalism is broken” (Financial Times). Pidemmällä aikajänteellä, kun katsoo asiaa, niin veroparatiisit, rikkaiden eksponentiaalinen rikastuminen ja yritysten voimakkuuden kasvu ovat oikeasti hiton iso ongelma. Tätä ongelmaa ei korjata millään Suomen lainsäädännöllä vaan kansainvälinen yhteistyö on ainut tie.

Pitkän ajan kehityskulku voi olla joku seuraavista:

  1. Isot yhtiöt ja niiden omistajat nousevat maailman mahdeiksi ohi valtioista. Syntyy megakorporaatioita kauppakomppanioiden tapaan. En tykkää.
  2. Tapahtuu kuten aina ennen, kun joku on saanut liikaa valtaa: vallankumous, sota ja kommunismi nostaa päätään. En tykkää.
  3. Tai sitten tehdään pieniä korjauksia systeemiin. Kansainvälisellä yhteistyöllä rajoitetaan vapaata markkinaa, joka mahdollistaa mm. veronkierron. Googlejen, Facebookkejen ym. valtaa rajoitetaan, kuten EU/Aussit teki. Valtiot ottaa isomman roolin talouden kulusta. Reaganin (Reagonomics) ajoista lähtien taloudellinen järjestelmä on mennyt liian liberaaliksi. Tykkäisin, vaikka osakkeet ottaisikin lyhyessä ajassa vähän hittiä.

Tänään oli aamukatsauksessa hyvä juttu Norjan öljyrahastosta. Siinä oiva esimerkki, miten valtio voi tuottaa hyvää koko kansakunnalle ottamalla taloudellista roolia isojen yhtiöiden vastustuksesta huolimatta. Toivottavasti Suomi, tuo pohjoisen Kongo, onnistuisi edes lähes yhtä hyvin kaivostensa kanssa…

Rikkaiden veronkierto on perseestä, mutta se ei tunnu missään, jos sitä verrataan meidän edellisten hallitusten taloudellisiin päätöskiin. Siis perhana lapsena sitä ajatteli, että kaikkein fiksuimmat ihmiset istuu siellä päättäjien palleilla, mutta ei. Ei perkele en pääse Caruna kaupoista koskaan yli.

Kirjasuosituksena Esko Seppäsen “Suomen Rikkaat: Kuka kukin on”. Siinä käydään hyvin läpi suomalaisen kapitalismin ongelmia. Ei liian vasemmistolaisesti, mutta silleen kansankapitalismin näkökulmasta. Tuossa pieni tiivistelmä parhaista kaupoista.

18 tykkäystä

Kapitalismin ja demokratian toimivan yhdistelmän salaisuus on, että ne on aina “rikki” julkisessa keskustelussa. Siksi niitä haastetaan ja korjataan koko ajan.

Komento- ja autoritäärisissä talouksissa mikään ei ole rikki koskaan virallisesti. Aika on pyyhkinyt ne pois aina ennemmin tai myöhemmin. :slight_smile:

19 tykkäystä

Jos tällä viittaat Googleen, Amazoniin, Facebookiin yms, on hyvä huomioida, että nämä ovat nousseet muutamien vuosien aikana jäteiksi. Perustettu 10-20v sitten.

Minkään yrityksen asema ei ole hakattu kiveen.
Maailman top10 arvokkaimpien yritysten rotaatio on ollut hämmästyttävän suurta. Kapitalismi, jotenkin aina luo uusia tapoja tyydyttää kuluttajien ja asiakkaiden tarpeita.

3 tykkäystä