Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Olet oikeassa, vielä ollaan kaukana pre-finanssikriisin huipuista. Tarkoitin siis post-finanssikriisi-ATHta :slight_smile:

Mielestäni tässä on enemmän kyse vain siitä, että markkinoilta ei enää löydy samanlaista hypeä. Gamestop tilanne rauhoittunut, SPACit ei kiidä 50% päivässä ylös, teknoista ja lääkefirmoista ei ilmene joka päivä 100% nousuja.

On paljon helpompaa tulla juttelemaan ja postailemaan kun oma salkku vihertää ja hyvällä fiiliksellä mennään. Sittenkun on niitä punaisia tai, ehkä foorumiaktiivisuudelle pahimpia, paikallaan pysyviä mörmimis päiviä niin mielummin suljetaan NN ja ei ajatella sijoituksia.

Tämä näkyi myös “hype aikana”, mutta vain vähän heikommin. Silloin kuin indeksi viherti kunnolla niin foorumi oli huomattavasti aktiivisempi, kun jos oltiin indeksissä miinuksilla. (Mutuna tuntui että OMXHE oli isompi vaikutus kun esim. sepe tai nalle, mutta en sitten tiedä oliko se vain oma fiilis)

Niinpä!

Ei siis riittänyt vanhan sedän järkyttämiseen Verphun (?) toteuttama vanhan sedän toistuva (ja täysin turha, toim.huom) vankilaan laitto ilman mitään liputuksia, vaan

ETTÄ VIELÄ ASTONKIN HÄVINNYT FOORUMILTA :rage: :angry: :face_with_symbols_over_mouth:

KUOLLUT JA KUOPATTU FOREVER??

Ja se oli nimenomaan Aston, jonka hoteisiin sedänkin kohtalaisen suuret masset annettiin (Qt, Efecte, Kamux jne.)

Saa nähdä onko foorumin mielestä sedänkin aika häipyä aikakirjoista …

Masse-setä, FA, Vain masse on ikuista …

PS. Joku muu saa vetää tänään Kuutin ATH:t. Sedällä suruaika, ei vaan pysty …

83 tykkäystä

Nordnet julkaisi juuri maaliskuun tilastot ja väitteillesi löytyy tukea, sillä toimeksiantojen määrä on lähtenyt laskuun kun hypeistä puhallettu ilmaa ja kasvuyhtiöiden “kasvu” pysähtynyt.

8 tykkäystä

Ja vain muutos on pysyvää.

Tämä ei ole poistumis/poistumattomuusneuvo. Jokainen vastaa omista poistumisistaan/poistumattomuuksistaan.

Kieltämättä melko häpeällistä kusetusta Fortumilta. Onneksi on olemassa näitä MOT:teja ja muita tutkijoita ja valvojia. Näyttää menevän nuo firman omat ympäristölukemat “hieman” yläkanttiin.

4 tykkäystä

Itse näen tuon vähän eri tavalla, ei kai se Fortum syy ole jos ottajia jätteelle ei ole?

Saarimaan mukaan kerätyn muovijätteen määrä on kasvanut paljon. Ottajien määrä jätteestä saatavalle raaka-aineelle ei ole lisääntynyt samassa suhteessa. Siksi etenkin heikkolaatuisinta jätettä ohjautuu polttoon, jossa siitä syntyy sähköä ja kaukolämpöä.

Kasvaneen muovinkeräyksen taustalla ovat EU:n kunnianhimoiset kierrätystavoitteet. Saarimaan mielestä lainsäätäjän pitäisi lisätä muoviteollisuuden velvoitteita käyttää kierrätettyä raaka-ainetta. Nyt velvoitteet ovat vielä melko vähäisiä.

Fortumin Riihimäen laitos on käsitellyt pääosan suomalaiskotien erikseen kerätystä muovijätteestä. Pakkausten tuottajavastuuta hoitava Suomen Uusiomuovi Oy vie osan jätteistä Saksaan, koska kotimaasta ei löydy riittävästi käsittelykapasitettia kaikelle muovijätteelle.

1 tykkäys

Taloussanomien osinkokalenteri (Osinkokalenteri 2022 - Taloussanomat). Löytyykö Ruotsin, Norjan tai Tanskan pörssille samantyylistä kalenteria mistä näkis osinkojen irtoamisen, täsmäytyksen, maksun jne?

Kyllä minä ainakin näen sen Fortumin vikana jos Fortum itse mainostaa uusiokäyttöön menevän jopa 75% ja oikea lukema on alle 40% :smiley:

9 tykkäystä

Käsitin että luku on ollut aiempina vuosina lähellä tuota, mutta koska muovin keräysmäärät ovat räjähtäneet taloyhtiöissä ym. niin yritykset eivät ole pystyneet vastaanottamaan tätä määrää vastaan joten loput menevät polttoon. Siksi varmaan vaihdettu pois nettisivuilta tuo luku jos ei enää vastaa tuota lukemaa?

Eikös tässä vielä oleellisempi luku kuin tuo -10,9% on tuo “Average per day”, joka on -22,5%. Maaliskuussahan oli 3 kaupankäyntipäivää enemmän kuin helmikuussa, joten itse asiassa tuo pudotus volyymeissä on vieläkin isompi.

Lohilon tarjoustasot. On kyllä muutenkin oudoimpaa tarjousmeininkiä mitä olen nähnyt. Tasot kaukana toisistaan ja välillä saattaa pomppia parin sekunnin välein esim 1,5k kappaleen myyntitarjous 5-10 senttiä ylemmäs ja alemmas. Vaihtoa ei ole juuri ollenkaan, mutta vilinää riittää. Mitähän pirua…

Nakkasin alimmalle ostotasolle pienen pompsin niin saman tien tuli automaatilla ylimpään ostoon noin 400kpl lisää. Kivoja tämmöset :slight_smile:

2 tykkäystä

Kalapakasteiden tuotemerkiksi sitten Haukilo? :smiley: Mitä tarjoustasoihin tulee, niin myös Peptonic Medicalilla on yhtä outoja. Parhammillaan näkynyt ostopuolella esim. 1,4 ja myyntipuolella 1,64 (17 % ero).

1 tykkäys

Jotain hintaa tuollakin johtajat joutuu maksamaan liiallista riskeistä:

"Kansainvälinen finanssitalo Credit Suisse irtisanoo kaksi merkittävää johtajaansa. Yhtiön jättävät sijoituspankkiliiketoiminnasta vastaava johtaja Brian Chin ja riskienhallinnasta vastaava johtaja Lara Warner.

"Chinin ja Warnerin ohella paikkansa joutuu jättämään ainakin neljä muutakin johtajaa. Samassa yhteydessä Credit Suisse kertoi myös laskevansa esityksiään vuoden 2020 osingoiksi ja myös esimiesten palkkioiksi.

Taustalla on sijoitusmarkkinaa viime viikolla ravistellut kriisi, joka kytkeytyy Credit Suissen amerikkalaiseen asiakkaaseen, varainhoitajaan ja hedgerahastoon Archegos Capital Managementiin ."

"Credit Suisse arvioi, että Archegos-vyyhdin loppulasku pankille olisi jopa 4,4 miljardia Sveitsin frangia eli noin 4,7 miljardia dollaria.

Pankki kertoi, että tapaus on samalla vesittänyt vahvan alkuvuoden. Ensimmäisen vuosineljänneksen tappio ennen veroja on yhtiön arvion mukaan noin 900 miljoonaa Sveitsin frangia eli noin 960 miljoonan dollaria."

Oven suusta pakko hihkaista kahvihuoneen puolelle iloista rajapyykkiä - salkkuni ensimmäinen kymmenkertaistuja (sis. lisäykset) on syntynyt! :star_struck: :cake: :coffee:

Kiitos Qt ja kiitos @Mikael Rautanen, että käänsit aikanaan huomioni tähän tsädämpydäpädämiin! :smiley:

22 tykkäystä

Olet valitettavasti ymmärtänyt väärin. Fortumin johtajat sukujuuret viittaavat savoon ja 75% menee uusiokäyttöön siitä määrästä mikä on uusiokäyttöön tarkoitettu. Eli esim 100 yksiköstä 50% uusiokäyttöön ja tästä 50% osuudesta menee 75% uusiokäyttöön :laughing:

E:Tämä oli vitsi.

5 tykkäystä

On ruvennut tuo Fear & Greed -indeksi mittari vihertämään siihen malliin, että käsien päällä istuminen tuottaa vaikeuksia korkealle arvostettujen lappujen kanssa.

6 tykkäystä

nonsense!

Mahtava päivä! aurinko paistaa, salkku hakkaa ath, ytd 38% Smartti alkaa lunastaa lupauksia. Life is good :money_mouth_face: :sunglasses:

11 tykkäystä

Ensin Aston_Livingstone ja nyt Passiivinen_Indeksimies :frowning: Eikö mikään ole enää pyhää?!

24 tykkäystä

Etelän_Vika sitten seuraavaks?

24 tykkäystä