Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Kello 11: “Onpa ollut mukava maanantai; johdan indeksiä prosentilla, onneksi minulla on hyvin hajautettu salkku ja tänään on tullut paljon hyviä uutisia sekä moni osakkeeni nousee mainiosti - tämä on vasta alkua tälle päivälle + viikolle.”
Kello 16:" :face_with_symbols_over_mouth: :face_with_symbols_over_mouth: :skull_and_crossbones: Indeksi johtaa mua prosentilla… yhyy, mitä mun pitäis myydä ja ostaa tilalle :sob:"

Aika usein menee näin, että ensimmäisellä kahvitauolla kello yksitoista on usein kiva katsoa salkkua, sitten päivän vikalla lyhyellä tauolla ei pitäisi katsoa salkkua ollenkaan. :upside_down_face:

4 tykkäystä

Viime viikosta tulee mieleen painovoimaa uhmaavat kalat (katsoi sitten DJI, NDX, SPX, tai QQQ).


Mielleyhtymään luonnollisena jatkona :bear:
image

7 tykkäystä

Olen aina välillä ajatellut etten tule ikinä hankkimaan teslaa kun ei jotenkaan nappaa auto itsessään yhtään. Kuitenkin tässä nyt parin viikon aikana jälleen heräsi ajatus että ehkä sitten 2030-luvulla voisi kun jos sen on suunnitellut jne maailman rikkain ihminen niin eikö se ole aika “hot deal to buy.”

Kelatkaa nyt, maailman rikkaimman ihmisen suunnittelema auto

Musk ei ole enää maailman rikkain eikä ole suunnitellut niitä autoja. Muuten hyvä. =P

12 tykkäystä

datamonni tainnut elää hetken ajan luostarielämää ilman uutisia.

5 tykkäystä

Enemmän yllättäisi jos guru olisi kartalla Harvian suhteen. Osinkofirmoja bongaileva kaveri ei löytänyt koronakuopastakaan ostettavaa. Ei ihme että karhuilee tässä vaiheessa.

33 tykkäystä

Itse miettinyt Harvia casea paljon. En omista. Hienoa olisi kyllä ollut päästä mukaan Nokian omaiseen nousujuhlaan mitä nähty ajat sitten. Onko kyseessä uusi kansan osake - aika näyttää? Kurssigraafi on kuin Tesla tms. hype hupuillaan, ennen dippiä.Vaihtomäärä on moninkertaistunut huomattavasti. Onko kyseessä,kuin Inderes blogissa mainittu sijoittajien noussut kiinnostus yhtiötä kohtaan joka ruokkii nousua? Kyseessä ei ole uusi tekniikka pellin alla vrt. Tesla ja muut hypet, vaan vanha keksintö, sähkövastus :sweat_smile: Toiminta on onneksi voitollista ja kasvavaa. Onnittelen vilpittömästi kaikkia omistajia ja tilin tehneitä :+1:

3 tykkäystä

Mulla Harvia on eka Inderesin ansiosta salkkuun päätynyt osake. Vaikka aloitinkin sijoitusharrastuksen jo lukiolaisena v. 2006 ja pidän itseäni aktiivisena sijoittajana, ei Inderes ollut ennen v. 2019 loppua oikein muutoin tuttu kuin nimenä. Mielikuvatkin olivat aluksi aika negatiivisia ja osin virheellisiä tai vanhentuneita.

Eksyin sitten tänne foorumille Hoivatilojen lunastustarjouksen aikaan ja tajusin, että Indereshän tekee oikeasti hyvää duunia ja foorumi on kaikin puolin tasokkaampi kuin K-kirjaimella alkavan talousmedian foorumi.

Täältä saa oikeasti hyviä ideoita salkkuun ja Premiumin analyysit kyllä ovat hintansa väärtejä.

23 tykkäystä

okei, Jeff taas listalla ykkösenä. Tämä tuli kuitenkin yllätyksenä, että kaveri Musk ei ole suunnitellut autoja…eikös hän jotain jonkun verran ole silti pakostakin suunnitellut… tuntuu todella oudolta ajatuksena että omistat yrityksen jonka päätuotetta et olisi suunnitellut vähääkään. Myönnän silti kuuliaisesti, että pitäisi lukea uutisia enemmän aiheesta.

Ihan taatusti Musk on pistänyt lusikkaansa autojen suunnittelusoppaan, mutta on siellä ihan täyspäiväistäkin porukkaa siihen hommaan. Eli on väärin väittää että Teslan mallit olisivat hänen käsialaansa (ei todellakaan) mutta eiköhän sieltä löydy yksitysikohtia ja ratkaisuja joissa jäljet johtavat sylttytehtaalle.

Esim. muistelen lukeneeni että Model X:n lokinsiipiovet olivat nimenomaan Muskin idea - kaikista ongelmista huolimatta ne haluttiin saada toimimaan vaikka osa kehitysporukasta olisi halunnut vaihtaa ne tavallisiin oviin lukuisten ongelmien ja korkeiden valmistuskustannusten vuoksi.

5 tykkäystä

Ashlee Vancen kirjoittama kirja Elon Muskista antaa todella hyvän kuvan mielestäni Muskin roolista eri yhtiöissä. Musk on itsekin osallistunut kirjan tekemiseen. Lämmin suositus, jos aihe kiinnostaa. Löytyy myös äänikirjana esim. bookbeatista. :grin:

5 tykkäystä

Kumman jättäisitte tällä hetkellä pitkään holdiin, Sammon vai Fortumin?

Itsellä molemmat, koska lisäsin molemmat pitkään hyllylle ja ostin kasinotalouslentoliput muualta. Ei suositus. Mutta kummankin omilla foorumisivuilla ja analyyseissa valtavasti hyvää perusteltua tietoa ja näkökulmia avuksi omaan päätökseen. Suosittelen lukemaan! :slightly_smiling_face:

2 tykkäystä

Oon lukenu, en vaan osaa päättää

minulla on 110 kpl metso-outotecciä ja siitä pitäisi saada 0.20 euron osingon. tämä tekisi 22euroa yhteensä. kuitenkin tilille tuli 11euroa, mistä tämä johtuu? onko mulla joku 50% vero osingoissa?! ei se 4 euroa haittaa mitenkään, mutta ajattelen ihan periaatteen vuoksi…

Kannattaa aloittaa perehtymällä osingon maksuaikatauluun.

Tänään maksettiin 0,10 euroa per osake. Loput 0,10 euroa saat 10.11.

17 tykkäystä

@Kassinpitelija :n viestistä alkoi nostalgia-ajatus virrata. En osaa itse kysymykseen linkittää, mutta mieleen muistuu nuorena lukemani juttu (olikohan iltasanomista), missä laskettiin mitä kaikkea Soneralla voisi ostaa: esim. hävittäjiä (taisi olla silloinkin työnalla hävittäjähankinnat). Lisäksi sillä olisi voinut maksaa valtionvelan pois, jos oikein muistan.

Tuossa muutama uutinen Soneraan liittyen mitä nopeasti googlesta tuli vastaan:

Muistan nuo bonusosakkeet hämärästi itsekin, kun kaverin isä niitä sai :smile:. Silloin on näemmä kansankapitalismiin kannustettu oikein kunnolla :+1:

8 tykkäystä

Siirrän tämän tänne @Juurikki.

4 tykkäystä

“Ostin 10 vuotta sitten ja olen vieläkin -50 % tappiolla” ? :smiley:

14 tykkäystä

Tuosta ilta-sanomien uutisesta napattua, yllätti totisesti:
Eniten on laskenut energiajuomavalmistaja Magic Housen B-osakkeen kurssi: 80,4 prosenttia.
että “IT-kuplassa” tämmöinenkin yritys tipahtanut.

6 tykkäystä