Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Kumman jättäisitte tällä hetkellä pitkään holdiin, Sammon vai Fortumin?

Itsellä molemmat, koska lisäsin molemmat pitkään hyllylle ja ostin kasinotalouslentoliput muualta. Ei suositus. Mutta kummankin omilla foorumisivuilla ja analyyseissa valtavasti hyvää perusteltua tietoa ja näkökulmia avuksi omaan päätökseen. Suosittelen lukemaan! :slightly_smiling_face:

2 tykkäystä

Oon lukenu, en vaan osaa päättää

minulla on 110 kpl metso-outotecciä ja siitä pitäisi saada 0.20 euron osingon. tämä tekisi 22euroa yhteensä. kuitenkin tilille tuli 11euroa, mistä tämä johtuu? onko mulla joku 50% vero osingoissa?! ei se 4 euroa haittaa mitenkään, mutta ajattelen ihan periaatteen vuoksi…

Kannattaa aloittaa perehtymällä osingon maksuaikatauluun.

Tänään maksettiin 0,10 euroa per osake. Loput 0,10 euroa saat 10.11.

17 tykkäystä

@Kassinpitelija :n viestistä alkoi nostalgia-ajatus virrata. En osaa itse kysymykseen linkittää, mutta mieleen muistuu nuorena lukemani juttu (olikohan iltasanomista), missä laskettiin mitä kaikkea Soneralla voisi ostaa: esim. hävittäjiä (taisi olla silloinkin työnalla hävittäjähankinnat). Lisäksi sillä olisi voinut maksaa valtionvelan pois, jos oikein muistan.

Tuossa muutama uutinen Soneraan liittyen mitä nopeasti googlesta tuli vastaan:

Muistan nuo bonusosakkeet hämärästi itsekin, kun kaverin isä niitä sai :smile:. Silloin on näemmä kansankapitalismiin kannustettu oikein kunnolla :+1:

8 tykkäystä

Siirrän tämän tänne @Juurikki.

4 tykkäystä

“Ostin 10 vuotta sitten ja olen vieläkin -50 % tappiolla” ? :smiley:

14 tykkäystä

Tuosta ilta-sanomien uutisesta napattua, yllätti totisesti:
Eniten on laskenut energiajuomavalmistaja Magic Housen B-osakkeen kurssi: 80,4 prosenttia.
että “IT-kuplassa” tämmöinenkin yritys tipahtanut.

6 tykkäystä

Aikanaan on jännä aikajänne, sovitaan käsiteltäviksi vuosiksi 91-tammikuu 2000😃

Tuo ”it-kupla” oli kyllä laaja-alainen kasvuyhtiökupla monilla eri vaiheilla, vaikka mielikuvissa it-osakkeet ovat jääneet pintaan. :nerd_face:

Esim. Coca-Colankin P/E laukkasi jonnekin 40-50 maastoon ja osake puolittui seuraavien vuosien laskussa.

4 tykkäystä

Joka päivä oppii uutta, kiitos!

Täytyy nöyrtyä ja todeta, että vieraisiin pöytiin ei kannata kurkotella tai tulee näpeille. Muutamaa ulkomaan osaketta olen foorumin innoittamana kokeillut ja aina tulee heti alkuun lyhyen aikavälin tappiota. Ihan jokaisella kerralla. (ei varmaan tulisi jos olisi pitkäjänteisempi, en tiedä kun usean tappion jälkeen palaa päreen välittömään kurssilaskuun kun MINÄ ostan)

Smart, Kahoot!, AroCell, Zaptec, Kambi ja nyt NEL, jokaisesta turpaan kun vähän kokeilee miten lähtee SEK/NOK osakkeet. NEL ostettu -9% dipistä ja kohta se on -15%. Kaippa se sieltä nousee, mutta v1tuttaa nämä hurrien/hiihtäjien osakeet aika reilusti. :angry: > :sweden: :norway: < :angry:

Suomiosake ei petä eikä laske. Ja jos laskee niin ei se niin harmita. :rofl: :finland:

14 tykkäystä

Itse taisin sijoitusvirheisiin laittaa että alkuvuonna myin Sampoa, QT:ta ja Reveniota seikkaillakseni mm DCRB, Dermtechin, NELin ja Orstedin kanssa. Ei mennyt vaihto ihan putkeen jos tämän hetken tuloksia katsoo.

Ruotsalaisten lappujen kanssa olen itse pärjännyt hyvin, sattunut olemaan ajoissa liikkeellä. Tarkoitus on pysytellä :finland: :sweden: lapuissa ja pari villiä korttia “Känädästä” (Voxtur ja Oroco).

8 tykkäystä

Onko nuo suurimman omistajan tiedot vain maksullisilla Inderes-raporteilla? Tecnotreen osalta Vikingin osuus kiinnostaa, JPAG nettomyynnit tänään jo lähes 300´000kpl ja osakkeella tuplavaihtoa normaaliin nähden.

2 tykkäystä

tuolta löytyy, Näyttää Vikingin potti pienentyneen aika reilusti

Äh, niinpä tietysti, olisin voinut katsoa ihan firman omat nettisivut :man_facepalming: :grin: Viime kuussa humahtanut yli puolet pois.

1 tykkäys

Kyllä ne ennen pitkään sieltä loppuu. Pitää vaan katseen fundassa :sunglasses:

3 tykkäystä

Osaako joku sanoa, kirjautuuko nämä omistajatiedot selvityspäivän perusteella vai kenties reaaliaikaisemmin? Eli jos omistajalistaus on 30.4. tilanteen mukainen, niin siinä näkyisi 28.4. mennessä tehdyt kaupat (selvitysaika t + 2).

Tällainen uutinen löytyi vuosien takaa velkojen maksusta. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001811638.html

3 tykkäystä