Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Golffi on kallis harrastus

8 tykkäystä

No sanopa muuta, tässäkin menetettiin toista tonnia… Mutta swingi löytyi.

9 tykkäystä

Kyllä taas saa vetypuolella pitää hatusta kiinni ja nieleskellä vatsahappoja. Koska nämä eivät enää riitä perusteluksi tehdyille lisäostoille?

7 tykkäystä

Siellä olikin plugi jo 20 dollarin paikkeilla. Edelleen odottelen ainakin minä pohjia ja luulen, että sitten voisi jonkinlaisen sijoituksen taas tehdä.

Muistakaahan rakennella joku osto-ohjelma, jos rahat loppuu, ei saa halvemmalla lisää :roll_eyes::thinking::grimacing:

Pienestä se on kiinni tämä sijoittaminen. Sääliksi käy niitä jotka ostelivat kalliilla jos ei ole stoppeja ollut turvana ja otettu vaan lisää laskevaan kurssiin…

Sanoisin, että aivan hyvin voisi vielä puolittuakin vähintään kerran joskin voihan se kääntyäkin. Kukapa tietää…

4 tykkäystä

ihmetyttää tuo elon muskin persoona. huippuälykäs tyyppi, mutta haluaa koko ajan huomiota, ihastelua ja ihme vedätyksiä? mitä jos tim cook rupeaisi to the moon mieheksi. muskilla on vissiin jotain sairasta kiusaamistaustaa, joten kai se jotain selittää.

1 tykkäys

Tää 50% oli tietenkin täysi vitsi, mutta ilmeisen huonosti esiin tuotu.
Silti 1.09 kerroin on todella hyvä jos kohteen todennäköisyys hyvin lähellä 100%. Satahan se ei ole jolloin oikealla kassanhallinalla kuitenkin mahdollista varsin hyvä odotusarvo riskistä, johon ei tarvitse sitoa rahaa kuin vedon ajaksi.

1 tykkäys

SNL:ssä totesi olevansa autistinen, uskon tällä olevan suht suuri vaikutus. Se voi luoda tilanteen missä hänellä itsellä ei ole mitään käryä, kuinka hänen normista poikkeava käyttäytyminen kerää huomiota.

Muutaman aspergerin oireyhtymän omaavan tunteneena, se voi ulkopuolelta vaikuttaa huomionhakuiselta, mutta yleensä huomion hakeminen ei ole tarkoitus vaan lieveilmiö. Joskin aspergerin omaava voi herkästi joutua kiusaamisen kohteeksi, mikä saattaa pidemmän päälle johtaa hiljaiseen ja syrjäytyvään persoonaan. Muskilla sen sijaan lienee ollut paljon tukea, joten…

3 tykkäystä

Nyt on niin kova yleismyynti kaikessa kasvussa ja spekulatiivisessa, ettei mitään rajaa. Vetyjen kanssa alkaa näyttämään siltä, että nollataan ainakin vuoden verran takaisinpäin. Osa heikommista (esim. Dyna) onkin jo takaisin koronakuopan hinnoissa. Nyt sitten jännätään, että mihin kohtaan tämä karhumarkkina näiden kohdalla pystähtyy. Olihan näissä kunnon kuplaa tammi/helmikuussa, mutta onpa kyllä ollut melkoinen korjausliike sen jälkeen.

7 tykkäystä

Toi vetohan on aivan älytöntä printtaamista. Kellyn kaavalla vaan laskemaan paljon panostaa.

3 tykkäystä

Juuri näin. Naurattaa vain ne rallattelut tässä vuoden aikana, että kyllä tässä nyt on hyvä olla ja katse siellä tulevaisuudessa, että ei tässä mitään kuplaa ole vaan arvostetaan ihan käypään arvoon.

3 tykkäystä

Ja silti arvostustasot on “vedyillä” suurimmalla osalla teknojakin korkeampia. Itseäni alkaa houkuttamaan, jos päästään vähintään 2019 syksyn tasoille :thinking: Voi olla toiveajattelua, mutta nyt kun kuplasta pihisee kuumat ilmat pois isommalla volyymilla monella firmalla ilman vahvoja tukitasoja näköpiirissä niin puukkoon tarttuminen ei hirveästi houkuttele.

Täytyy tehdä kyllä @viljo suuntaan hatun nosto ajoituksen suhteen. Muistaakseni kirjoittelit kaukaa viisaana alkuvuoden aikana näistä irtautumisesta? :slight_smile:

6 tykkäystä

Eli esim. Plugi lähtee ostoon 2,5$?
Voi kyllä tosiaan olla toiveajattelua, vaikka vielä lienee korjataankin.

3 tykkäystä

Jotkut meistä on aikoinaan noilla hinnoilla ollut mukana :wink: Vaikka esimerkiksi NEL ASA:n hinta puolittuisi kertaalleen sen arvostus olisi edelleen ~13x 2021 EV/S. Kyse on loppupeleissä firmasta joka rakentaa koneita ja laitteistoa. 2019 vuoden hintojakin pidettiin jo kalliina ja muistan kun käytiin keskustelua ja kauhisteltiin NEL:in olisko ollut 9NOK hintaan tehtyä antia.

PLUG:illa lähes sama tilanne 2021 arvioilla.

Jos jotain lähintä kotimaista verrokkia esimerkiksi hakee niin Nesteen 2021 arvioidulla tuloksella x3 EV/S 2021. Huom. käytän tätä kerrointa vain jotta saisi jotenkin vertailukelpoista lähtökohtaa. P/E:t kun huitelee pitkälti negatiivisen puolella näillä uusiutuviin liittyvillä.

(Luvut katseltu marketscreeneristä)

4 tykkäystä

Thanks, oli mulla käytännössä jo 2020 loppuvuodesta jatkuvasti myynti valmius, mutta pöhinä oli kova, niin irroittelin osia aina helmikuulle saakka ja irtauduin kaikista.

Mulla oli jo kohteita valmiina ns. Omalla vahvuusalueella:digi ja kasvu. Tietysti muiden löytämiä mahdollisuuksia.

Salkkuun tuli merkittävämmin mm. Smart eye, Evo, ses imagotag, NattoPharma, solteq, cdon, lisää innofactoria, lisää harviaa, iso livechat avaus ja oroco…voxtur.

Eipä voi moittia :blush::heart:

Edit:muutama hutikin mini yhtiöissä toistaiseksi ollut toki, mutta kun niitä ei kukaan tunne eikä välitä, niin holdailen ja odottelen josko kypsyisivät hyviksi kohteiksi.

10 tykkäystä

Avasin 2020 plug in 3,74 ja pidin sitä yrityskauppojen jälkeen siellä 6-9 paikkeilla hyvänä lisäys kohteena pienillä panoksilla.

Katotaan mihin asti mennään, mutta mielestäni tällä hetkellä uusiutuviin markkina suhtautuu kuin ydinjätteeseen, mutta kyllä se varmasti jossain vaiheessa tasaantuu.

4 tykkäystä

Oma kumulatiivinen salkku on sen verran erikoinen, ettei sillä mitään vakituista kasvua voi ajatella :smiley: Jokaista AroCelliä (+90 %) kohden on yksi Peptonic Medical (-26 %) ja DCRB (-22 %), joista kaikissa odotus on, että parin vuoden holdilla joku kaunis päivä huomaa niiden olevan 3x :smiley: Ja sitten pari 10 vuoden projektia, tyyliin Voxtur ja Greenlane Renewables.

Toinen puolisko on sitten rahoittamassa noita seikkailuita, joista hauskimpana on salkun prosenttikärki… rumpupärinää… RioCan +46 % :smiley: ja 2. & 3. sijalla myöskin REIT-paperit (!) eli NYMT (+39 %) ja ACRE (+30 %). Toki tässä on tehty pienehkö putsaus ja tällä hetkellä on vielä akkumulaatiovaihe menossa, jonka jälkeen jatkuu “tavallinen” salkku.

4 tykkäystä

@viljo lle kyllä todellakin melkoinen hatunnosto! Aika huikeasti ratsastit koko vetysektorin päällä nousun aikana ja irtauduit käytännössä huipuilla laskun alettua!

Itselläkin onnistui (tuurilla) melko hyvin ajoitus. Dynacertistä pystyin irtautumaan 0-tuloksella (toki vaihtoehtoiskustannuksia syntyi), mutta Plugin kanssa tein ostoksia 5USD, 10 USD ja 20 USD paikkeilla. Myynnit osuivat sitten 27 USD ja 70 USD paikkeille.

Miten sillä @Meri :llä on mennyt? Käsittääkseni vetysektori oli hänellä merkittävässä osassa salkun portfoliota?

10 tykkäystä

Hyhhyh, kannattaakohan tänään salkkua edes avata. Nasse taisi painua eilen -2,5% nurkille asti, jenkkifutuurit punoittaa ja aasiassa indeksejä 1,5-3% miinuksilla. Josko sitä keskittyisi nauttimaan keväisestä säästä.

8 tykkäystä

Merillä taitaa olla ihan hyvin pärjänneitä isoja energiayhtiöitä myös mukana ja lienee ytd voi olla vähän alla päin. Eiköhän meri toisaalta 2019 ja 2020 tehnyt aika hyvät nousut.

9 tykkäystä

Näin minäkin vähän ajattelin. Viimeisen 1-2 vuoden ajan tuotot taisivat olla niin kovia että eipä tuo isoa kuvaa muuta vaikka nyt olisi tyyliin YTD -20 %.

Toki keskeistä on se, että mitä nyt noiden kanssa tekee. Hype on loppunut noissa ja toista samankaltaista heti tuskin nähdään. Voittajia joukossa on pitkällä aikavälillä, mutta valtaosa tuskin tulee nousemaan ikinä hypeajan kaltaisiin kurssilukemiin.

7 tykkäystä