Osakesijoittaminen

Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Toisaalta jos uskoo että markkinat ei oikeasti olekaan tehokkaat vaikka niin monet tuota mantraa hokee, niin tässä saattaa olla oiva paikka kontrata :woman_shrugging: Wulff on suht. merkittävällä painolla omassa salkussa. Kun katsoo minkälaista tulosta firma onnistunut tekemään korona lockdown aikana ja messuliiketoiminta lähes olematonta, niin odottava katselee mitä tapahtuu tuloksille kun ne messut aukeaa ja toimistoillekin halutaan palata ainakin osaksi viikkoa. Ja ei tietenkään minkään maailman suositus.

7 tykkäystä

Eiköhän se ole juurikin niin, että siinä vaiheessa kun puhe on "sektorirotaatiosta kasvuyhtiöistä arvoyhtiöihin, niin se juna on jo mennyt. Varmaan fiksuinta olisi tässä vaiheessa seurata juuri kasvuyhtiöitä tarkasti.

8 tykkäystä

Tuntuu, että menossa on sellainen kevätsiivous, jossa (pien)sijoittajat siivoavat salkuistaan kaikki vihreät rivit. Tämän vuoksi useat nopeasti nousseet osakkeet ovat korjanneet viime aikoina yhtiöiden tyypistä tai tunnusluvuista riippumatta. Lisäksi efektiä on mainittujen yhtiöiden osalta korostanut vähän väsynyt ostolaita.

5 tykkäystä

Riippuu toki minkä näkee halvaksi ja mitä ei. Ei kai vaikka sampo ole ihan järkyttävän kallis ainakaan.

Mutta sektorirotaatio puheet nousi otsikoihin marraskuun alussa, eli puoli vuotta sitten, joten varmasti parhaat paikat tuosta on kerennyt jo mennä.

3 tykkäystä

Ilmainen julkisuus. Sillä ei ole väliä, mitä julkisuudessa sanotaan, kunhan nimi pysyy esillä. Tavoitteena tunnettuus, siis.

Juurikki myös ajatteli jonkin ajan päästä ostaa Nokiasta, Nordeasta ja Sammosta 5 % osuudet, niin pääsee tekemään saman julkisuustempun.:wink:

9 tykkäystä

@Verneri_Pulkkinen Löytyyköhän jostain tuoretta dataa, paljonko keskimääräisen taviksen salkun koko on? ( Meeediaani & k.a ? )

4 tykkäystä

Kyllä kasvu/arvo spredi on edelleen aikamoinen. It aint over yet.

2 tykkäystä

Pitääpä seurata milloin Juurikki Rock alkaa esiintymään pörssitiedotteissa. Sitten voisit vihjaista miten tuon teit ihan omassa podissasi.

3 tykkäystä

Hienoa kun @Johannes_Sippola on mukana inden team Tecnotreessä. En ole toviin osunut samoihin osakkeisiin miehen kanssa🤝.

11 tykkäystä

USA vs Kiina materiaalien hinnoittelussa, saa nähdä mihin tämä johtaa Bidenin Kiina-ystävällisemmän politiikan myötä. Vähän pelkään että antaa mahdollisuuden intoilijoille USAssa demonisoida Kiinaa

1 tykkäys

Minä kolme päivää sitten:
image
Minä uudestaan kolme päivää sitten:


Myös minä (eilen):

Ja joku vielä kysyi minulta, miksi en arvosta itseäni. :grin:

36 tykkäystä

Olis kiva saada sellaiset salkut “taistelemaan” keskenään jossa

  1. Olis puhdas fomottaja, myy ja ostaa kun on sopiva fiilis tai kun toisetkin
  2. Yrittäis edes vähän ottaa selvää, mutta olisi kuitenkin räpeltäjä eikä oikein tiedä mistään mitään (tähän luokkaan luen itseni), osakkeita ei herkästi myytäis
  3. Hän tietäis jo enempi kuin kaks edellistä, ja osais hyöyntää tarjolla olevaa tietoa paremmin, mutta olis kova myymään ja ostamaan perustuen puolivillaiseen analyysiin

Sais vähän vertaistukea :cold_face: :joy:

14 tykkäystä

Häh? Pitääkö osakkeita kans myydä vai?

10 tykkäystä

Ensin pitää luoda tunnettuus. Juurikki Rocks -festareille olisi muutama talkoolaisfeissarin virka auki rahankerjuupuolella. Sinun habituksesi sopisi hyvin julkisuuskuvaamme. Kiinnostaisiko? :grinning_face_with_smiling_eyes:

Totta puhuen ilman velmuilua, onhan nykyinen julkisuuspeli aika outoa. Laittakaa rasti seinään, Juurikki puhuu vakavia perjantai-iltana. Harmi vaan, vieläpä selvinpäin.

Kaikki julkisuus on hyvää julkisuutta, todettiin jo 90-luvulla. Eipä olisi silloin arvannut, millaiseksi julkisuuspeliksi on nyt esim. politiikka mennyt.

Tutkiva journalismi ei ole oikein isossa huudossa nykyään, mutta olisi kiva, kun edes joku opiskelija tekisi vaikka tilastollisen analyysin julkisuuden henkilöiden ja heistä mediaan artikkeleita väsäävien toimittajien suhteesta. Ei tarvitse edes perehtyä julkisuuden arvoketjuun, niin on opiskelijalla mahdollisuus joskus vielä työllistyäkin.

Eräs korppi kertoi, ettei median edustaja toisen median edustajan silmää noki, koska lasitalossa asuu onnellinen perhe, kunnes joku heittää ensimmäisen kiven.

Joskus ennen toimittajilla oli jotain hygieniasääntöjä, joihin kuului mm. se, että viitataan alkuperäiseen lähteeseen, ei viestin välittäjään, vaikka tämä olisikin julkkis. Nyt uutiseksi kelpaa Fitterissä välitetyt viestit, kunhan joku julkkis on niitä välittänyt. Ei oikeasti kiinnosta, onko välittäjänä Juhana Vartiainen vai naapurin pikku-Liisa, mutta arvatkaapa kumpi kerää enemmän klikkauksia.

Voisiko huomiseen iltapäivälehteen saada juttu, että Naapurin pikku-Liisan juuri välittämän someviestin mukaan… Kiitos!

Teollisesta post-teolliseen tuotantotapaan. Kulttuurissa modernista post-moderniin. Politiikassa totuudesta post-totuuteen eli mielivaltaiseen valheeseen. Taloudessa tuottavasta arvosta imaginääriseen arvoon.

Mikä näitä yhdistää? Konkreettisesta abstraktiin. Heiluri heijaa isoissa asioissa hitaasti. Nuorille vinkiksi, että suurin työvoimatarve on tulevaisuudessa asianajajista, kun etsitään syyllisiä ja korvausvastuussa olevia mielikuvituslinnojen ja niihin sijoitettujen tuhansien miljardien haihtuessa ilmaan. Kryptolle, Tesloille yms. saadaan nauraa yhdessä, paitsi ne jotka itkevät.

1 tykkäys

Mä voisin jo ennakkotilata tämän, ettei mene ohi :grin: Tuli vielä nimestä mieleen, että eikös ne titaanit syrjäytetty kreikkalaisessa mytologiassa? Ehkä tän tulevan taiston nimi pitäisi myös muuttaa sopivan mahtipontiseksi :thinking: Ehdottaisin jotain hyvää, mutta luovuus ei oikein ole mun alaa.

1 tykkäys

Mikäettei. …

1 tykkäys

Kuullostaa niin tutulta, paitsi Leijonasta ei tullut itelleni sitä kunnon kairaa. Niitäkin löytyy… Arvostelin sen liian vähävaihtoiseksi lapuksi melko aikaisessa vaiheessa ja luovutin.
Minun mielestäni koko Suomi-jengille pitäisi lähettää ilmaiset takit :sweat_smile:

1 tykkäys

Joo, tuohon tekstiin linkatun tutkimuksen (2018) mukaan ulkomuistista mediaani 5200€ ja keskiarvo noin 50 000€. Huom. todnäk. mediaani vähän laskenut kun tullut paljon uusia sijoittajia 2018 jälkeen.

10 tykkäystä

Enemmän viihteellinen kuin tietoa tuova dokkari, mutta on joukossa myös yksi oikeasti ihan kova sijoittaja, minkä touhut saattavat kiinnostaa. Tällaiselle aloittelijalle kyllä ihan mielenkiintoinen dokumentti, toisaalta ei ole ehkä niin kiinnostava konkareille. :blush:

Kukapa ei haluaisi olla rikas? Eikö jokainen toivo vapautta rahahuolista? Iso joukko tanskalaisia yksityissijoittajia kulkee kohti unelmaansa miljoonista. He kertovat mielellään muillekin kuinka vaurautta voi kerryttää. Tanskalainen dokumentti v.2021

13 tykkäystä

Jos on sijoittamisesta aikaa jäänyt, niin uutisista on voinut kuulla, että eduskunta on jumissa.

Entäpäs jos nyt kaikki puolueet yhdessä hyödyntäisimme tilanteen kulttuurisen suvaitsevaisuuden lisäämiseksi Euroopassa.

Sanottaisiin vaan muulle Euroopalle, että ei muuten äänestetä, ettekä te muut saa elvytysrahoja, ennen kuin kaikki Euroopan kansat kukin omalla kielellään lähettävät suorana TV-, radio- ja somelähetyksenä suomalaisten kansanedustajien lausuntataiteen ylevimmät yritelmät Kalevalasta, Aleksis Kiven kootuista, Volter Kilven Alastalon salista ja nykyrunouden Top 500:sta.

Ei voi ymmärtää, jos ei perehdy kokonaisuuteen, joka sanaan ja rivin väliin. Ei mitään koottuja paloja, vaan kaikki alusta loppuun. Kulttuurinen ymmärrys kasvaisi, Suomi tulisi kulttuurisesti suureksi, eivätkä toista kertaa pyytäisi meitä maksamaan velkojaan.

6 tykkäystä