Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Jenkeissä eilen osakkeiden liikkeet olivat lopulta hyvin hillittyjä. Nasdaq päätyi käytännössä nollille, ja Sepe ja DJ alle puoli prosenttia miinukselle. Euroopan pörssien eilinen ankeilu tuntuu tätä vasten ylimitoitetulta. Välillä on kyllä vaikea tajuta noita päiviä, kun jokin Suomen tai Ruotsin tai Saksan pörssi on kuin uninen ihminen joka nousee heti aamusta väärällä jalalla ja murjottaa koko päivän. No, onneksi en päivätreidaa.

Kryptoissa sitten paukkuikin. Taisi mennä satojatuhansia tilejä margin calliin. Luulisi että äkillinen massiivinen käteisen tarve olisi luonut myyntipainetta osakkeisiin nimenomaan Jenkeissä, mutta tuntuu että siellä kävikin päinvastoin. Osakkeet alkoivat kelvata.

11 tykkäystä

Missä voisi betsata sen puolesta, että mallisalkku lisää vielä ennen juhannusta Kamuxia, mikäli kurssi säilyy näillä tasoilla. :smiley:

3 tykkäystä

Kamux kuulemma diilaa veneitä…?

Tämäpä hyvä. Smartissa on tulossa sellaiset kyydit että Gothenburg 2025 vene hommataankin sitten Kamuxilta.
win-win-win :sweat_smile:

26 tykkäystä

Arvo vai kasvu? Matalan kasvun riski. Tama hyva pitaa mielessa kun sijoittaa matalan kasvun “turvasatamiin” :slight_smile:

https://viisasraha.fi/N%C3%A4k%C3%B6kulma/Matalan-kasvun-riski

29 tykkäystä

Tiedän paljonko saan osinkoa ja olen luottavainen siihen, että ne myös tulee minulle joten käytin rahat etukäteen “lainaamalla” ne salkussa olevasta käteisestä.

2 tykkäystä

Juu, sarkasmia se oli… :upside_down_face: Lisäsin sinne vielä hymiön ettei mene offtopiciksi… :grin:

2 tykkäystä

Tuohon Lepikköön täytyy vielä palata. Itsekin arvostan todella suuresti Lepikön mietintöjä markkinoista yleisesti ja vanhojen haastattelujen järkeilyt ovat timanttia. Periaatteessa se miksi miestä tekee mieli roastata täällä, on yksinkertaisesti se, että hän näyttää toimivan varsinkin viime aikoina omia oppejaan vastaan.

Sen lisäksi se, että ensin viikottain laitetaan twitter päivityksiä rakettimeemien kuorrutuksella nousumarkkinassa ja sitten kun oma salkku ottaa hittiä niin hiljennytään täysin on mielestäni hänen asemassaan hiukan vastuutonta. Hänhän on itse sanonut haluavansa opettaa treidaajia.

Yleisesti pitää sanoa se, että vaikka arvostan miehen tekemisiä niin tuossa asemassa tulisi myös kestää kritiikkiä ja ottaa siitä opikseen. Hänhän on avoimesti markkinoinut Trader’s Clubissa omaa kirjaansa - selkeä taloudellinen intressi siis. Jos siis Trader’s Club toimii mainoksena hänen omalle tuotannolleen niin kyllä tässä kuulijana haluaa antaa palautetta toiminnasta mikäli siinä näkee parannettavaa.

6 tykkäystä

Sen verran tähän kommentoin, että tuohan on ilmainen e-kirja, jonka kirjoittamisesta Nordnet on hänelle maksanut todennäköisesti jonkun kiinteän könttäsumman, eli tuskinpa hän rahaa tekee ladattiin sitä kirjaa sitten minkä verran.

Siitä olen samaa mieltä, että traders clubin taso on hieman laskenut viime kuukausina kun mukaan on otettu omien salkkujen seurantaa ja tällaisia “funda”-keissejä kuten Teslajakso jne. Pitäytyisivät vaan siinä markkinakatsauksessa ja käppyröissä, ne on sitä corea minkä takia itse ainakin tuota katson.

18 tykkäystä

Eikö Sammon dippi ollut ihan linjassa osinko-% + 1% /päivä droppia mitä nyt viime aikoina on lasketeltu hyvin usein.

5 tykkäystä

En ole varma, että lauletaanko tässä pörssi- vai kryptokuplasta? :sunglasses: :thinking: :face_with_monocle: Biisin sanat saattavat ainakin osin olla ajankohtaiset. :cowboy_hat_face:

Lepiköstä sen verran että jos oikein katsoin Sharevillestä, niin hänen Titaanien Taisto salkkunsa on 2v jänteellä noin 95% plussalla, kun taas Oksaharjun ja Paasin salkut ovat reilu 30% plussalla. Muiden salkut menee lähellä indeksiä, kun Lepikön salkku huitelee täysin omissa sfääreissään, joten jotain mies on tehnyt oikein pidemmällä tähtäimellä.

12 tykkäystä

Kahvihuoneessa toki sama turinoida kaikkea, mutta onko oikeasti näiden joidenkin ”julkimoiden” sijoitukset niin mielenkiintoisia, että niitä jaksaa viikkotolkulla päivitellä joka ikinen päivä? Siellä on mitä on ja aika näyttää kuka oikeassa

Anteeksi, mutta oli vain pakko kommentoida

7 tykkäystä

Keskustelun määrästä voit päätellä että ihmisiä kiinnostaa, kahvihuonekeskustelua.

4 tykkäystä

Yuval Noah Harari kirjoitti Sapiens kirjassa että homo sapiensin nouseminen ravintoketjun huipulle johtui suurelta osin meidän kyvystä juoruilla. Joten suotakoon se kahvihuoneen puolella😅. Vahva lukusuositus kyseiselle kirjalle.

18 tykkäystä

Tuo “pidemmällä tähtäimellä” taitaa olla aika suhteellinen käsite.
En voi tietenkään varmuudella toisten puolesta puhua, mutta yleinen käsitys taitaa olla sijoitusmaailmassa että kaksi vuotta ei ole pitkä aika.
Mielenkiintoista nähdä salkut +10 vuoden päästä ja jos vielä saataisiin karhumarkkinoita ajanjaksolle.
Viimeinen vuosi tuskin tulee toistumaan meidän elinaikanamme.
Viimeinen vuosikymmenkin on ollut harvinaista herkkua markkinoilla.

P.S.
Minulla ei ole mielipiteitä (puolesta/vastaan) Lepiköstä.
Ja jos pitäisi veikata, niin uskon että jos Titaanien Taisto jatkuu +10 vuotta niin Paasi vie voiton.

3 tykkäystä

Jonkin verran tiedän ihmisiä jotka näitä sijoitusjuttuja harrastavat, mutta suurin osa ei tiedä lepikoista ja kumppaneista yhtään mitään

Kuuluisa myrsky vesilasissa? Omassa twitterkuplassa suhteellisuudentaju hämärtyy?

2 tykkäystä

Kyllä tuo Lepikkö tulee ainakin mainoksissa vastaan jos Nordnetissä yhtään shoppailee. Itse kuulin herrasta ensin rahapodissa.

3 tykkäystä

Veneiden myynti on nyt kovas huudos. Onko muita venemyyjiä tullu vastaan mitkä roikkuu pörssissä Nimbus Group AB ainakin naapurista. “4-tahti. Ei tukehdu pienilläkään kierroksilla”

1 tykkäys

Missähän viipyilee Sammon osingonmaksu? Oletan, että aika moni ainakin on jo saanut rahat? Nordnetillä ei ainakaan vielä näy mitään. Sievin osinko napsahti hienosti, mutta onko Sammon osingonmaksut jotenkin aikataulutettu vai mikä on juju?

1 tykkäys

elikkä manufacturing puolella ruma alitus ja lisäksi continous claims ei näytä laskevan… BULLISH, koska FED ei voi nostaa korkoja näillä näkymillä kovin herkästi. Toki nämä nyt vain yksi mittari kaiken sekamelskan joukossa.

8 tykkäystä