Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Tietoinen olen tästä, hyvä huomio. Näiden nousu kyllä suurimmaksi osaksi johtuu muusta kun kryptoista paenneesta rahasta. Osa varmasti siitäkin.
Mahdollisen inflaation näen siis suurempana syynä arvometallien nousuun.

1 tykkäys

Itsekin kuvittelisin, että kryptomarkkinasta mahdollisesti irtoavat rahat eivät voi isommin esim. kultamarkkinaa heilauttaa. Jotenkin vielä tuntuisi, että isolle osalle yolo-sijoittajista kulta on koko maailman tylsin ja viimeinen vaihtoehto. Toisaalta sitten taas onhan tuolla kryptoissa ollut ja on yhä myös ns. isoa rahaa mukana. Ja lisäksi bitcoinin ja kullan välille väkisin viritelty taistelu saattaa herättää hitusen kiinnostusta kultaan muillakin kaltaisillani tuulipuvuilla :thinking: Oi kunpa ei olisi paperikultaa, niin markkina tuntuisi selkeämmältä :smiley:

7 tykkäystä

Tätä pähkäilin itsekin. Jotkut arvioi että menetyksiä on jouduttu paikaamaan osakemyynneillä joka voisi tuoda laskupainetta, mutta entä ne ketkä ovat ottaneet voitot tai omansa pois ja hakevat niille nyt “turvallisempaa” kohdetta? Voisiko se tuoda jopa nostetta osakkeisiin? Määrä ei ehkä riitä siihen, ellei varat allokoidu tiettyihin lappuihin, teknoihin tms…?

Edit. Prkl autocorrect, varat aallokkoon tiettyihin lamppuihin jne…

4 tykkäystä

Jos Pitko Pentti nyt myy Krypto Kallelle kaikki Bitcoininsa kuinka paljon rahaa siirtyi kryptoista ulos?

6 tykkäystä

Kullalla on kyllä tiettyjä valttikortteja Titaanien turvasatamataistossa: kiehtonut eri kulttuureita tuhansien vuosien ajan eri puolilla maailmaa kun niillä ei vielä ollut mitään tietoa toisistaan. Kiehtoo luultavasti seuraavatkin muutama tuhat vuotta. Lisäksi eräät ainutlaatuiset ominaisuudet, kuten että siitä voidaan tehdä nauhaa jonka paksuus on atomitasoa.

Kiehtooko bitcoin vielä vuonna 2300 :thinking:

6 tykkäystä

Itselläni on aivot vieläkin solmussa, kun yrittää näitä rahavirtoja miettiä. Pörssien suunta ketjussa taidettiin jokin aika sitten keskustella aiheesta.

6 tykkäystä

@Tompe väänsi tätä kerran rautalangasta Pörssien suunta -ketjussa:

Tuo rahavirroista puhuminen on kieltämättä hieman hämäävää ja talousjournalismissa tuota näkee paljon. Tosiasiassa esim. osakkeiden jälkimarkkinoilla rahaa siirtyy joka päivä yhtä paljon osakkeisiin kuin sieltä pois.

Edit: Sitten jos joku miettii, että miten se raha voi vain hävitä, niin on hyvä muistaa, että todellisuudessa koko raha on vain fiktio, joka perustuu luottamukseen. Sillä on arvoa vain niin pitkään kuin sillä uskotaan olevan. Sama koskee osakkeita, kryptoja jne. Rutger Bregman väittää kirjassaan Hyvän historia (lukusuositus), että ihmisen menestymisen salaisuus on kyky kehittää fiktioita ja uskoa niihin. Fiktioiden avulla voidaan rakentaa monimutkaisia yhteiskuntajärjestelmiä ja saada suuret ihmismassat tekemään työtä samoilla pelisäännöillä yhteisen päämäärän eteen.

Sitten kun markkinoilla luottamus johonkin keskeiseksi nousseeseen fiktioon horjuu, nähdään näitä teknokuplien puhkeamisia, finanssikriisejä jne.

15 tykkäystä

Mikä sen parempi katalysti kuin tsiljoona fiktiivistä uutta valuuttaa ja biljonääri SNL:ssä sanomassa “dogecoin about as real as that dollar” :smile:

5 tykkäystä

Mistä tuo listaus on?

1 tykkäys

Ilmeisesti investing.com

2 tykkäystä
4 tykkäystä

Huomenta palstalle :coffee:!
Mulle oli näköjään myönnetty “mestarin” titteli ja sen yhteydessä kerrottiin, että pääset lounge-alueelle. Mikä tää lounge-alue on? Missä se on? Ei ainakaan heti satu silmään vaikka etsinkin. @Verneri_Pulkkinen

3 tykkäystä

Kerro jos löydät. Koittanut kyselläkin sen perään mutta ei ole vielä vastausta löytynyt. Liekö joku käytöstä poistunut ominaisuus tai sitten vain en vielä osaa salaista kädenpuristusta :grin:

1 tykkäys

Siis eikö teille näy Inderesin Samppanjahuone? Täällä parhaillaan istun jalkakylvyssä, nautin päähieronnasta ja syön coctailpaloja kun aamupala ja Mimosa tarjoilu alkaa vasta yhdeksältä. Heti siinä kahvihuoneen toisella puolella.

44 tykkäystä

@Mikael_Rautanen tässä juuri kaataa mulle viskiä ja @Verneri_Pulkkinen pitää seuraa, tämä on täällä Inderesin Eiran lounge-huoneistossa. Ihan mukavaa on täällä olla. :slightly_smiling_face:

30 tykkäystä

Helppohan samppanjahuone oli löytää, vaikka näkökin on mitä on. Sen verran pitää antaa risuja, että päähierontaan on jonoa ja joku on vohkinut mun tohvelit!

23 tykkäystä

The first rule of lounge-alue: You do not talk about lounge-alue. The second rule of lounge-alue is: *You do not talk about lounge-alue.

20 tykkäystä

Ilmeisesti noita lounge alueita on useampi? Tuossa aikaisemmin joku höpisi Eiran luonge alueesta, mutta minä seurasin Inderesin karttaa ja olen nyt Kontulan ostarilla Libanonilaisessa ravintolassa aamupalalla. Pari muutakin foorumin kirjoittajaa näyttää täällä olevan. Tiedä sitten ovatko mestareita?

21 tykkäystä

Eikö uusille Mestareille ole vielä kerrottu Helsingin Punavuoressa ja Tampereen Pyynikissä sijaitsevista Sikari -loungeista?

11 tykkäystä

21 tykkäystä