Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Onnistuisikohan tuolla Tokmannin uudella Helppo Ruoka -boksilla elämään parit kesäviikonloput mökillä. Jos kuukausibudjetti olisi hypoteettisesti …sanotaanko vaikka noin 300€/kk. :thinking:

4 tykkäystä

Nopealla vilkaisulla en nähnyt paketeissa makkaroita tai kaljoja, eli vahva veikkaus ei.

22 tykkäystä

Saunakaljat ja kyrsä elää budjetin ulkopuolella. Tulee vaan paha mieli jos joku niiden kulut laskee vielä ruuan päälle. :grimacing:

1 tykkäys

Mikä olikaan se jokin kotimainen sivu, josta näki mm. eri välittäjien ostot ja myynnin tietyllä aikajaksolla? Sellanen vähän tein-ite näköinen sivu

1 tykkäys

"Elvytysrahaa on vielä tulossa käyttöön EU:ssa ja Yhdysvalloissa esimerkiksi erilaiseen julkiseen rakentamiseen. Se voi entisestään kiihdyttää rakennustarvikkeiden hinnanousua maailmalla ja tätä kautta myös Suomessa. "

2 tykkäystä

Tässä yksi, ei kuitenkaan ole kotimainen.

2 tykkäystä

Ehdottomasti jokaisella sijoittajalla kannattaa olla molemmat sekä AOT että OST, sillä molemmissa on omat etunsa:

OST:

  • Tänne vain sellaista rahaa mitä ei tarvitse “ikinä” niin ei tarvitse nostaa rahoja ulos ja realisoida veroja.
  • Kaikki “veivipositiot” tänne, koska verot ei realisoidu kun ostat/myyt ja vaihdat hevosta (tämä itselläni OSTin primäärikäyttötapa).
  • Isoa osinkoa maksavat kannattaa myös laittaa tänne niin saa osingot täysimääräisenä uudelleensijoitettavaksi (Sampo olisi hyvä esimerkki nyt kun myy Nordeat ja maksaa todennäköisesti vielä isot lisäosingot)

AOT:

  • Ei aktiivista kaupankäyntiä, koska verot realisoituu jokaisen voittoisan myynnin jälkeen ja korkoa korolle katkeaa.
  • Pienessä määrin voi kuitenkin realisoida voittoja, että saa kaikki pääomatuloista tehtävät vähennykset tehtyä ja tietty jos on tullut tappiollisia positioita niin voi tasoittaa.
  • Jos tarvitsee “keittiöremonttirahaa” tms. niin ne voi ottaa realisoimalla pienen position.
  • Tänne erityisesti kaikki ikiholdissa olevat (erityisesti kasvuyhtiö)positiot, jotka ei (juuri) osinkoja maksa, jotta pääsee aikanaan hyödyntämään hankintameno-olettamaa (Itselläni esim. pääosa Kamux-possasta, jonka lisäksi ylimääräisiä veivipossia OSTin puolella)
  • AOTilla pääsee hyödyntämään kaupankäyntiluottoa (esim. Nordnet), joten senkin takia se on hyvä olla OSTin rinnalla.

Itselläni on kaiken lisäksi vielä toinen AOT, jossa on pelkästään ETFiä. Tämä siksi, että Nordnetilla toi kuukausisäästäminen ei onnistu jos tili on pakkasella (niin kuin tuo oma “pää”-AOT välillä on jos on kaupankäyntiluottoa otettuna).

Kannattaa optimoida kuluja ja verotusta ja hyödyntää kaikki käytössä olevat työkalut :+1:

Sitten vielä tähän kommentti:

Verot kannattaa aina realisoida myöhemmin kuin aiemmin, sillä koko tuon erotuksen ajan se verottajalle päätyvä summa on sinulla kasvamassa korkoa korolle. En näe siis mitään järkeä nostaa OSTia tyhjäksi “muuten vaan” ja laukaista veroja koko potille.

40 tykkäystä

Tätä käytän ainakin itse ostojen ja myyntien tsekkaamiseen (sivulta löytyy muutakin hyödyllistä tietoa):
https://tuuletus.net/osaketutka/index.php

8 tykkäystä

Tätä etsin, kiitos! Tuo DI trader myös kiva.

4 tykkäystä

@Masse joko se kuutti on uudessa merkkipaalussa. Voinet varmaan aateliston jäsenenä tämän varmistaa… köh köh

2 tykkäystä

OST voi olla hyvin kannattava lyhyemmälläkin tähtäimellä jos esim. voitolliset hevoset vaihtuu tiuhaan. En tod. olisi päässyt OST-tilin tuottoihin AOT:llä veroseurausten vuoksi. Toki AOT verojen maksuun jää aikaa…

5 tykkäystä

Kiitoksia vinkistä. Tästä onkin itselleni riittänyt pähkinää. Itselläni on AOT, jossa on kk-säästö-ETF:ia. Otin sitä vastaan kaupankäyntiluoton jota hyödynnän tällä hetkellä OST:lla eli tili on miinuksella. Samalla loppui kk-säästäminen ja olen miettinyt että mitäs nyt?

Siis jatkaakseni kk-säästöä minun pitäisi siis avata toinen AOT, johon alan kk-säästää samoihin ETF:iin, ja nuo jo kerrytetyt positiot jäävät kaupankäyntiluoton panteiksi. Nordnetin hinnastolla en todellakaan ala pyöritellä ETF-säkkejä tililtä toiselle huvin vuoksi, eikä siinä olisi verotuksellisestikaan mitään tolkkua.

1 tykkäys

Salkku ATH, Qt 110.20 ATH, DCRB heivattu jo viikko sitten ulos ja muutenkin semmoinen myrskyä enteilevä liian hyvä tunnelma päällä.

Poistuin äsken hetkeksi etätyöpisteeltä (lue: kurssien liveseurannasta), jolloin 5-vuotias poikani viimeisteli oman fear-greed sentimenttini lopullisen heilahtamisen kysymällä lapsen uteliaisuudella:

”Isi, mitä on karhu englanniksi?”

image

Kivaa perjantaita vaan kaikille, muutama tunti vielä kärvistellään ja sit :beer::beer:

18 tykkäystä

Just meinasin sanoa, että kaikki nousee, hyviä uutisia putkahtelee kohde yhtiöiltä, ath siellä täällä.

Minne ne korot ja inflaatio meni, mitä tapahtuu? Ok kelpaa mulle…

11 tykkäystä

Inflaatiohan voi näkyä juuri näinkin vaikka ensin tulosten paisumisena korkeampien hintojen ja katteiden myötä, ja kurssien. :wink:

1 tykkäys

Inflaatio-odotukset? WSJ sanoo että kärsivät inflaatiosta… :smiley:

6 tykkäystä

Vernerin öljypuheet olivat hieman puutteellisia tämän päivän videossa. Onhan se kiva karhuilla ja haukkua dinosauruksia, mutta olisihan sen crude-öljyn chartin voinut laittaa siihe kylkeen. Vuodesta 2014 alkaen öljyn hinta on mörninyt pahasti, kun taas vuosina 2008-2014 esimerkiksi paljon parjattu Exxon teki kaikkien aikojen huipputuloksia crude-öljyn ollessa satasen tai sen yläpuolella olevissa lukemisessa. Jos öljy nousee lähelle noita satasen lukemia, niin öljy-yhtiöt kylpevät rahassa ja sulattavat vielä kohtuullisen kokoiset velkamäet nopeasti.

Exxonit ja Chevorinit printtaa rahaa 60 dollarin crude-öljy hinnalla. Nyt hinta on 67 dollarissa ja selkeässä nousutrendissä.

4 tykkäystä
7 tykkäystä

Mariusz päivittelee kohta varmaam taas twitterissä kuinka insituutiosijoittajat löytäneet Orocon kun todellisuudessa indereres-foorumi ostaa kaiken :joy:

14 tykkäystä

Se on kaffehuone semmoinen juttu että tänään päättyi meikäläisen työsopimus ja tilalle tuli menolippu kortistoon.
Ei kyllä haittaa yhtään näin hektisen koronavuoden jälkeen kun parin viikon päästä lopputilissä kolahtaa reilun vuoden lomarahat ja sen jälkeen pääsee sitten ansiosidonnaisella nauttimaan kesästä ja sijoituskirjallisuudesta (kuva liittyy).

Syksyllä sitten vajaan kahden vuoden tauon jälkeen paluu koulunpenkille ja tällä kertaa pääsen jopa opiskelemaan sellaista alaa joka voisi kiinnostaa pidemmälläkin aikaperspektiivillä.

Nyt kuitenkin nauttimaan kesäillasta, laatuoluista ja vapauden tunteesta.

70 tykkäystä