Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Hetken on poissa täältä, ja te pilaatte foorumin poistamalla emojit. :scream:

8 tykkäystä

Emojit ajettu alas… seuraavana voisi olla listalla arvostuskertoimet.

Huom. asiat tärkeysjärjestykseen

5 tykkäystä

Jos tota luetaan oikealta vasemmalle?

1 tykkäys

Kävisi järkeen :joy: :chart_with_downwards_trend: Toinen suunta taas vihreä ainakin omalla puhelimella

1 tykkäys

Avasin osakesakun pitkästä aikaa noin 7 viikkoon toukokuun alun tekno/yleisen laskun jälkeen. Samat laput edelleen viime vuoden loppusyksystä asti ja mihinkään en ole siis koskenut paitsi ostanut Orocoa kerran isomman siivun alkuvuodesta. Tämä oli tarkoitus, halusin seurata markkinoita ulkopuolelta enkä omaa salkkuani lyhyellä tähtäimellä, koska starategiaan kuuluu pitkän aikavälin sijoittaminen. Halusin siis kokeilla kanttiani ja samalla tehdä pienen kokeen miten reagoin kurssivaihteluihin ja epävarmuuteen markkinoilla. Yllätys positiivinen! Melkein ATH lukemat kaikkien myllerrysten jälkeen. YTD-tuotto viime vuonna ostetuilla lapuilla +13% enkä ole myynyt mitään. Rahastot noin samalla tasolla euromääräisesti kuin 7 viikkoa sitten. Taisi käydä YTD parhaimmillaan +17%. Kiinni noin 80% suorissa osakkeissa, noin 17% rahstoissa ja vain 3% käteistä. Jokunen prosentti tullut osinkoina tänä aikana. Mitäpä tästä opimme/opitte?
No ei ainakaan tarvii hötkyillä kun nyt välillä vähän punaista näyttää. Inlaatio-odotuksilla tai korkojen nousulla on lyhyessä ajassa hyvin vähän merkitystä salkun kokonaistuottoon. Samoin huomasin hajautuksen merkityksen erityylisiin osakkeisiin tai toimialoihin, osa laskenut reilusti ja osa noussut reilusti. Yksikään ei ole tappiolla. Rahastoista saanut tukea hyvin. Vertailuindeksit voitettu pitkässä juoksussa mennen tullen. Nasdaq on samalla tasolla 3 vuodessa kuin oma salkkuni 1,5 vuodessa. S&P500 ja Helsingin yleisindeksi samoissa YTD-tasolla. 12 suoraa omistusta ja 8 rahastoa.

26 tykkäystä

Täysin samat fiilikset itsellä, eli mieluummin keskittyy pohjoismaiden pörsseihin. Salkussa on tällä hetkellä 4 punaista riviä ja ne kaikki ovat jenkkilästä. Olisi pitänyt vaan pysyä näissä piirimestaruuskisoissa, eikä änkeä MM-kisoihin mukaan :smiley:

11 tykkäystä

image

23 tykkäystä

Harvia miehille ja naisille luettavaa

5 tykkäystä

Jahans. Salkun ytd veti päälle 70% ja Ost rikko 150k rajan. Miltä tuntuu? No tällä hetkellä ei oikein miltään. Mökillä kun kattelee järvelle niin sitä miettii että samallalailla sitä pärjäis vähemmällä.

Nimesin ottamani luontokuvan : Stairway to heaven.

Edit. @PAHVIMUKI tossa joku mökkinaapuri ajeli jo päivällä ja kyseli onko näkyny järvellä laituria😅

63 tykkäystä

No nyt on varaa korjata laituri :tipping_hand_man:

10 tykkäystä

Vesi on kieltämättä melkosen korkealla. Kahtellaan miltä näyttää kun vesi laskee. Puolison suvun mökki ja vesi +8c niin saa mun puolesta olla veden alla kun näyttääkin noin komealta.

13 tykkäystä

Ei tartte laiturin päässä miettiä, että kastelisko varpaat ennen hyppyä. YTD kiipesi täälläkin kuin varkain +55%.Oli sellainen päivä jolloin smart E karvan alle 4% nousulla laski ikävästi keskiarvoa.

8 tykkäystä

Itellä laituri irtin ja pimu laitto sen kii koiran hihnalla ettei karkaa :ok_hand: ollu se viritelmä noin 1-2kk :face_with_hand_over_mouth: eiköhän kohta vedet lämpiä ja laske

11 tykkäystä

Karkasko koira? :rofl:

Vesi on kyllä hirmuisen korkealla täälläkin.

6 tykkäystä

Korjaa se vai onko tuo jokin näköharha :grin:

Aloittelin tuossa hoitovapaat jokin aika sitten. Seuraavat puoli vuotta olisi tarkoitus koti-isäillä hyvällä omatunnolla. Aikaisemminkin tullut pidettyä jonkinlainen pätkä, mutta nyt kerralla pitempi. Emäntähän se monesti on se, joka jää muksua kattelemaan, jonka jälkeen nuorempi polvi pukataan nopeasti tarhaan.

Harva mies kuitenkin jää lasta hoitamaan. Aina töissäkin vedotaan emännän huonompaan palkkaan ja siihen kuinka Kamux-autojen osamaksujen jälkeen ei jäisi muuten rahaa jäljelle (kai sitä muitakin tekosyitä keksitään). Sangen erikoista, koska nuorempi naispolvi alkaa olemaan paremmin koulutettua ja varmasti palkassakaan jää jälkeen

Mikäli joku tuore/tuleva isä tuntee piston sydämessään niin rohkeasti vain. Mersu ruostuu aikanaan paikallisella romiksella, mutta nyt puhutaan oikeasti asioista, joista vanhempi polvi puhuu kuolinvuoteellaan. Monet asiat olivat ennen paremmin, mutta ei ihan kaikki

55 tykkäystä

Hatunnosto. Itse sain järjestettyä 1,5 vuodeksi 4-päiväisen työviikon lasten ollessa alle 10-vuotiaita. Elämäni parasta aikaa :heart:

30 tykkäystä

Sanon kyllä, että tämä on suurimmilta osin tapakulttuuria. Mies nähdään edelleenkin työssäkäyvänä elättäjänä ja vaimo lapsien kaitsijana. Varhainen imetysaika pois lukien mies pärjää vallan mainiosti, ei mitään estettä. Naisvaltaisille aloille tämä on myös suuri taakka ja omalta osin haluan edes jollain tapaa vaikuttaa asiaan

Meillä nyt ei olla muksuja heti laitettu hoitoon kuin mahdollista, vaan haluttu pitää laatuaikaa kotona. Mukava on ollut omien vanhempienkin tykönä viettää aikaa, jotka alkavat olla jo aika iäkkäitä. Tästä puolen vuoden hukista tulee ehkä vajaa kymppitonni takkiin ei niin huipputuloisena, mutta katuisin kyllä vanhempana mikäli alkaisin pihistelemään väärässä paikkaan

22 tykkäystä

Jäisin kyllä mielelläni kotiin, mutta valitettavasti oma bruttopalkka on yli tuplat vaimon vastaavasta. Molemmat ollaan maistereita, mutta sen siitä saa, kun toinen on humanisti. Olen kyllä useasti sanonut akalle, että hanki nyt jotain parempaa työtä, mutta ei tunnu uskovan.

Eli tällä mennään. Rouva on kotona ja mä koetan paahtaa, että saadaan kaikki maksettua. Lapselle ei olisi väliä, että kumpi hoitaa. Se on alusta asti pulloruokittu.

3 tykkäystä

Millä tavoin työnantajat on ottanut vastaan kun on isänä halunnut pitää hoitovapaata? Mun käsityksen mukaan monien firmojen sisällä on vieläkin vahvana aate ettei tuore isä pidä isyysvapaan lisäksi hoitovapaata vaan oletetaan että se kuuluu äidille.

Hyvä hyvä, täällä kanssa yks hoitovapaalla oleva isä. Mukavaa hommaa :smiley:

Pomo totesi, että kiva, hänkin piti n. 10v sit hoitovapaata vähän aikaa kun lapsi oli pieni.

15 tykkäystä