Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Tästä voisi aivan hyvin vaikka vähän keskustellakin.

Korona-ajan yksi ilmentymä on ollut etätyö. Sen tekijöinä ovat perinteisesti olleet lähinnä asiantuntija- ja johtotehtävissä työskennelleet ihmiset, ne, joiden on muutenkin pitänyt olla tavoitettavissa työajan ulkopuolella. Mutta koronan pakottaessa kaikki kynnelle kykenevät kotiin työskentelemään, on työtapa levinnyt. Moni on huomannut töiden sujuvan kotoa käsin aivan yhtä hyvin kuin konttoriltakin, ja päivittäisten työmatkojen poistumisen myötä säästynyt aika voi olla useita tunteja viikossa. Etätyö on siis “lyönyt läpi” puutteistaan huolimatta, ja esimerkiksi sen vaatimaan johtamistapojen muutokseen on alettu kiinnittää huomiota. Myös pienemmät työnantajat ovat joutuneet kohtaamaan luottamuksen, terveysturvallisuuden ja töiden hoitumisen kolmiossa selviämisen, joka on aiheuttanut (ainakin pitkään etätöitä tehneen silmissä) herkullisia tilanteita. Kun kylmä ja kuuma ilma kohtaavat, syntyy salamointia.

Sitten on laaja joukko ihmisiä joiden perustyö on sellainen, ettei sitä voi etänä tehdä. Palomiehet, poliisit, rakennuksilla työskentelevät, erilaiset korjaajat, hoitajat, lääkärit, asiakaspalvelijat, siivoojat, vartijat sun muut huutavat naama punaisina “Emme voi tehdä etätöitä!”. Mutta niin vain tästäkin joukosta on löytynyt kosolti tehtäviä, jotka voi tehdä päätteen ääressä kotoa käsin. Ja niin on tätäkin sakkia saatu etätyön piiriin.

Jäljelle jäävät pystynokkaiset denialistit jotka eivät tee etätöitä vaikka pystyisivät vaan kun aina ennenkin on konttorilla oltu niin siellähän ollaan kunnes kantavat ulos. Muita ei kyllä näy eikä valojakaan ole sytytetty saati kahvia keitetty mutta minähän tulen tänne koska minä voin! Eikä siinäkään mitään väärää ole, vastarannan kiiskiä on ollut iät ja ajat.

Jos korona-ajasta jotain positiivista pitää hakea, niin etätyön nouseminen tasa-arvoiseksi työnteon tavaksi on ehdottomasti asia, joka auttaa maamme työelämää. Se on poikinut paljon kehittämiskohteita ja uusia ajatuksia. Ja laventanut työnteon temaattistakin määritelmää osana ihmisen elämää. Toivottavasti tämä suunta pysyy.

13 tykkäystä

Kiitos Lyly/Kimmo kehuista! :smiley: Naurahdin ääneen. Siirrän silti viestin tänne koska kahvihuone oikea paikka. :wink:

10 tykkäystä

Perkale, joko me laitetaan kuohuvat valmiiksi kun Harvia 50€?

:sunglasses::sunglasses::sunglasses::sunglasses:

Jos ei muuten nii ostetaan ite se sinne niin saadaan pikkulauantain bileet :beer::beer::beer:

33 tykkäystä

Onhan tossa etätyössä ihan samallalailla omat haittansa kuin etunsa. Monelle on erittäin vaikea erottaa työ- ja vapaa-aika kun se ero ei ole muuta kuin läppärin sulkeminen. Työssä jaksamista tukeva hyvä työilmapiiri ei välity samallailla zoomeissa. Osalle on vaikea keskittyä kodin häiriötekijöiden keskellä mikä näkyy etenkin opiskeljoilla jotka ennen koronaakin matkustivat tarkoituksella kirjastoon lukemaan kodin sijaan.

Tässä on mielestäni pieni ristiriita jossa samaan aikaan puhutaan etätyön nousemisesta TASA-ARVOISEKSI työnteon tavaksi, mutta ihmisille jotka eivät sitä valitse ei löydy ymmärrystä tai vähintään rivien välistä kettuilua. Oma kauhuskenaario olisi puolison kanssa molemmat etätöissä kotona. Vähän kun seurustelisin työkaverini kanssa. En toki muutenkaan ole ihminen joka haluaa tehdä kaiken yhdessä ja onneksi puolisonikin arvostaa omaa aikaansa.

14 tykkäystä

Vaikka emojien poisto hieman harmittaa, niin onneksi ei harmita oikeesti. Iso kiitos Inderesin porukalle tästä foorumista ja sen pitämisestä asiallisena. Käyn satunnaisesti myös Kauppalehden keskustelupalstalla lurkkaamassa ja ero on kyllä iso tähän verrattuna. Siellä meno on kuin villissä lännessä ja :poop: lentää joka suuntaan. Vaikka emojit kivoja olivatkin, arvostan hyvää palstaa kaikille kuitenkin paljon enemmän.

9 tykkäystä

Hyvä kysymys :thinking: En ite oo tota sen tarkemmin miettiny ku oon ite nykyiseen tilanteeseen hyvin tyytyväinen :blush:

2 tykkäystä

Jos joku vielä miettii rahoilleen kohdetta niin eBayssa olisi tuollainen kananugetti joka näyttää ilmeisesti joltain tietokonepeli-hahmolta(?).

Kertoo ehkä jotain että kuinka paljon sitä likviditeettiä ja euforiaa on liikkeellä…
Tämän jälkeen ei edes krypto-ralli ihmetytä allekirjoittanutta…

Current bid: US $50,700.00

https://www.ebay.com/itm/McDonald-s-Among-Us-shaped-Nugget-from-BTS-Meal/304012821839

12 tykkäystä

Täytynee ostaa pizza, syödä yksi slaissi ja myydä loput Pac-manina.

8 tykkäystä

Härät ja karhut on niin boomer juttuja jo. Apinalauma on irti :sweat_smile:

16 tykkäystä

Orocolta 156 sivuinen rapsa. @Bittis tai joku muu saa kyllä multa bisset jos lukee läpi ja referoi asiaa ketjuun :grin: Pari tiivistystä siellä jo olikin, avausta odotellessa…

5 tykkäystä

Entisessä paikassa ei kyllä kovin hyvin, kun yksi halusi jäädä 9kk hoitovapaalle. Ei tietenkään suoraan sanottu, mutta rivien välistä pystyi kyllä lukemaan, että entiset hommat annetaan muille ja asiasta ei oikein tykätty. Kyseessä vielä ihan asiantuntijatyö.

5 tykkäystä

Itselläni ei jatkettu määräaikaisuutta enää lapsen syntymän jälkeen, vaikka töitä olisi ollut ja tilalleni otettiin eräs vuokratyöläinen. Vihaan työelämää…

12 tykkäystä

Perkale. Sormi syyhyää myyntinapilla kun kuutti noussut edustamaan yli kolmannesta koko salkusta… Onko nämä ne paperikädet… voi voi.

Edit: En perkale kevennä.

12 tykkäystä

Ajattele. Jollakulla saattaa olla kolmannes sijoitusvarallisuudestaan (tai jopa enemmän) kiinni jossain meme-lapussa. Eli aina voisi mennä huonomminkin, vaikka 30% onkin suht iso osuus yhdelle lapulle. :thinking:
(Tämä ei ole sijoitussuositus, vaan asioiden perspektiiviin laittoa :grin:)

3 tykkäystä

Hatun nosto :scream:Evli pankille. Netum rahat palautui tilille klo 16:43

19 tykkäystä

Red eye kyllä näyttää esimerkkiä miten ostetaan nouseviin kursseihin. Uusin Top picks kolminkertaistunut sitten lokakuun listauksen eikä haittaa yhtään.

4 tykkäystä

Veljeni kaikille tutussa isossa pörssiyhtiössä töissä ollut vuosia, lapsi täyttää kohta 1v. Pitää maksimivapaat elokuun loppuun asti. Ei ongelmaa. Puoliso töissä lastenhoitajana koko kesän, palkka noin puolet. Kyllä itsekkin kelpais 3 kuukauden mittainen yhtäjaksoinen vapaa pois toimistolta ja oravanpyörästä. Lapset on mukavampia kuin aikuiset.

5 tykkäystä

Eli mikä osake on kyseessä?

2 tykkäystä

Eikä näytä haittaa itseänikään, eikun peesaamaan. Saa nähdä lähteekö tuo myyty top pics raketoimaan pitkän mörnimisen jälkeen. :thinking:

1 tykkäys

Täähän on niinkuin joku naamakirja mihin postaillaan, että ostinpa tänään hyvän täkyn. :sweat_smile:

En siis viittaa kansankapitalismiin, vaan informaatioarvoon ja huomioon.

4 tykkäystä