Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Päivällä polttopuita tehdessä tuli melkoisen kuuma. Rehellisesti sanottuna ei montaa tuntia napannut hikoilla.

Kämpässä alkaa tuntua sen verran lämpimältä, että mietin viilennyksen laittamista päälle.

Oisko noi jo kesän merkkejä💪.

7 tykkäystä

No, myönnettäköön :blush:

17 tykkäystä

Tänään kilahti 100 000€ Nordnetin puolella täyteen. Pieni ero eiliseen ja listattujen omistuksien arvo vain 70% omaisuudesta, mutta henkisesti lämmittää nähdä 6 numeroinen luku tuossakin rivillä. Aurinko paistaa, illalla pelataan kiekkoa :ok_hand:t2:

54 tykkäystä

Alkoiko ne Orocon poraukset nyt, kaverille tulikin rantatontti? Ei vaan tämä ehkä liittyy etiäisenä yhteen toiseen firmaan. Mietittiin joku aika sitten mitä häviää seuraavaksi. Nyt näen jo sieluni silmin otsikot “Maa nieli Lion E-Mobilityn pääkonttorin”

34 tykkäystä

Olen suorittavan portaan työntekijä rakennusalalla, (toimenkuvana lasikattojen särkeminen :wink: ) . Minua yritettiin painostaa irtisanoutumaan (olisi annettu paperi, että otetaan takaisin töihin vanhempainvapaan jälkeen) ja asiakasyrityksen pomo vihjaili moottoripyöräjengistä. Laittoman irtisanomisen merkit olisivat täyttyneet erittäin selkeästi ja siitä taitaa olla tapana määrätä oikeudessa 24kk palkka, jos oikein muistan. Pomo kuitenkin perui puheensa, mutta ei ole pyytänyt anteeksi, eikä asiaan ole muutenkaan palattu.

Jos vielä jään vanhempainvapaalle, mietin vaihtaisinko työnantajaa ennen sitä. Suosittelen varautumaan monenlaisiin itkupotkuraivareihin, jos firmassa ei ole asiasta kokemusta. Mutta muuten suosittelen kyllä jäämään vanhempainvapaalle. Suhde lapseen saa hyvät lähtökohdat, jos olet hoitanut häntä pienenä ja ruokkinut pullosta.

22 tykkäystä

Näköjään näitä PASC-yhtiöitä tulossa suomeenki :woozy_face:

image

17 tykkäystä

IPO-markkinoiden herättyä moni kommentoi, että tässä olisi syklin huippu käynnissä. Kuinka moni oikeasti uskoo tähän? Oikeasti uskomisella tarkoitan sitä, että äänestää omalla lompakollaan. Kaikki muu on vain tyhjää puhetta.

@Molskis06

5 tykkäystä

Luotettavan tiedon mukkan monttu johtuu siitä, että Escobarin dollarikätkö on löydetty.

8 tykkäystä

Tuleekohan Unitin tickeriksi VAC.U

10 tykkäystä

Minkä puun/pensaan siemeniä on maailma täynnä tähän aikaan vuodesta? Paikoittain näyttää siltä että lumisade on iskenyt keskellä kesää.

1 tykkäys

Minkä unitin? Eihän tässä tarjota sijoittajille warrantteja :clown_face::clown_face::clown_face: Laskevat näköjään sen varaan että tuulipuvut eivät ymmärrä miten spacit toimii ja sen vuoksi maksavat osakkeesta ylihintaa. Noh, mulle kelpaa hyvin ostaa tätä vaikka 8,5€ hintaan ensi vuonna.

Edit: ei muuten kelpaakkaan nyt kun aloin lukemaan näitä ehtoja tarkemmin. Tää vaan huononee mitä enemmän tutkii :joy:

7 tykkäystä

Veikkaan että ne on voikukan siemeniä.

2 tykkäystä

Niitä tippuu kun paperikädet kahisee. :raised_hands:t2::gem:

11 tykkäystä

Private Banking hakemus läpi. Tavoite täyttyi noin vuoden etuajassa.

26 tykkäystä

Nordnetissäkö? Mitäs etuja tuosta saa?

1 tykkäys

Käytännössä saat hieman halvemmat hinnat.

6 tykkäystä

Kyllä oli hämmästys suuri kun katson ensin sähköpostista, että jaa Qt on antanut posarin ja sen jälkeen vilkaisen kurssia: -0,57% ?! Aika täyteen taitaa olla kuutti hinnoiteltu kun ei tämä fooruminkin suosikkiosake jaksa edes posarista enää plussalle punnertaa vaan markkina toteaa vaan että “priced in” :smiley: :thinking:
(joo, taisi liittyä enemmän siihen aiempaan yritysostoon tämä ohjeistuksen tarkennus eli siinä mielessä ei “oikea” posari)

28 tykkäystä

Halvemmat hinnat ja muita etuja kuten ilmainen Inderes premium.

4 tykkäystä

Tähän Private Bankingiin sisältyy myös inderesin analyysit, mutta se ei ilmeisesti tarkoita samaa kuin Inderesin premium jäsenyys, vai kuinka? Pystyisikö @Verneri_Pulkkinen opastamaan?

Edit. Yllä mainittu, että sisältyisi premium. Tarkennan siis sen verran, että saako sen oman nimimerkin alle käyttöön vai pitääkö kirjautua aina Nordnetin kautta?

3 tykkäystä

IPO:sta toiseen saa aina kissojen ja koirien kanssa etsiä perustietoja. Haaveilen maailmasta jossa IPO-materiaalin ensimmäisellä sivulla lukee:

Pre-money valuaatio
Instituutioannin koko
Yleisöannin koko
Post-money valuaatio
Edellisen tilikauden liikevaihto
Edellisen tilikauden tulos/EBIT/EBITDA
Oma pääoma edellisen tilikauden päättyessä

(erehdyin kahvihuoneen osoitteesta ja kirjoitin alunperin väärään ketjuun, voi poistaa sieltä jos joku pystyy :slight_smile:)

8 tykkäystä