Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Ihan turha yleistää foorumin pohjalta kuinka on holdisalkkua ja veivaussalkkua. Käyttäjät täällä eivät oikein mitenkään korreloi keskimääräisen osakesäästäjän kanssa. Ei salkun sisällön, ei ainakaan tulotason ja todennäköisesti vielä vähemmän kertyneen rahoitusvarallisuuden osalta

1 tykkäys

Oon ymmärtänyt että teet kauppaa aika paljon ja kaiken lisäksi hyvin onnistuneesti. :+1:

1 tykkäys

Itsekin tulee veivattua luottoratsuilla nimenomaan. Kai sitä jotenkin aistii mukamas niiden oletetut kurssiliikkeet. Evo on yksi parhaista itsellä, sillä kelpaa ”pelata” todella isoillakin panoksilla. Toki prosentit on pieniä.

5 tykkäystä

@Telemaster
Toki kun tarpeeksi isoja summia liikuttaa, niin pari prosenttiakin on paljon :slightly_smiling_face:

Oon veivaillut tuota itsekin muutamaan kertaan minifutuureilla, saa pienellä panoksella kymmenien prosenttien tuottoja parhaillaan. Toki riskiähän noissa riittää ihan eri tavalla.

Mitäs porukka on mieltä, onko kaupan alan inflaation kestävä sijoitus? Itse kallistuisin vähän ein puolelle. Ei sitä hintojen nousua millään saa siirrettyä täysin eteenpäin, vaikka elintarvikkeita aina tarvitaankin.

1 tykkäys
22 tykkäystä

Vastausta kysymykseesi en tiedä, mutta tuolta kyselisin :blush:

1 tykkäys

Nyt en ymmärrä Enersense sunnittelee listautumisantia, ok mutta mikäs yhtiö on tämä Enersense (ESENSE), joka on jo noteerattuna???

Enersense siis suunnittelee siirtymistä First North listalta päälistalle. Samassa yhteydessä suunnittelevat tekevänsä myös annin. Mikään IPO (Initial Public Offering) ei siis ole kyseessä.

https://enersense.com/fi/tiedotteet/enersense-suunnittelee-osakeantia-ja-aikoo-hakea-osakkeensa-listaamista-nasdaq-helsingin-porssilistalle/

1 tykkäys

Tilaajille :gem: Palstallakin vaikuttava @keisarijokinen
arvopaperin haastattelussa.

8 tykkäystä

Kiitos nopeasta infosta.

Hmm, näyttää äkkiä siltä että inflaatiopaniikki peruttu jo ennen kuin jenkit sanoneet mitään.

1 tykkäys

Jotenkin tuntuu että monella on taas liipasinsormet herkällä osakesalkussa. Inflaatiokeskustelu nostaa taas päätään ja kohta tulee varmaan seuraava peikko kulman takaa. @Verneri_Pulkkinen Kommentoi joskus viime vuonna, että karhuilusta kannattaa alkaa huolestumaan, jos argumentit eivät enää vaihdu :thinking:

Olen itse siirtymässä vahvemmin kesälaitumille ja vesille viritetty muutamalle yhtiölle pitkällä siimalla pilkit, jos karhut ajaisi lohta kohti. Täälläkin on paljon uutta porukkaa niin kuinkas moni uskaltaa ottaa osaa seuraavaan kokeiluun? Salkku kiinni väh. 2 viikkoa :slight_smile: Kestääkö pää? Jos ei kestä niin kysy itseltäsi millä perusteella olet valikoinut omistukset? Tämä kokeilu ei toki sovellu lyhyen aikavälin treidaajille, mutta sijoittajille?

Ja ei tietenkää suositus kenellekään tehdä näin…

43 tykkäystä

Eihän tuo nyt voi toimia, eikö salkun päivämuutos suoraan korreloi terassilla nautittujen juomien määrään, molempiin suuntiin? Mitä sitä sitten voisi tehdä lomalla…

5 tykkäystä

Erinomainen ja kannatettava ajatus.

Piti ihan pysähtyä miettimään. Omat poimintani ovat sen verran loivaliikkeistä sorttia, että tuskinpa parissa viikossa koko omaisuus viemäriin valuisi, vaikka niitä ei joka päivä tuijottaisikaan. Päinvastoin (lopulta usein turhien) veivailujen pois jäädessä säästäisi useamman kymmenen euroa toimenpidemaksuissa parin viikon aikana.

Mutta joku ajatuksessa silti haraa vastaan. Hallinnan menettämisen pelko? Ison kalan ohitus?

4 tykkäystä

Itsellä se on enemmän sitä, että kyttään muutoksia ja koetan löytää hyviä ostopaikkoja. Esim Evon minifutuureilla vatkaaminen. Tokmanni ja Sampo lähtivät salkusta tänään ihan siksi, kun mietin että onko näissä tarpeeksi tuottopotentiaalia, että niitä kannattaa vivulla enää mukana pitää.

Muuten olen yrittänyt keskittyä juuri siihen mitä mainitsit, että pidetään sisältö sellaisena ettei tarvitse koko ajan tehdä jotain.

2 tykkäystä

EI JULKISTETTAVAKSI TAI LEVITETTÄVÄKSI, KOKONAAN TAI OSITTAIN, SUORAAN TAI VÄLILLISESTI YHDYSVALTOIHIN, AUSTRALIAAN, KANADAAN, JAPANIIN, HONGKONGIIN, UUTEEN-SEELANTIIN, SINGAPOREEN TAI ETELÄ-AFRIKKAAN
Näitä lauseita on tullut luettua jo monta vuotta pörssitiedotteista yms, mutta ei koskaan ole tullut ajateltua, että miksi? Varmaankin liittyy finanssilainsäädäntöön tms. Voisiko joku valaista pienellä selostuksella tämän perusteita. Jos jaan tuon australian pikkuserkulle, niin saanko Am0n-sovelluksen puhelimeeni vai heti linnaa vai vain liputuksen loppuiäkseni.

9 tykkäystä

Kokoomus kun saanut Bilderberg kavereidensa kanssa johtaa valtiota 30v niin näin käynyt. Ei ihme, että ihmiset nykyään äänestävät persuja. Harmi vaan, että historiasta ei ole opittu mitään kun ei se vihollinen edelleenkään ole toiseus vaan ahneus…

Ps. Kuulun näemmä oman ikäluokkani P99. Huvittaa, koska äänestän vassaria / kommaria, sillä eihän tällaisessa yhteiskunnassa ole mitään järkeä. Lopettakaa jenkkien apinointi ja huolehtikaa lähimmäisistä. Mitä tapahtui ‘kaveria ei jätetä’ asenteelle?

2 tykkäystä

Naisia ainakin. Ne tykkää pahoista pojista. Sitten voit vankilassa kertoa ylpeänä prätkäkerholaisille että mistäs sut laitettiin lukkojen taakse. “Kuljetin rajan yli pörssitiedotteen Australiaan.”

34 tykkäystä

Vaihtaisin tuon sanan ahneus sanaan kateus. Menemättä sen enempää taas täällä politiikkaan - ahkeruudesta, on se sitten opiskelu tai työnteko, pitää palkita ja sillä pitää pystyä luomaan parempi elintaso. Verojen korottaminen tässä verokiilatilanteessa ei toimi. Jos ei muuta niin leikkuria käyntiin. Julkisten menojen kasvu on kaikilla mittareilla järkyttävää.

Edit: Kaikilla pitäisi kellot soida kun kerrotaan, että joka kolmas työikäinen on julkisella sektorilla töissä.

13 tykkäystä

Itse etsin vastausta tähän eilen Googlella, mutta ei löytynyt vastausta :grinning: