Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Qt:n liputetuista viesteistä heräsi kysymys; mikä on Helsingin pörssin osakehinnaltaan (eli yksittäisen osakkeen hinta, ei market cap, tulosperusteinen arvostus tms)arvokkain osake? Onko se nykyään Qt?

https://tuuletus.net/osaketutka/closingprices.php

Siinä 50€ sakki:

Markkina-arvotkin ovat kiinnostavaa luettavaa, en olisi arvannut että Nordea on nykyään Helsingin pörssin arvokkain yritys.

10 tykkäystä

Ja Admicom taitaa pitää myös “Suomen ennätystä” euroaikana, kun se oli tasan 140 € arvoinen 5.1.2021? (Josta tippui -31 % YTD :grimacing: ).

2 tykkäystä

Admicom on käynyt parhaimmillaan melkoisessa piikissä noin 158e/osake.

7 tykkäystä

Taitaa Nordnetin historia näyttää vain päätöshinnat :slight_smile:

2 tykkäystä

Muistan elävästi, kun kysyin vuoden alkupuolella @Verneri_Pulkkinen mietteitä Incapista & miksi hän on tankkaillut kyseistä puljua (muistaakseni n. 17-18€ tienoilla).
Olin itse kiinnostunut kyseisestä firmasta jo 15€:n hinnoilla, mutta halusin lisää varmuutta omiin tulkintoihin yhtiöstä ja lopulta toimeksiannon läpimeno oli 0.05€ kiinni, enkä koskaan saanut Incapia salkkuuni.

Kurssi on noussut Vernerin kommenttien jälkeen 18€ → 47€.

11 tykkäystä

Kysymys herää, perustitko ostohintapäätöksesi yhtiön mihin tahansa fundamenttiin vai osakekurssiin? :upside_down_face:

10 tykkäystä

Paysafe karhujen ja bashereiden yksi lempipointti kurssin tippumiseen on osakkeiden liian suuri määrä (+700 miljoonaa). No Lucid kyllä voitti potin osakkeiden määrässä. Nähtäväksi jää lähteekö lappu laskemaan. Arvostus on kieltämättä kireähkö myöskin😁

Yhtään autoa ei ole tullut linjalta kuluttajille, ja market cap on korkeampi kuin esimerkiksi Nissanilla?

24 tykkäystä


Sotkamon Jymyllä hieno sponssi :wink:

67 tykkäystä

Juha pääsee siis jatkossa aina VIP-telttaan kattelemaan pelejä. :sunglasses: :wine_glass:

10 tykkäystä

Kaikille Hyzon sijoittajille voimia ja rakkautta :heart:

4 tykkäystä

Aina kun itseäni ahdistaa Hyzonin kurssi, haen vertaistukea Lion-E kurssista ja lohduttaudun ajatuksella, että tämän myin pois vain -100€ tappiolla😁

27 tykkäystä

@Verneri_Pulkkinen Nomaditko ”(Ehkäpä) Suomen parhaita sijoittajia”? Superskarppeja ja erittäin hyviä tuottoja toki tehneet, mutta noin fiksun kaverin kuin sinä ei jotenkin ajattelisi käyttävän tuollaista ”titteliä” kenenkään kohdalla, niin hankalaa tuollaisen määrittäminen kuitenkin olisi :wink: Painottaako parhaita vuosituottoja, vai sitä kuinka kauan on pystynyt tekemään esim. kaksinumeroisia vuosituottoja tmv.

6 tykkäystä

Mahtavaa, viikonloppu ja mahdollisuus koittaa saada kaikea uutistulvaa hieman kiinni. Kaikille mukavaa viikonloppua tasapuolisesti.

4 tykkäystä

Tähän ainakin se omakin Mäkisen Mikon arvostus perustuu kun siellä on tehty jo vuosia oikeita sijoitusratkaisuja.

Parempiin vuosituottoihin voi päästä kuka vain yksittäisenä vuonna kun laittaa vaikka dogecoiniin maksimivivulla ja sen jälkeen hypetetään kohti kuuta.
Toki saa niitä muitakin esimerkkejä tulla kertomaan joilla on useamman vuoden näytöt kovalla trackrecordilla niin päästään depatoimaan asiasta oikein kunnolla. :slightly_smiling_face:

6 tykkäystä

Arvostan itsekin Mikko Mäkistä todella paljon, vierastan vaan ehkä tuollaista ”parhaaksi” kutsumista, etenkin sijoittamisen kaltaisessa asiassa missä sen mittaroiminen on haastavaa.

Mäkinen on muutenkin vielä verrattain nuori, jos jatkaa samaa vielä sanotaan 10 vuotta niin voidaan sitten ojentaa viitta hänelle :smiley:

2 tykkäystä

Vaikea tätä on mitata mutta toisaalta ei minulle ainakaan ketään muutakaan tule mieleen kuka ansaitsisi tuota titteliä enemmän. Ei Vernerin heitot kuitenkaan mitään virallisia palkintoja ole.

1 tykkäys

Millainen sijoitushistoria heillä on suunnilleen? (En äkkiseltään löytänyt heidän nettisivuiltaan, voi olla että katsoin huolimattomasti.)

Edit: Nyt huomasinkin blogin alusta, että toiminta alkanut vuoden 2019 alusta. Entä aiempi sijoitushistoria, tuohan on hyvin lyhyt ajanjakso?

1 tykkäys

Eikö verneri käytä “kenties” sanaa ennen titteliä juuri tästä syystä? Ei sano että he ovat parhaita, vaan antaa ymmärtää että ovat ainakin parhaimmistoa.

Yläasteella alkanut treidaamaan, minkä ikäinen onkaan nykyään, mutta ehkä joku 15-25v?

6 tykkäystä