Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Tuli vähän 10-100 -olo…

3 tykkäystä

Halleluja! Kello on noussut kuolleista :raised_hands: :clock8:

2 tykkäystä

Inderes on taas ajassa ja sen myötä @Matias_Arola kin on onnellinen. :cowboy_hat_face:

22 tykkäystä

Kunnissa tehdään paljon joustavuutta vaativia töitä. Stereotyyppi minuutilleen työajan päättyessä hanskat tiputtavasta kunnanmiehestä elää lähinnä teknisten palveluiden suorittavissa työtehtävissä. Muissa rooleissa yleensä pitää olla puhelimen päässä ja kaikille on helpompaa, jos pystyt hyppäämään paikalle sammuttelemaan toistuvia tulipaloja. Tämän takia kunta työnantajana mieluummin palkkaa yhteen työhön sitoutuneen ihmisen kuin useammassa paikassa suhailevan. Näin se minulle ainakin perusteltiin, kun aikanaan jouduin puhutteluun hakiessani sivutyölupaa vakityön ohella friikkuilua varten. :man_shrugging:t4:

2 tykkäystä

Maksoin kaikki sijoitusvelat pois. Jäljellä jäi vain verovelat. Ei mennyt ihan sijoitusstrategian mukaan mutta en osannut nähdä arvostuskertoimien jatkuvaa nousua. Nyt pitää keksiä jostain verovähennyksiä. Jos hankkisi työhuoneen vaikka Hiltonista.

18 tykkäystä

HS Visiossa @Alex_af_Heurlin1 :in mielenkiintoinen juttu Nordnetin surullisenkuuluisista Smart-rahastoista. Lähtökohta lähinnä se, että onko Nordnet johtanut asiakkaita harhaan lupailemalla tuottoja historiadatan testauksen perusteella: https://www.hs.fi/visio/art-2000008169610.html

Hankkikaa niitä lukuoikeuksia Hesariin, usein tarjolla kahden viikon ilmaisjaksoja, joita voi välillä jopa jatkaa kuukaudella ilmaiseksi.

Lisäys: HS Visiohan on ehdolla vuoden sijoitusteoksi, itse ajattelin sille ääneni antaa: Vuoden Sijoittaja ja Vuoden Sijoitusteko 2022 -kilpailu | Nordnet

26 tykkäystä

Noita tarjouksia tuli hyödynnettyä jo aikoinaan, ja yleensä ennen tilausjakson loppua joku soitteli ja kertoi millaista seuraavaksi olisi luvassa. Ei ne aina ilmaisia olleet, mutta ostaessaan pari-kolme kuukautta sai yleensä kuukauden ilmaiseksi.

Nyttemmin perheessämme on ollut täysihintainen Hesarin digitilaus jo vuosikaudet, emme ole luopuneet siitä koska sisältö on täyttä timanttia ja digilehti/sovellus käyttäjäystävällinen. HS Visio on myös erinomainen osio. Sensijaan paikallisen maakuntalehden tilauksesta luovuimme koska hinta oli Hesarin tasoa mutta sisältö todella yksipuolista ja surkeaa.

7 tykkäystä

”Monet sijoittajat ovat herkkiä luopumaan osakkeistaan kurssin tavoittaessa uuden ennätyksen. Kuitenkin tässä vaiheessa kaikki osakkeenomistajat ovat voitolla ja vain hätäisimmät myyvät. Pian sen jälkeen myyjät loppuvat”, Saario kirjoittaa.

”Tosiasia on, että osakkeen kohottua ennätykseen tehdään varmimmin voitollinen sijoitus. Ennätysalueella kurssin kohoamiselle ei ole pidäkkeitä. Osakkeen arvo voi kohota hurjasti. Sijoittajalla ei ole kiinnekohtia myyntipäätöksen tekemiseksi. Markkinavoimat ovat vahvat, jos osakkeen vaihto ennätystason syntyessä on suuri.”

Saario vertaa tilannetta vielä padon murtumiseen.

20 tykkäystä

Alkaa tulemaan tämä sijoittaminen jo alitajuntaan.
Näin unta, että olin jonossa merkitsemässä jonkun yrityksen osakkeita. Osakkeen hinta oli 1 sentti. Olin unessa vahvasti sitä mieltä ettei tälläisessä annissa ole mitään järkeä yritys on surkea. Merkitsin kuitenkin pienen erän sopulina muiden kanssa. Muut jonossa olijat vakuuttivat, että tämä on paras sijoitus. Pienenä twistinä samalla kun osaketta merkitsi sai koronarokotteen :thinking:

21 tykkäystä

Nojaa, meikän suurimmat tappiot (menneet ja “päällä olevat”) on juuri kun on sattunut ostaan ATH:sta tai lähellä sitä :smiley:

2 tykkäystä

Saario tarkoittanee ostoja ath lukemista yhtiöistä jotka jo tekevät tulosta, eikä mitään kaikenmaailman hype lappuja yms joista ei vielä varmuutta tekevätkö tulosta koskaan… Mitä nyt olen yhtään ymmärtänyt hänen sijoitus filosofiaansa…

12 tykkäystä

Oottelen yhtä ympäristöasioiden asetusta, joka ei vieläkään ole valtioneuvoston viikon esityslistalla. Sen sijaan tällä viikolla päätetään “Hallituksen esitys eduskunnalle laeiksi sijoitusrahastolain, vaihtoehtorahastojen hoitajista annetun lain ja Finanssivalvonnasta annetun lain muuttamisesta”. Onko kellään tietoa, että onko tää joku pilkun paikan päivitys vai tapahtuuko jotain isompaa?

Lähde: Valtioneuvoston yleisistunnon asialista 5.8.2021

Saariolla on kirjassaan varsin hyviä kriteerejä yritykselle mitä ostaa ja tuloksen teko on toisaan yksi niistä. Saario sanoo kirjassaan, että oman pääoman tuoton olisi hyvä olla yli 12% ja asiaa vähän miettien voi ajatella onko sellaisella lapulla joka tuottaa pääomalleen esimerkkinä 8% mahdollista pärjätä indeksille pitkällä aikajänteellä, jos keskituotto on esimerkkinä tuo 8%?

Saario sanoo kirjassaan, että tee pitkäaikaiset sijoitukset markkinajohtajiin. No listaan tähän vielä pari muuta kriteeriä:

  1. Oman pääoman tuotto yli 12%
  2. Markkinajohtaja
  3. Kurssi yli 200 päivän liukuvan (nousussa).
  4. Kurssi uudessa huipussa

Tuossa on neljä kriteeriä ja jos noita pilkun tarkkaan noudattaa niin on aika vaikea tehdä isoa turskaa. Pakko myydä, jos ei olla 200 yläpuolella=> rajaa turskaa. Jos ei saada olla esimerkkinä 5% alle huippukurssin ja myynti niin turska rajaantuu. No markkinajohtajat ja hyvää pääoman tuottoa tekevät tuppaavat nousta. Kovin montaa noilla kriteereillä ei löydy Hexistä. En ole backtestannut, mutta ei noilla ihan vihkoon voi mielestäni mennä.

11 tykkäystä

Qt :wink:

  1. Oman pääoman tuotto yli 12% :white_check_mark:
    → ROE% 2021 46,73 ja 2022 52,03 (lähde: Inderes)
  2. Markkinajohtaja :white_check_mark:
  3. Kurssi yli 200 päivän liukuvan :white_check_mark:
  4. Kurssi uudessa huipussa → ATH 121,20 eilen, tänään toki vähän pakitettu mutta ehkä riittää? :white_check_mark:
19 tykkäystä

Mallisalkun käteispossan ja oman käteispossan vertailua ei kannata tehdä suoraan.
Mallisalkun säännöissä kun on ilmeisesti tuo että ei voi myydä analyytikon suositusta vasten, joten käteistä pitää olla saatavilla valmiiksi, kun mallisalkun osakkeiden myynti voi olla vaikeaa.
Itsellä taas ei tuota rajoitusta ole, joten jos peesaan mallisalkkua, voin hyvin juustohöylätä muista ostopaikan tullen, eikä tarvitse niin paljon käteistä.

1 tykkäys

Harvia kelvannee myös listaan.

1 tykkäys

Tästähän voisi tehdä joku sometutkimuksen ja tehdä kyselyn löytyykö täällä tyytymättömiä Qt:hen ja Harviaan sijoittaneita tai sellaisia jotka pitää niitä huonona sijoituksena.

Varmaan ne, jotka eivät ole firmoihin sijoittaneet :smiley: ? Tai, kun kysymys oli sijoittaneista niin liian aikaisin myyneet?

3 tykkäystä

Lol, kyllä nyt aletaan olla pörssikuplan huipulla kun Yle uutisoi ei listatun itäsuomalaisen pitseerian kasvuluvuista :rocket::rocket:

Itärajan syvällä maaseudulla sijaitseva ravintola löi jälleen tiskiin hurjat myyntiluvut:

(Itärajan syvällä maaseudulla sijaitseva ravintola löi jälleen tiskiin hurjat myyntiluvut: “Varmaan yli kymmenen tuhatta pitsaa myydään tänä kesänä”)

10 tykkäystä

Kuin myös. Sijoitusvelat maksettu nyt pois. Olen jo aktivoinut inderes premium ja liittynyt osakesäästäjä. Ei noista tosin massiivisia vähennyksiä tule.