Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Oksaharju myi valtaosan osakkeistaan loppuvuonna 2020 ja jätti rahat makaamaan pankkitilille. Ajaa 1500 euron Fiatilla.

Täytyy toivoa hänen itsensä takia, ettei tuo ole ihan koko totuus :smiley:, Ehkä hän haluaa olla hautausmaan rikkain mies eikä vanhainkodin köyhin mies :thinking:

3 tykkäystä

Voi Jukka, olisit kolminkertaistanut vaan sen omaisuutesi koronadipin jälkeen ja voisit ajaa vaikka 4500€ Avensiksella :slightly_smiling_face:

43 tykkäystä

Listattuja yhtiöitä on vain Sampo ja Nordnetia. Lisäksi listaamattomia. Nyt ostanut tonttimaata pohjois-Helsingistä, jossa näkee nousupotentiaalia. Ilmeisesti rupukiinteistöjä, jotka ovat omalla tontilla. Lisäksi on kolme sijoitusasunto Jyväskylästä.

Hänen lapsillaan on edelleen yhtiöitä, joita Jukkakin on omistanut kuten Stockmann, Elisa, H&M, Caverion jne OMXH25 kamaa.

Lopuksi Jukka antaa perusvinkit hyvästä asuntosijoituksesta: hyvien yhteyksien ääreltä tai läheltä korkeakoulua.

6 tykkäystä

Perustiedot Oksaharjusta:

  • Syntynyt 1987.
  • Luonut 1,5 miljoonan varallisuuden täysin itse.
  • Neljä lasta, 1 tai 2 tukilasta (en muista varmasti, luultavasti 2). Hyvin aktiivisesti mukana heidän harrastuksistaan.
  • Ollut kirjoittajana kuudessa tietokirjassa, keskimäärin hyvä myyntimenestys ja vastaanotto arvioijilta.

Jotain pienenpientä kunnioitusta ehkä kuitenkin ansaitsee? Mielipide Harviasta kuuluu sananvapauden piiriin, sen voi noteerata tai jättää noteeraamatta. Sillä ei ole mitään vaikutusta yhtiön kurssiin.

89 tykkäystä

Kyllä voi kaveria ihmisenä ja sijoittajana kunnioittaa ja silti kritisoida hänen aivopierujaan.

Ihan sama vaikka omaisuutta olisi pari jaardia. Jos laittoi kaikki laput laitaan koronakuopassa eikä löytänyt tuolloin mitään ostettavaa niin herättäähän tuo muutaman kysymysmerkin miehen osakepoiminnan nykykunnosta.

26 tykkäystä

Omista saavutuksista häntä ei ole käsittääkseni kritisoitukaan. Erityisesti syntymävuosi ja lapsien määrä ovat hatunnoston arvoisia sijoitussuorituksia. Viime kuukausina on vaan tuntunut, että ihan sama mikä Oksaharjun juttu jonnekin linkitetään niin se sisältää aivan puuta heinää. Ehkä hän haluaa vain erottua massasta ja saada näkyvyyttä. Silti nuo ei mielestäni kuulu minkään yksittäisen firman ketjuun.

5 tykkäystä

Mielestäni tänne ei muutenkaan kuulu kenenkään yksityisasiat. Oleellista on se, että miten paljon painoarvoa voi kunkin osakkeisiin tai muihin sijoituskohteisiin liittyville puheille antaa.

3 tykkäystä

Mielestäni päinvastoin, Oksaharju ei yritä erottua massasta millään tavoin vaan jatkaa omaa tuttua linjaansa. Ehkä se nykyaikana näyttää kummalliselta kun pörssi on täynnä vuoden-pari mukana olleita hype-vety-kasvu-mullekaikkinyt-p/s50 some-sijoittajia jotka ostavat ja myyvät sitä sun tätä viikon välein.

Jukka voi ihan hyvin olla oikeassa. Ehkä tämä hullutus ei olekaan “uusi normaali” vaan arvostustasot palaa vielä joskus lähelle historiallista keskiarvoa. Aika näyttää.

37 tykkäystä

Tämä pitänee paikkansa, mutta ehkä on niinkin, että osaripäivä on myös luontainen triggeripäivä, jolloin uutta informaatiota tarinaan tulee tulvahtamalla. Minäkin olin etukäteen jo päätellyt keskenäni, että tänään jos en tykkää niin tapetahan. Ihan omista lähtökohdistani oman salkunhallinnan tarpeita ajatellen. Enkä varmasti ollut ainut!

Ja jokainen analyytikkokin on ihminen, eikä minulla esim. ole mitään käryä onko Redarin kaverilla kiinni 1% Smartissa, onko se 1000€ vai mitä, eikä edes kiinnosta. Varmasti on kyllä paljon paremmin kartalla casesta kuin minä ja ilman muuta positiivinen signaali että tankkaa.

3 tykkäystä

Niin, aika useissa yhtiöissähän tilanne on se, että vain osaripäivänä piensijoittaja on yhtä hyvin informoitu kuin isommat, kaikkina muina päivinä huonommin. Sikäli usein ihan hyvä päivä tehdä ratkaisuja suuntaan tai toiseen.

2 tykkäystä

jokainen taaplaa omilla riskeillään miten haluaa. arvostan Oksaharjun tietotaitoa, mutta en lainkaan pitänyt hänen provokatiivisista kirjoituksista missä haukkui pörssijohtajia ja muita sijoittajia. oksaharju voi hyvinkin olla oikeassa markkina-analyysissa. keskuspankit ovat sekoittaneet kaiken.

Ei välttämättä silti kannata taistella tuulimyllyjä vastaan. Kyllä, voit ottaa pelimerkit pois pöydältä ja kitistä kuinka markkina on rikki koska keskuspankit ja avokätinen elvytys, mutta sitten ei pidä pidättää hengitystä ja odottaa että keskuspankit yhtäkkiä lopettaisivat touhunsa ja antaisivat kaiken enemmän tai vähemmän hallitsemattomasti rysähtää “oikeille” tasoille. Siinä menee naama siniseksi kauan ennekuin mitään tapahtuu.

19 tykkäystä

Tuo on just täsmälleen se ajatusmalli joka johtaa joka puolella toimintaan joka maksimoi romahduksen todennäköisyyden :slight_smile:

Todella epäintuitiivista mutta kun tarkemmin ajattelee, noin se on.

Räjähtävä kurssinousu alkaa sitten kun

  • maksimimäärä sijoittajia on asemoitunut niin että salkku kestää tulevan varmana pidetyn kurssilaskun
  • fundamentit ihan tosi vaivihkaa kääntymässä parempaan suuntaan – edelleen tosi huonoksi koettu funda mut ihan hitusen vähemmän huono

Kurssiromahdus alkaa sitten kun

  • maksimimäärä sijoittajia on asemoinut salkkunsa sen mukaan että kurssiromahdus on mahdoton
  • fundamentit ihan tosi vaivihkaa kääntymässä huonompaan suuntaan – edelleen tosi hyväksi koettu funda mut ihan hitusen vähemmän hyvä
13 tykkäystä

Luokungista (LKCO) kiinnostuneille:

2 tykkäystä

Negatiiviseksi ei @Johnnyboy beta taida taipua, mutta jos haluut nii voit kokeilla mitä se tekee WACC:lle jos laitat beta:n hyvin lähelle nollaa :rofl:

3 tykkäystä

Juu, tuo DCFn beta taitaa olla “riskibeta” eikä “volatiliteettibeta”.

PS. ensimmäinenkin viesti ehkä sopii kaffehuoneeseen paremmin

Manailin tuossa että toivottavasti auto ehtii ennen esikoista maailmaan, nyt alkaa näyttää jo vähän huonolta.
Perus Leon tilattu 29.3, luvattu tuotanto viikolle 23, siirtyi viikolle 29, siirtyi viikolle tuntematon, on edelleen tuntematon ¨ehkä syyskuunlopussa¨ ja luovutus 5-8 viikkoa päälle.

https://europe.autonews.com/automakers/seat-partly-halts-output-due-semiconductor-crunch

The VW Group brand has idled an assembly line due to a lack of parts

Automakers around the world have been forced to reduce the pace of production in recent months due to a scarcity of chips.

After idling plants last year as the pandemic took hold, automakers are now competing with the consumer electronics industry for chip deliveries amid global supply disruptions.

2 tykkäystä

Jospa konsultoit kätilöitä ja synnytyslääkäreitä voisko jotenkin synnytystä siirrellä eteenpäin.

15 tykkäystä

Minulla kyllä aikoinaan onnistui kun lääkäri kysyi vaimolta, että milloinkas poika otetaan pois. Niin ilmoitin vierestä, että tiistai päivä olisi parempi kuin maanantai. Maanantaina olin noutamassa uutta autoa. No poika syntyi sektiolla sitten tiistaina ja olin paikalla uudella autolla.

26 tykkäystä