Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Niin, aika useissa yhtiöissähän tilanne on se, että vain osaripäivänä piensijoittaja on yhtä hyvin informoitu kuin isommat, kaikkina muina päivinä huonommin. Sikäli usein ihan hyvä päivä tehdä ratkaisuja suuntaan tai toiseen.

2 tykkäystä

jokainen taaplaa omilla riskeillään miten haluaa. arvostan Oksaharjun tietotaitoa, mutta en lainkaan pitänyt hänen provokatiivisista kirjoituksista missä haukkui pörssijohtajia ja muita sijoittajia. oksaharju voi hyvinkin olla oikeassa markkina-analyysissa. keskuspankit ovat sekoittaneet kaiken.

Ei välttämättä silti kannata taistella tuulimyllyjä vastaan. Kyllä, voit ottaa pelimerkit pois pöydältä ja kitistä kuinka markkina on rikki koska keskuspankit ja avokätinen elvytys, mutta sitten ei pidä pidättää hengitystä ja odottaa että keskuspankit yhtäkkiä lopettaisivat touhunsa ja antaisivat kaiken enemmän tai vähemmän hallitsemattomasti rysähtää “oikeille” tasoille. Siinä menee naama siniseksi kauan ennekuin mitään tapahtuu.

19 tykkäystä

Tuo on just täsmälleen se ajatusmalli joka johtaa joka puolella toimintaan joka maksimoi romahduksen todennäköisyyden :slight_smile:

Todella epäintuitiivista mutta kun tarkemmin ajattelee, noin se on.

Räjähtävä kurssinousu alkaa sitten kun

  • maksimimäärä sijoittajia on asemoitunut niin että salkku kestää tulevan varmana pidetyn kurssilaskun
  • fundamentit ihan tosi vaivihkaa kääntymässä parempaan suuntaan – edelleen tosi huonoksi koettu funda mut ihan hitusen vähemmän huono

Kurssiromahdus alkaa sitten kun

  • maksimimäärä sijoittajia on asemoinut salkkunsa sen mukaan että kurssiromahdus on mahdoton
  • fundamentit ihan tosi vaivihkaa kääntymässä huonompaan suuntaan – edelleen tosi hyväksi koettu funda mut ihan hitusen vähemmän hyvä
13 tykkäystä

Luokungista (LKCO) kiinnostuneille:

2 tykkäystä

Negatiiviseksi ei @Johnnyboy beta taida taipua, mutta jos haluut nii voit kokeilla mitä se tekee WACC:lle jos laitat beta:n hyvin lähelle nollaa :rofl:

3 tykkäystä

Juu, tuo DCFn beta taitaa olla “riskibeta” eikä “volatiliteettibeta”.

PS. ensimmäinenkin viesti ehkä sopii kaffehuoneeseen paremmin

Manailin tuossa että toivottavasti auto ehtii ennen esikoista maailmaan, nyt alkaa näyttää jo vähän huonolta.
Perus Leon tilattu 29.3, luvattu tuotanto viikolle 23, siirtyi viikolle 29, siirtyi viikolle tuntematon, on edelleen tuntematon ¨ehkä syyskuunlopussa¨ ja luovutus 5-8 viikkoa päälle.

https://europe.autonews.com/automakers/seat-partly-halts-output-due-semiconductor-crunch

The VW Group brand has idled an assembly line due to a lack of parts

Automakers around the world have been forced to reduce the pace of production in recent months due to a scarcity of chips.

After idling plants last year as the pandemic took hold, automakers are now competing with the consumer electronics industry for chip deliveries amid global supply disruptions.

2 tykkäystä

Jospa konsultoit kätilöitä ja synnytyslääkäreitä voisko jotenkin synnytystä siirrellä eteenpäin.

15 tykkäystä

Minulla kyllä aikoinaan onnistui kun lääkäri kysyi vaimolta, että milloinkas poika otetaan pois. Niin ilmoitin vierestä, että tiistai päivä olisi parempi kuin maanantai. Maanantaina olin noutamassa uutta autoa. No poika syntyi sektiolla sitten tiistaina ja olin paikalla uudella autolla.

26 tykkäystä

Täytyykin huomenna ottaa asia neuvolassa puheeksi, pitäisi osata heille kertoa kuka on isä ja paljonko isä käyttää humehia. Tuo synnytys hommahan niitä varmaan myös kiinnostaa.
Hajosin kyllä ihan totaalisesti noita kahta kommenttia lueskellessa, hyvää kontenttia pojat :rofl:

2 tykkäystä

Inderesistä ja TikTokista

Ajattelin kertoa mielipiteitäni Inderesin TikTok-kanavasta varsinkin niille, jotka eivät ole TikTokissa. Itse TikTok on lyhyiden videoiden jakamiseen tarkoitettu mobiilisovellus, jolla on Suomessa yli miljoona kuukausittaista käyttäjää.

image

Inderesin kanavalla nuo videot ovat noin 10 sekunnista muutamaan minuuttiin. Siellä Inderesin tyypit ovat jakaneet salkkujensa sisältöjä, lisäksi siellä on vastattu lyhyesti erilaisiin kysymyksiin, kerrottu mallisalkusta etc. Tulee muistaa, että klipit ovat pääosin hyvin lyhyitä, joten kattavia tietopaketteja harvemmin tuollaiset TikTokin videot sisältävät. Toki Emmakin vastasi tiiviisti verotusta koskevaan kysymykseen, mutta hän oli myös lisännyt linkin kyseisen klipin alle, josta saa lisää informaatiota liittyen aiheeseen.

Luulen, että TikTok ei yleisesti ottaen ole wanhan liiton mieleen. Varhaiskeski-ikäisenä 36-vuotiaana tekniikka- ja uudistusvastaisena miehenä pidän itse ainakin Inderesin kanavasta. On vähän “viihdettä” esim. salkun avaamisia, sitten on selkeitä + lyhyitä vastauksia kysymyksiin, vinkkejä sijoittamiseen sekä muuten kiinnostavia sivistäviä videoita sijoittamisesta. Suosittelen erityisesti kanavaa aloitteleville sijoittajille, vähän viihdettä kaipaaville sijoittajille, nuorille sijoittajille, mutta myös muille, jotka sietävät TikTokin kaltaista somea.

Plussat

  • Q&A
  • viihdettä
  • lyhyessä paketissa yllättävän paljon informaatiota
  • vinkit

Miinukset

  • TikTokissa on anonyymeja pehvapäitä, joita ei ole yhtään Inderesin keskustelupalstalla, eli tuhmia trolleja.
  • Yksittäinen video ei voi olla kovin kattava, mihinkään vähänkään isompaan aiheeseen

@Emma_Kuusinen pyysi ideoita ja niitä hän taisi jo jonkin verran saadakin. Mielenkiintoisin yksittäinen ehdotus oli mielestäni tämä “Jotain sellaista behind the scenes hommaa. “Analyytikon normaali aamu inderesillä”” (@Takkuparta). Itse kehuinkin jo Q&A-juttuja ja toivoin tutustumisklippejä eri inderesiläisiin , niin analyytikoihin kuin muihinkin henkilöihin. Olen myös kiinnostunut siitä, että millaista siellä on työskennellä jne. Kanavalla on vasta vajaa parikymmentä klippiä, joten koska klipit ovat kovin lyhyitä (10 sekunnista muutamiin minuutteihin), niin niitä voisi tulla päivittäinkin useampia esim. @Marianne_Palmu lta saattaisi tulla vaikka jotain tuoretta isompaa tietoa markkinoilta, jonkun firman negarista/posarista nopeat kommentit etc.

Olen itse tyytyväinen, että menin lataamaan TikTokin ja tilaamaan Inderesin kanavan. Uskon kanavasta tulevan vieläkin viihdyttävämpi ja informatiivisempi kanva, joka entisestään täydentää Inderesin palveluita. TikTokin pehvapäätrolleja pitää liputtaa, toki tulee muistaa TikTokin olevan nuorison suosima viihdekanava, joka saakin olla kepeämpi ja vähemmän informatiivinen. Mutta, mutta… toivottavasti kanavalle ilmestyy tuttuja keskustelupalstan asiantuntijoita laittamaan hyviä kommentteja ja kysymyksiä, jotta “pptrollien” näkyvyys jää varjoon. :wink: Toivottavasti tämä (liian) pitkä viestini toi teille Inderesin tyypeille ideoita sekä teille TikToktittomille hyvää tietoa tästä Inderesin TT-kanavasta!

Kiitos! :slightly_smiling_face:

29 tykkäystä

Otappa samalla puheeksi ajoitus tarkemminkin mikäli synnytys tapahtuu arkipäivänä, niin voisiko sen ajoittaa esimerkiksi aamukasiksi tai sitten puol seiskan jälkeen illalla, ettei pörssitouhut kärsi.

7 tykkäystä

Voi voi… Oman muksun synnytyksessä meni 2,5 päivää. Siinä meni kyllä monta pörssipaikkaa sivu suun. Onneks pääsi sen jälkeen isyyslomalle ni ei päivätyö häirinny hetkeen pörssitouhuja. Se vähän kompensoi.

4 tykkäystä

Osa täällä hieman on ihmetellyt termiäni “Ronttu spurttaa”. Sitä termiä en keksinyt vahingossa. Linkistä ymmärrätte perustelut.

Pahoittelen trainers house kirjoituksiani kurssihehkutukset, ihmettelyt -ketjussa. Lähti lapasesta. Jatkossa kirjoitan vastuullisemmin. Pyydän anteeksi turhaa spämmiäni.

Overall - Jatkakaa!

15 tykkäystä

Ehkä tuo kommenttisi erottui sijoitusletkautukset-ketjussa, kun siellä on enimmäkseen muilta tai muissa yhteyksissä kuultuja ytimekkäitä teesejä ja kommentteja.

Kerran repesin täysin kun joku tuskaili ruotsilappujensa alamäkeä ja kirjoitti että “olo on kuin onkimadolla”. Unohdin kommentin linkittää ketjuun, mielestäni oli ihan ketjumatskua :smile:

Mutta eipä itsekeksitytkään siellä kiellettyjä ole🤷‍♂️

5 tykkäystä

Joka tapauksessa ”Ronttu spurttaa” on nyt osa kaanonia.

Ps. Ronaldo on jo 36-vuotias eikä kauaa enää spurttaile. Sijoitushistoriasta tiedämme, että Ronaldojen ikääntyminen on yleensä ollut merkki osakemarkkinan happanemisesta. Kun Brasilian ”El Gordo” Ronaldo alkoi hyytyä Milanissa 2007-2008, myös osakemarkkinoilla tunnelma alkoi rapistua.

28 tykkäystä


:grinning:

Yhteenveto

(henk.koht. toivon, että tässä saagassa yhteinen sävel löytyy! Paremmin tuo uusi yhtiö tulee tuottamaan kuin kumpikaan omillaan, väitän minä!)

27 tykkäystä

Italiassa on totuttu Ronaldojen ja talouksien joutsenlauluihin.

3 tykkäystä

Tuossa virallinen selitys, niin ei tarvitse muidenkin etsiä sitä foorumin kätköistä.

Mutta miksi “Ronttu Spurttaa” jo +10% kohdalla? :astonished:
Eikö loogisempaa olisi ollut spurtata 14,2% päivänousulla? :thinking:
Ja miksi Ronttu? Eikös se ole se osake joka spurttaa, ei Ronttu?

4 tykkäystä