Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Vastaampahan kuitenkin tähän @Meri n kommenttiin vaikka koko keskustelua en oiken saanut tajuntaani painumaan.

On hyvä muistaa että kun energiaa vaihdetaan energiamuodosta toiseen, ei laskennallisesti synny hävikkiä, mutta oikeasti esimerkiksi sähkön muuttaminen vedyksi tuottaa myös lämpöä, jota todennäköisesti ei saada talteen. Lisäksi prosessi syö energiaa.

Tässä Biovoimalan päästöistä ja vedystä tehtiin onnistuneesti polttoainetta Keravalla – se on uusi ja tarpeellinen keino ilmastokriisin hillitsemisessä asiaa ehkä avaava juttu

Mikähän tuo alkuperäinen Merin kommentti mahtaa olla, kun ei tässä lainatuissa viesteissä minusta keskusteltu energian häviämisestä hyötysuhteiden kannalta, tai ylipäänsä häviöenergiasta, vaan ennemminkin potentiaalisen energian hyödyntämisestä jne. Suurin osa jotka ovat koulut käyneet on varmaan perillä fysiikasta energian säilymislaista, mutta jos sitä energiaa ei edes muunneta muodosta toiseen, niin ei niitä energiahäviöitäkään tule.

vai oliko tämä keskustelu käyty muualla?

1 tykkäys

Kuumeessa erityisesti näkee mielenkiintoisia unia, viime yönä seikkailin jälleen paljon Foorumilla. :slight_smile:

Ei ole ensimmäinen kerta, kun olen unessa saanut privaviestin ja herään. Sitten nousen puolittain istumaan sängyssä ja pari sekuntia tuumin, että menen vastaamaan viestiin tietokoneelle… kunnes tajuan ettei tässä ole mitään järkeä. :smiley: Unissa olen aiemmin saanut työviestejä ja jotenkin herään siihen jostain syystä, sitten olen hetken menossa tietokoneella vastaamaan. En tiedä, onko tunnollisuusjuttu. :thinking:

Viime yönä tilasin jostain syystä kovasti vakuutuksia Inderesille. Eli jos Mikael ihmettelee vakuutuslaskuja, niin sanokaa vain, että Alokas on kuumehouruissa vähän hoitanut vakuutusasioita. Unessani oli jonkinlainen vakuutussovellus, jonka kautta hoidin Inderesin vakuutusasioita ja se näytti vähän Lumian aloitusnäytöltä:


Ei se nyt ihan tältä näyttänyt, mutta vähän tältä se tais näyttää unessani. :smiley:

43 tykkäystä

Aamulla salkku -2% ja verenmaku suussa. Nyt jo puolisen prosenttia plussalla ja kaikki hyvin. Voiko jo pukea paidan ”I survived the dip 4.1-19.1.2022”

60 tykkäystä

Minä joudun odottelemaan vielä hetken… 15.2.2021 lukemista on tultu rajusti alas salkun arvon ollessa nyt 46.5 % siitä mitä se oli tuolloin.

Onhan tässä vielä hyvin aikaa, hehkutellaan sitten helmikuun puolivälissä :stuck_out_tongue_closed_eyes:

38 tykkäystä

Saihan tuota efecteä aika halvalla korona dipistä, silloin oltiin toki vielä pahasti tappiollisia ja muutakin kriisinalkua oli horisontissa. Ja näillä kertoimilla sai vähennä suosituksen:

1 tykkäys

Näin perheen kaupassakäyntivastaavana ottaisin kyllä riemusta kiljuen sellasen servicen missä jääkaappi pysyisi automaagisesti täynnä

3 tykkäystä

image

18 tykkäystä

Se ei tosin taida tarvita QT:ta mihinkään. Jos jääkaappi tietää mitä siellä on, ketä perheeseen kuuluu ja millaista ruokaa yleensä syöt(te), niin sen tiedon voisi välittää puhelinsovellukseen. Puhelinsovellus sitten näyttäisi listan tilattavista tuotteista, jota voisi muokata ja lopuksi tilata kotiinkuljetuksella.

2 tykkäystä

Tahi Amazonin AI-tyyliin, tuotteet on jo oven takana, koska mallin mukaan sinulla on aina maanantaisin maito loppunut :smiley: Ja laskutuskin e-laskuna.

2 tykkäystä

Jääkaapin tarkkailun, menun suunnittelun, kaupassakäynnin ja siihen liittyvän vapauden poiketa
suunnitelmasta spontaanisti.
Senkö nyt vaihtaisin johonkin tilttaavaan teknoälysovellukseen? No way!
Se kuitenkin tilttaa kun ruokakorin halvimman/parhaiten aplikaatiota lobanneen riistäjä keskusliikkeen
lihahyllystä ei löytynytkään karitsan sisäfilettä/tuoretta tonnikalaa yms perus elintarviketta. :thinking:

2 tykkäystä

Nono :smile: kerropas sinne Mallisalkkuvastaaville, että nyt on nähty enneuni ja rahaa Sampoon? Turhaan niitä enää makuuttaa siellä. Etsitään sitä tulevaisuuden teknoa sit ensi vuonna!

3 tykkäystä

Kaikki Qt ideanne näyttää loistavilta osakkeenomistajan silmään ja kuulostaa täysin kirotuilta omaan korvaan.

Normaalisti haen epätoivoni uutisista mutta en tiennytkään että Inderes on täynnä lahjakkaita dystopia kirjailijoita. :joy:

8 tykkäystä

Kiinnostava anekdootti osa 2; Pihvimesta joka rapeasti inflaatiotarkisti hintoja vähän yli viikko takaperin 10% on… laskenut hintoja. 10% korotuksesta on yhtäkkiä tullut hieman yli 3% korotus vs. viime vuoden hinnasto. Tämmöisen inflaatiokorotuksen vielä voi hyväksyä ja samalla voi hurrata että jipii, markkinatalous toimii. Tämän kunniaksi tänään on siis pihvipäivä!

Kiinnostavaa seurata kyllä kuluttajahintoja tällä hetkellä. Toisaalta inflaatiopaine on pitkästä aikaa käsinkosketeltava, mutta toisaalta kuluttajien ostokäyttäytyminen merkkaa myös paljon - jos pistää ison korotuksen ja myynti yhtäkkiä sakkaa kellariin niin todennäköisesti ei ole myyjällä vaihtoehtoja kuin ottaa marginaaleihin ainakin väliaikaisesti osumaa ja jaksottaa hinnankorotukset pidemmälle ajalle. Paitsi jos on sitä hinnotteluvoimaa ja tavara on sellaista ettei voi vain hakea naapurista täysin vastaavaa…

Ja yleisemmällä tasolla tämä tietenkin tulee jollain aikavälillä näkymään firmojen tuloksenteossa. Q1 tulokset viimeistään tulevat olemaan kiinnostavaa katseltavaa - raaka-aineiden sun muiden hinnat nousee, mutta kaikki firmat eivät yksinkertaisesti pysty siirtämään korotuksia täysimääräisesti hintoihin. Jotkut yrittävät ja myynti notkahtaa, jotkut eivät yritä ja marginaalit ottaa kurmotusta ja sitten on niitä parhaita firmoja jotka pystyvät ilman että myynti notkahtaa. Voi kun olis maaginen osakeskreeneri josta vois suodattaa “näytä firmat joiden myynti ei laske vaikka hintoja nostetaan suoraan kulujen nousun verran” niin vois hakata ostonappia helpommin…

11 tykkäystä

Onnea Thomas ja Atte! :slight_smile:

Kruunajaistilaisuus oli hieno, ilmeet kertonevat jotain.

EDIT: Nyt olen ylpeä, analyytikko laittoi tämän Twitteriin. :sunglasses:

73 tykkäystä

Niinhän siinä kävi, että Saksan 10y korko tosiaan käväisi jo plussalla ensimmäistä kertaa sitten 2019. Kaikkea sitä ihminen näkee, kun vanhaksi elää.

41 tykkäystä

Harvian ketjuun pullahti 31 uutta viestiä. Olin jo varma, että Q4-tilastot tuli ennakkoon, mutta ketju täyttyikin tasaisin väliajoin käytävästä keskustelusta. Kurssi voi kuulemma puolittua, nousupotentiaalia ei näy ja kyseessä on koronan luoma muoti-ilmiö. Lisäksi käydään läpi Koneen ja Rautaruukin historiaa. Pettymys oli suuri.

137 tykkäystä

Harvia on kallis mutta hyzon halpaa :rofl:

37 tykkäystä

Ei ole pelkästään Harviaan liittyvä huomio, mutta on totaalista sanojen väärinkäyttöä kertoa, miten kaikki osakkeet voivat kriisissä pudota P/E 10:n asti ja ovat siksi juuri nyt ylihintaisia.

Se on sitten toinen juttu ilmaista tuo huoli sellaisen yhtiön kontekstissa, jolla on selkeät ja vahvat kilpailuedut omassa segmentissään (skaala, brändi, markkinapositio), selkeät kasvuajurit niin maantieteellisen laajenemisen kuin megatrendien kautta, erittäin vahva tase, toista vuosikymmentä näyttöjä korkeasta kannattavuudesta, ja mikä ehkä tärkeintä, yksi Helsingin pörssin riskitietoisimmista toimitusjohtajista. Pitkällä aikavälillä ei ole hirveämmin syytä pelätä.

Nuo kommentit olisi voinut mennä kirjoittelemaan johonkin Keskon tai Koneen ketjuihin. Niiden kohdalla olisi vähän enemmän syytä tutkia valuaatioita.

4 tykkäystä

Harviassa Koronan luoma ilmiö on menny ohi jo vuosi sitten, nyt vain nautitaan laatuyhtiön kyydistä. Katsokaa YouTubea kuinka paljon saunaan liittyviä kansainvälisiä videoita siellä tulla tupsahtelee harvakseltaan .

2 tykkäystä