Inderesin kahvihuone (Osa 3)

En osaa ottaa oikein tosissaan tätä pörssilaskua ennen kuin konepajat ja pankit alkaa vetämään kunnon pulkkamäkeä. Niitä aikoja odotellessa voi vaikka ostella jotain hyviä pienyhtiöitä.

4 tykkäystä

Tosipaikan tullen:

tunnustan, että talousteorioista tiedän yhtä paljon kuin “possu perämoottoreista”. (Ei koske teitä yha_musa_soi ja Kale1 :grinning:).

Mutta

ihmisen käyttäytymismalleista epämukavissa/uhkaavissa tilanteissa uskallan sanoa olevani perillä keskivertokansalaista enemmän.

Eli silloin kun oikein ruopataan ja vesi sakenee paniikin hiipiessä hallitsevaksi olotilaksi, älä tee mitään. Hyväksy tilanne ja odota, asioilla on tapana selkiytyä. Jos tästä vaikka olisi jollekin selkänojaa, mikäli salkkutilanne sitä edellyttää.

15 tykkäystä

31 tykkäystä

Mielenkiintoinen fakta: HKIn First North -indeksillä oli vain kolme isompaa pudotuspäivää koronakeväänä kuin tämänpäiväinen lasku (tällä hetkellä -5,4%).

Kovimmat laskupäivät olivat:

  1. -12,6%
  2. -6%
  3. -5,6%

Vielä on siis mahdollisuuksia päästä mitalisijoille riippuen miten päivä kehittyy

Tämä siis havaintona, että varsinkin pienyhtiöille sijoittaneille tämä on kyllä historiallisessakin mittakaavassa ihan kunnon ryminäpäivä eli monelle viimeisen vuoden aikana sijoittamisen aloittaneelle ihan kunnon tulikaste.

EDIT: Tuo isoin lasku oli 12.3, jolloin HKIn yleisindeksi ja SP500kin laskivat yli -10%

42 tykkäystä

Oon tässä jo hetken odotellut, milloin saisin tuon vuoden jokaisena päivänä foorumilla istuneen kunniamerkin ja sopivasti tänään tulla tupsahti! Aihetta juhlaan on useammallakin suunnalla :smiley: Voitte olla huoletta, en ole myynyt mitään (toisin kuin hyvät sijoittajat). Kun pörssi tästä putoaa parissa viikossa nollaan niin vierailut foorumilla harvennee.

8 tykkäystä

image

58 tykkäystä

Länä on kyllä melkoinen laskumarkkinan tunteiden tulkki. Tehnyt aiheesta ansiokkaita kuvauksia, kuten yllä mainittu ja esimerkiksi Via Dolorosa.

13 tykkäystä

image
Posin kautta! Huomenna kun salkku putoaa yhtä monta prosenttia, on se absoluuttisesti vähemmän kolikoita. :money_mouth_face: :star_struck:

46 tykkäystä

Juuri näin! Ja (sen liian vähäisen) käteisen osuus salkussa kasvaa koko ajan!

6 tykkäystä

Noh, mikäs täällä? Mitäs minä näen? Nythän te olette vallan erehtyneet. Ai … jaaai poojaat, poojaat. Ei sotaa näin käydä . . . Eheei. Eheei. Ei tämmöisestä sodasta tule niin mitään. Mennäänpäs mokoman suon yli, että heilahtaa.

Eihän markkinat ole vielä edes kunnolla dipanneet ja täällä ollaan suru puserossa :smiley: Saa vaikka laskea -3% joka päivä loppuviikon ajan eivätkä osakkeet olisi silti vielä edes kovinkaan halpoja. Ei saa jäädä tuleen makaamaan ja äitiä huutamaan vaan pitää kurinalaisesti noudattaa sitä ennalta laadittua sotasuunnitelmaa!

122 tykkäystä

kuva

Pohjat nousevat hitaasti mutta varmasti. Taajuus on 1/kk (Ma 19.7/To 19.8/Ma 20.9). Seuraava to 21.10.) Ei ole sijoitussuositus vaan fakt

10 tykkäystä

Tiputtaa ase ja nostaa kädet ylös?

13 tykkäystä

myydä sotavarusteet ja ostaa sitten takas kun tulee rauha

18 tykkäystä

Tässä alkaa tulemaan jo sellainen tunne että ihan kun olisi laitettu kuivana kakkoseen. :grinning:

23 tykkäystä

Saa laskea vaikka monta kuukautta, mutta yhden asian tiedän: ensimmäisellä laskuviikolla ei kannata hukata panoksia eli lisäykset ja ostokset vasta myöhemmin kaikessa rauhassa. Ylilyöntien odottaminen on aina kannattanut!

15 tykkäystä

Onko muita joita ärsyttää sotatermien käyttö sijoittamisessa? Miksi pitää olla sotakassa eikä käteistä? Miksi pitää olla sotasuunnitelma eikä sijoitussuunnitelma?

Sama asia ärsyttää toisinaan urheiluselostajissa, jotka vertaavat kiivasta kamppailua sotaan. Tätä ei tosin enää nykypäivänä onneksi juurikaan tapahdu.

Itse en näe sodassa mitään hienoa tai toivottavaa, joten siksi en sen termistöäkään halua sotkea sijoittamiseen tai muuhunkaan asiaankuulumattomaan.

15 tykkäystä

Näinhän sitä monet ajattelivat koronadipissä ja sitten hukkasivat vuosien parhaat ostopaikat.

21 tykkäystä

Korona oli kuten sanoit dippi. Kun lasketaan useita kuukausia, niin laittamalla kaikki heti kiinni kaduttaa jälkeenpäin. Tasaisesti lisäilin 2001-2004 vuosina, kun mentiin vaakalentoa eikä noususta ollut tietoakaan, piti olla suunnitelma.

5 tykkäystä

Rokkahan sen hyvin sanoi! Sen kun holdaa vaan :cowboy_hat_face:

Katsoha sie. Tää asja on näi. Jos sie lähet juoksemaa, nii sie saat juossa Pohjalahel saakka. Kyl hää tulloo peräs, älä yhtää eppäile. Mut jos sie pysyt paikoillais etkä lähe hitoilkaa, nii minkä hää tekköö? Et sie sovi hänen kansaa sammaa monttuu. Se on tään puolustussovan ratekia.

29 tykkäystä

Millä perusteella perustelet itsellesi, että onko nyt kyseessä dippi vai useiden kuukausien lasku?

Itse kuulun tuohon kerhoon joka odotti koronan olevan pitkä laskumarkkina ja sitä seuranneen nousun olleen kuolleen kissan pomppu, ja jäi parhaat ostopaikat lähes kokonaan käyttämättä. Ikuisessa odottamisessakin on omat vaaransa.

14 tykkäystä