Inderesin kahvihuone (Osa 3)

eiku jaa joo sitä mitataan noin. Nyt ymmärrän paremmin. Kuitenkin 7% plussaa päivässä on hyvä milloin vain. Oli se merkintähinnan alle tai ylöspäin.

1 tykkäys

Kaupankäynti keskeytetään kesken päivän usein volan takia ja pidetään uusi huutokauppa. Tällä pyritään pitämään äärimmäisen nopeat liikeet kurissa ja syyt taitavat löytyä historian flash crasheista, joissa automaattinen kaupankäynti teki komeita ylilyöntejä algojen villiinnittyä.

Jostain Nasdaq OMX:n sivuilta löytynee tarkat rajat milloin tuo tapahtuu, en muista niitä ulkoa.

5 tykkäystä

Mielenkiintoinen kuriositeetti on Inderes-annin mahdollisissa merkintätavoissa, joihin kuuluu myös “Evlin merkintäpiste, johon merkinnän voi toimittaa faksilla tai sähköpostilla”. Voi siis jäsen @RJW nukkua yönsä rauhallisena: jos Internet kaatuu maanantaina, laitetaan faksit laulamaan. Noin pystynee kiertämään myös vaatimuksen Inderes-tunnuksesta. :smiley:

7 tykkäystä

Nopeasti pähkinän kuoressa Yhdysvaltain velkakatosta

7 tykkäystä

Ei ole tähän mennessä kyllä hirveästi mennyt kurssilaskut ja nousut tunteisiin, mutta Modulightin instikka-annissa Nordnetin käyttäjien sorsiminen kyllä vähän meni.

Näin melko aloittelevana sijoittajana (joka ei mistään laki-asioista mitään ymmärrä) herää kysymys, että tuo nyt ilmeisestikin on lainmukaista kun noin on tehty että firma saa melko mielivaltaisesti sulkea yhden välittäjän kautta tehdyt merkinnät pois ylimerkintätilanteessa?

1 tykkäys

Ei sorsittu vain Nordnettia, vaan kaikkia tasapuolisesti:

Yleisenä huomiona, että instituutioanti on aivan erilainen ehdoiltaan kuin yleisöanti. Siellä siis saa yhtiö vapaasti suosia ja preferoida instituutioita oman harkintansa mukaan. Rajussa ylimerkinnässä heillä ei siis välttämättä ole tarvetta huomioida pien-instituutioita ollenkaan isompien kustannuksella. Ainoa rajoittava tekijä lienee, että jotenkin pitää osata perustella miten yhtiön etu toteutuu (ja se on aika lavea käsite). Tässä tapauksessa isojen sijoittajien arvo on katsottu paremmaksi, ehkä esimerkiksi tulevia rahoitustarpeita silmälläpitäen tjsp.

edit: Seison sen verran korjattuna, että jotkut ovat instikka-annista IPO-ketjun perusteella saaneet murusia (21 000 osaketta merkattu, ~140 saatu). Logiikka allokaatiolle ei ole selvinnyt.

3 tykkäystä

On se vaan helppoa, ainakin otsikon perusteella. Pitäisikö meidän täälläkin poltettu aika laittaa vaan yritystoimintaan…

Jenni Kynnös ja taloudellinen riippumattomuus: MySomen menestystarina (iltalehti.fi)

1 tykkäys

Harmi, että Inderes listautuu. IPO on pilannut monta hyvää yhtiötä.

2 tykkäystä

Poikkeus vahvistaa säännön vai miten se menikään

1 tykkäys

Englannissa etsitään kaikki kynnelle kykenevät rekkahenkilöt töihin.

https://twitter.com/Andrew_Adonis/status/1443208065424232453/photo/1

38 tykkäystä

Mun mielestä oli ihan asiallinen juttu, vaikka otsikon ja ingressin perusteella odotin vähän sellaista “epämääräistä tuhkimotarinaa”. Tarkoitan siis niitä tarinoita, missä kerrotaan parturi-kampaajan eläneen kädestä suuhun, mutta päätettyään alkavansa asuntosijoittajaksi, hommattiin lukuisia sijoitusasuntoja ja nyt ollaan taloudellisesti riippumattomia. Ja jopa niin riippumattomia, että on varaa elää luksuselämää. Riippumattomuudesta huolimatta kuitenkin nämä samat kaverit myyvät kuumeisesti erilaisia verkkokursseja ja muita palveluita :smiley: Kun taustat on kerrottu epäselvästi, niin siinä jää helposti sellainen kuva, että olisiko se taloudellinen riippumattomuus silti vasta osittain saavutettu, mutta nyt sitä vajetta palkataan myymällä mielikuvaa äkkirikastumisesta.

Tämä siis ohi aiheen, Jennin haastattelussa ei ollut tätä tarinaa vastassa.

4 tykkäystä

Pahoittelut jos kysymystä on esitelty jo täällä mutta näkyykö OPn arvopaperisalkkuun listanneiden modulightit jo salkussa?

Osallistuin itse antiin dansken kautta ja merkitsin osakkeet Opn arvo-osuustilille. Kurssi nousee mutta osakkeita ei salkussa näy?

Its normal?

Mikäli Modulightin osakkeen kasvutahti jatkuu tällaisenaan lokakuun loppuun niin ollaan yli 1,3 meur/osake :smiley:

13 tykkäystä

Ei ole ainakaan minulla näkynyt.

Tässä on video sijoitusyhtiön perustamisesta, aika kokonaisvaltainen paketti. Sopii ehkä HC-sijoittajille ja kyllä ehkä monille muillekin, jotka eivät ole välttämättä perustamassa sijoitusyhtiötä. Paljon sisälsi mielestäni hyvä tietää informaatiota, vaikka ei suoraan kuuluisikaan videon kohderyhmään.

"Isäntänä Sijoittaja.fi:n perustaja Timo Heikkilä. Asiantuntijat Joonas Järvenpää ja Johanna Ylianunti PWC:ltä.

Milloin sijoitusyhtiön perustaminen on järkevää tai mitä tulee ottaa huomioon sijoitusyhtiötä perustaessa? ​​​​​

Miten sijoitusyhtiö toimii perhevarallisuuden hallintamuotona?"

11 tykkäystä


Minulla näkyy. Tarkoitus kuitenkin pitää salkussa.

5 tykkäystä

Kyllä muuten Stockkalla käynyttäkin voi harmittaa kun hommannu sen nappanahkatakin täyteen hintaan ja naapuri ostanu sen seuraavana päivänä puoleen hintaan…

1 tykkäys

Sijoittamisessa ja elämän muissakin asioissa olen huomannut, että jos haluaa kehittyä jossain asiassa, niin ei välttämättä kannata vain tuijottaa kapeasti kyseisen alan päivänpolttavia asioita, vaan katsoa asioita laajemmin ja yleisesti sivistäen itseään. Toki kyse on vain omista havainnoistani ja puhun aika yleisellä tasolla.

Äitini opiskeli yliopistolla 70-luvulla ja jo professori muistutti opiskelijoita siitä, että on tärkeää sivistää muutenkin kuin pänttäämällä omaa alaa, eli lukemalla sanomalehtiä… yleissivistys auttaa “kaikessa”. Sijoittamisessa olen huomannut siitä olevan hieman apua, että olen nuoresta lähtien lukenut paljon uutisia monipuolisesti, eli jollakin tavalla ymmärrän valmiiksi, miten politiikka tai muut erilaiset yhteiskunnassa tapahtuvat asiat vaikuttavat talouteen/sijoittamiseen. Sijoittamisessa olen vielä alokas, mutta en tunne olevani tässä ihan kylmiltäni sillä kaikki ne tietokirjat, uutiset ja erilaiset raportit, joita olen lukenut ovat hieman luonut perustaa sijoittamisellekin.

Uskon siihen, että jos meinaa edetä jossain, niin pitää perusta olla kunnossa. Sijoittamisessa olisi aluksi minusta hyvä opetella esimerkiksi tunnusluvut ja Inderesin Sijoituskoulussa olevat asiat. Osakkeisiin vaikuttaa uskomaton määrä erilaisia asioita maailman kuten politiikka, omassa yhteiskunnassa pyörivät asiat jne., eli sillä jo antaa valmiiksi etumatkaan muille, jos päivän lehdet ja (koulu)kirjat ovat jääneet välistä.

Muutenkin, jos tuijoittelee vain tavoitehintoja ja otsikoita, niin on aika ulkona. Jos esimerkiksi luen niitä analyysejä, luen uutisartikkelit alusta loppuun, katson Vernerin vartteja ja muuta, saatan hiljalleen huomata minulla olevan pieni näppituntuma asioihin… en ole enää täysin ulkona asioista. Nyt olen vielä alkanut enemmän taas lukemaan sijoituskirjoja, niissä käsitellään usein historiaa ja historialla on tapana toistaa itseään, vaikka historia ei ole tae tulevasta.

Olen vielä huono sijoittaja, koska olen pyramidin ensimmäisellä askeleella, mutta teen tästä pyramidin ensimmäisestä askeleesta vankan sekä leveän, jotta oppisin tietyllä monipuolisuudella + perusasioilla välttämään isoimmat tyhmimmät mokat ja keskittymään olenaisimpiin perusasioihin. Siitä on sitten hiljalleen vuosien kuluessa hyvä ponnistaa sijoitusmaailman huipulle… :wink:

Tässä oli mun lounastauon teepussiaforismien tasolla olevaa ajattelua. :upside_down_face:

30 tykkäystä

Erikoista. Ei näy täällä vielä. Rahat on kyllä aikanaan veloitettu ja palautettu ylimääräiset eli homma niiltä osin ok.

1 tykkäys

00:00:05 Martin Paasi, #rahapodi-konkari, Suomen Ekonomien tuore pj. ja Nordnetin talousasiantuntija.

00:09:30 Kannattaako treidaaminen? Ovatko Jukka Lepikkö ja Martin Paasi puheväleissä? Onko voitollinen treidaaja satuolento?

00:17:30 Lontoon lasitornit ja pajunköysi. Martin Paasin opiskelut ja työhistoria.

00:29:30 Jos Martinin olisi pakko olla meklari, salkunhoitaja, analyytikko tai toimitusjohtaja, minkä Martin valitsisi?

00:31:00 Mitä Martinin perhe ajatteli uravalinnasta?

00:33:00 Menneisyydestä tulevaisuuteen. Markkina nyt. Odotettavissa oleva keskituotto-odotus nyt? Martinin sijoitusaste ja taustat.

00:39:40 Kiinalainen suunnanmuutos

00:45:00 Rahapelimonopoli

00:48:45 Pitäisikö Suomen ottaa reilusti lisää velkaa, kehittää infrastruktuuria ja investoida kannattaviin hankkeisiin?

01:00:05 Pakkoruotsi ja kulttuurinen omiminen

01:04:10 Mitä Martin Paasi haluaa tehdä isona?

13 tykkäystä