Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Erikoista. Ei näy täällä vielä. Rahat on kyllä aikanaan veloitettu ja palautettu ylimääräiset eli homma niiltä osin ok.

1 tykkäys

00:00:05 Martin Paasi, #rahapodi-konkari, Suomen Ekonomien tuore pj. ja Nordnetin talousasiantuntija.

00:09:30 Kannattaako treidaaminen? Ovatko Jukka Lepikkö ja Martin Paasi puheväleissä? Onko voitollinen treidaaja satuolento?

00:17:30 Lontoon lasitornit ja pajunköysi. Martin Paasin opiskelut ja työhistoria.

00:29:30 Jos Martinin olisi pakko olla meklari, salkunhoitaja, analyytikko tai toimitusjohtaja, minkä Martin valitsisi?

00:31:00 Mitä Martinin perhe ajatteli uravalinnasta?

00:33:00 Menneisyydestä tulevaisuuteen. Markkina nyt. Odotettavissa oleva keskituotto-odotus nyt? Martinin sijoitusaste ja taustat.

00:39:40 Kiinalainen suunnanmuutos

00:45:00 Rahapelimonopoli

00:48:45 Pitäisikö Suomen ottaa reilusti lisää velkaa, kehittää infrastruktuuria ja investoida kannattaviin hankkeisiin?

01:00:05 Pakkoruotsi ja kulttuurinen omiminen

01:04:10 Mitä Martin Paasi haluaa tehdä isona?

13 tykkäystä

Korjataan nyt vielä.
Eli 7% ei noustu päivässä, vaan kurssi laski 7% suhteessa merkintähintaan. Jos merkitsit ja sait osaketta 1000eurolla, päivän jälkeen sinulla on osaketta 930 eurolla jäljellä. Ei sitä hyvänä voi pitää. Minään päivänä.

9 tykkäystä

IPO t aiheuttavat paljon keskustelua. Jos ei merkinnät näy heti niin kannattaa ottaa yhteyttä järjestävään tahoon tai Oman salkun operaattoriin. Turhaa puurouttaa täällä keskustelualueita jos ei omia merkintöjä näy.

1 tykkäys

Tänään puolenpäivän kieppeillä oli mielenkiintoinen puhelinkeskustelu, puhelu kesti kymmenkunta minuttia, jonka aikana soittaja kypsähti koko ajan enemmän. Microsoftin tuesta soitettiin ja kerrottiin tietokoneessani olevan paha turvallisuusongelma. Kysyin aluksi kuinka paha ongelma on ja voisiko hän kuvailla sitä tarkemmin. Kertoman mukaan olivat Microsoftin kyberturvayksikössä havainneet erittäin vakavan hyökkäyksen PC’heni ja rikolliset yrittävät parhaillaan varastaa siitä kaikki tiedot ja tyhjentää pankkitilini. Kysyessäni huolestuneena mitä arvopaperisalkulleni kuuluu, niin tukihenkilö näki, että koko tili on siirtymässä rikollisten haltuun. Hyökkäyksen taitavuutta mielestäni lisäsi se, etten olin itse liikenteessä ja kaikki PC’ni olivat suljettuja, tosin tuota en kertonut Microsoftin tukihenkilölle.

Totesin tilanteen olevan mitä ilmeisimmin varsin vakava ja kysyin mihinköhän koneistani hyökkäys kohdistuu. Tuki kertoi kyseessä olevan windows koneen, kun kerroin niitä olevan kolme, niin mitähän niistähän tarkoittaa. Hän näpytti hetken ja sanoi, ettei nää merkkiä omasta järjestelmästään. Sitten pyysin häntä kertomaan kyseisen koneen windows lisenssinumeron, kun senhän perusteella hän tiesi soittaa minulle. Avuliaasti hän oli kertomassa mistä löydän omien koneiden lisenssinumerot, totesin kyllä tietäväni tuon, mutta hänen pitäisi ensin kertoa. Tuon jälkeen kävimme läpi joitakin yksityiskohtia, jotka olivat täyttä puutaheinää.

Kysäisin sitten miksi englanninkielinen tukihenkilö soittaa, vaikka Suomessakin on Microsoftin tuki, kertoi kyseessä olevan erittäin laajan hyökkäyksen ja siksi kaikki liikenevät resurssit on valjastettu ongelman ratkaisuun ja asiakkaiden turvaamiseen.

Kun lopulta kyllästyin, niin sanoi tyypille olevan varsin omistuista ettei hän tiedä hyökkäyksen kohteena olevan koneen merkkiä, windows-lisenssinumeroa tai yhtään mitään muutakaan. Voitaisiinko sopia hänen olevan rikollinen, jonka oikea paikka olisi vankila? Tämähän hikeentyi aikansa tuhlaamisesta ja haistatteli ihan reippaasti ja lopetti puhelun töykeästi.

Kaikenlaista poppota ne Microsoftin tukeen palkkaavatkin.

131 tykkäystä

Päätynee liputetuksi niin vastailen täällä. Harvian ketju on melkeen täynnä tuota tulevaisuuden pohdintaa, joten kannattaa lukea ketju kokonaan läpi tai edes viime osarin jälkeen tulleet viestit. Viimeisen kuukauden tai jopa viikon aikana tulleet viestit antavat hyvän käsityksen siitä mitä odotetaan.

14 tykkäystä

En edes ole hetkeen omistanut Harviaa mutta toivon ihan sen takia että se nousee jotta tämä päivittely laskusta joskus päättyisi. Toki myös toivon kanssa foorumisteille hyviä tuottoja.

47 tykkäystä

Jos omien salkkuyhtiöiden välittäjätilastoissa on tänään ollut outouksia, niin siellä salkunhoitajat viilaavat kvartaalirapsoja kuntoon. Huomenna sitten Q4 ja haetaan niitä parhaita hevosia loppuvuoteen. Never stop the madness!

3 tykkäystä

@timontti tai muu tietäjä hoi! Milloinka QT q3 tulokset? Swingit mielessä.

Jos en ole ihan väärässä niin 28.10

3 tykkäystä

Löysin hei tälläsen jännän sivun jossa mainitaan 28.10.

19 tykkäystä

Jätäppäse nyt hei päiväksi auki niin päästään me aloittelijatkin kiinni ostohintoihin.

1 tykkäys

Siihen tais tulla joku päivitys, joka rikko koko sovelluksen. Nyt, kun sen avaa nii koko ruutu on vaa vihreenä :sweat:

2 tykkäystä

RGB-näytöstä on palanut muut polttimot kun vihreet :hugs:

2 tykkäystä

Täysin samat fiilikset itsellä. :see_no_evil:
Päällimmäinen ajatus on, että miksi en keventänyt n. kuukausi sitten? Vastaus kysymykseen ei ole: “En tajunnut”, vaan: “en uskaltanut”.
Kun bileet on parhaimmillaan, niin et sinä halua olla se, joka alkaa himmaamaan musiikin äänenvoimakkuuta “koska kello on niin paljon”.
No näin jälkeenpäin ajateltuna, nyt tietty vähän ketuttaa. :eyes:
Toisaalta. Maailmassa on hitosti meikää parempia sijoittajia, jotka eivät myöskään tehneet mitään peliliikkeitä. :man_shrugging:
Ymmärrän kyllä pointin Vernerin sanomassa: “Netto-ostajan pitäisi olla tyytyväinen pörssin alennusmyynneistä”, mutta vaikea tässä on suuta hymyyn vääntää, kun “kakun päältä on pyyhkäisty 7 kiloa kermaa pois”. :smirk:
Ei kai se auta, kuin yrittää lohduttautua siihen faktaan, että pörssiin sijoitettavaa rahaa kertyy lisää (itselläkin n.1% salkun arvosta/kk)

5 tykkäystä

Vielä on aikaa tyhjentää. Veikkaan, että lokakuussa tullaan vielä 5-10 prossaa alaspäin.

2 tykkäystä

Tää ei ole mitenkään henkilökohtaisesti sulle, vaan ihan yleisesti tästä kafferoomista:
nykyisin jos ei kehtaa laittaa “Sijoitusvirhe-ketjuun” niin tämän kaltaiset viestit tulevat tänne kahvihuoneeseen,

Aiemmin (juu, tiedän, ennen oli kaikki paremmin) kafferoomi oli rentoa herjanheittoa ja odottelua Masse-sedän seuraavasta kvasidillestä postauksesta…

Kurssien harmittelijoille voin kertoa suuren salaisuuden, jonka olen löytänyt vuosikymmenten myötä:
kurssit menee ylös ja alas, ja täydellisellä varmuudella oikealle.

24 tykkäystä

Kokeilkaa tehdä teoreettisia harjoituksia maksettaviksi lankeavista myyntivoittoveroista ja siitä kuinka paljon position pitäisi laskea, että veroja kannattaisi netto-ostajan ottaa maksettavaksi. Miltä tasolta ostat takaisin. Laske mukaan vähän riskiä siitä, että mitä jos lasku ei jatkukaan odotetulla tavalla? Olet juuri ottanut potentiaalisesti useiden tuhansien eurojen edestä lisää veroseuraamuksia.

Ehkä vähän eri tilanne heillä, jotka ovat työntäneet pörssiin ne viimeisetkin roposet ja ovat siis sijoittaneet rahaa jota ei ole varaa hävitä. Tai heillä jotka ovat vielä kaiken lisäksi mukana vivulla.

Makron ennustaminen on ihan super vaikeaa ja itse en edes yritä. Teitä joita ahdistaa tämä syksyinen korjausliike - löytyykö kirjallinen sijoitussuunnitelma?

15 tykkäystä

Lähtökohtaisesti pidän sijoitusvirheenä jos ollaan näillä kursseilla all in. Ja jos ei olla niin eihän rommauspäivät ole muutako ostaa lisää, siis kun on dropannut tarpeeksi.

2 tykkäystä

En minäkään omista Harviaa, mutta olen näistä viesteistä päätellyt, että Harvian on lämmettävä tai peräti kuumennuttava.

2 tykkäystä