Inderesin kahvihuone (Osa 3)

kyllä jenkkipörssiä on selkeästi alkanut peloittamaan boogie-man. monena päivänä yrittää alussa pilkkiä ylös, mutta alkaa vihdoin pelko viedä ahneudelta pohjaa pois. tällä kertaa

3 tykkäystä
  • Itsellä vain OST käytössä, niin ei tulisi veroseuraamuksia.

  • Makron ennustaminen on todella vaikeaa, siitä ollaan samaa mieltä.

  • Sijoitussuunnitelmaa ei ole. Pitäisi varmaankin rustata joku. Vaikka sitten kehyksiin seinälle. :grin:

Ei sentään All in. Onneksi.
N.15% käteisenä ATH-salkun arvosta laskettuna. Eli ostohousuja jalkaan vaan.

No hard feelings. :+1:
Tiedostan kyllä sen faktan, että meikäläisen panos tällä foorumilla (tai elämässä ylipäätään) on lähinnä “käden lämpöistä paskaa” :joy:, joka ei juuri tuota lisäarvoa edes mulle itselleni.

3 tykkäystä

Oujee, meikän suosikkikuukausi alkaa huomenna :slight_smile:

Paperi Maksupv Osinko Valuutta YoC
ALM Equity Pref 5.10.2021 2,1 SEK 6,89 %
TietoEVRY 6.10.2021 0,66 EUR 4,63 %
RioCan 7.10.2021 0,08 CAD 6,55 %
Nordea 12.10.2021 0,72 EUR 7,70 %
Ares Commercial 15.10.2021 0,35 USD 12,38 %
Apollo Commercial 15.10.2021 0,35 USD 9,18 %
Resurs Holding 15.10.2021 3 SEK 14,39 %
True North Commercial 15.10.2021 0,0495 CAD 9,00 %
New York Mortgage Trust 25.10.2021 0,1 USD 12,47 %
Harvia 27.10.2021 0,19 EUR 0,68 %
PennyMac 28.10.2021 0,47 USD 9,61 %
Ready Capital 29.10.2021 0,42 USD 11,10 %
Oxford Lane Capital 29.10.2021 0,0675 USD 11,39 %

Nordea, Harvia ja Resurs arvauksia, mutta pitäisi jossain vaiheessa lokakuuta :slight_smile:

E:
Nordea vahvistunut 12.10.

23 tykkäystä

https://aws1.discourse-cdn.com/business7/uploads/rationalreminder1/original/2X/f/fa9e9d4e0ad73b630ac33069e017b688ad0248aa.png

Avantiksen uudesta large cap VALUE etf isoimmat omistukset. Aika mielenkiintoiset.

E: miksi tuo kuva ei näy suoraan kuvana vaan linkkin? alan olla liia vanha tänne world wide webbiin.

1 tykkäys

Sievi Capitalin ketjussa on tapahtumassa jotain todella, todella kaunista…

27 tykkäystä

@Hades

Hyvää kommentointia sulta mutta tätä jäin ihmettelemään:

Oon tuota asiaa noin viisi kertaa Inderes Oyj -ketjussa kehunut (5 x “ei rahastus”). Olisiko kuusi kertaa ollut tarpeeksi?

3 tykkäystä

Oon aina miettinyt että mitä se on se raha mitä ei ole varaa hävitä? Sijoitettu rahahan on siis pois käytöstä/kulutuksesta, joka on siis periaatteessa sama asia kuin sitä ei sillä hetkellä edes olisi olemassa. Mitä tapahtuisi jos se katoaisi? Tapahtuisiko mitään?

Ymmärrän jos joku hullu vaikka sijoittaisi rahan mikä tarvittaisiin seuraavan kuun vuokran maksuun, ja mitään korvaavaa rahaa ei olisi tulossa ja se asia olisi tiedossa. Toinen tapaus voisi olla että kaikki sijoitukset on tehty vivulla ja sen vivun panttina on esim. oma asunto. Mutta jos näitä ääriesimerkkejä ei lasketa, niin tosiaan mitä se raha on jota ei ole varaa hävitä?

Myöskään ennakoimattomia kuluja esim. työtilanteen tai terveyden tilan äkilliseen muutokseen liittyen ei voi niiksi laskea koska niitä ei voi ennakoida, eli et voi tietää että onko sinulla varaa sijoittaa kaikki rahasi vai ei.

8 tykkäystä

Auttakaa nyt miestä mäessä. Tecnotree pääsi ulos saneerauksesta ja ketjun nimi pitäisi nyt luvatusti vaihtaa kun nimiäänestykseenkin saatiin melkein 500 ääntä vajaan päivän aikana, mutta en mistään löydä että mistä se onnistui vaikka olen tuota ketjun nimeä aikaisemminkin onnistunut vaihtamaan.

Vika on joko foorumin huonossa käyttöliittymässä tai koneen ja penkin välissä, se selviää kun saan vastauksen miten se onnistuu :smiley: :thinking:

2 tykkäystä

Ei ole kynää mulla, näen vain tuosta “3 kynästä” tehdyt muutokset, mutta en saa muokattua :cry:

Mutta kiitokset avusta niin tuli homma hoidettua. Mikä liene tossa häikkänä…

2 tykkäystä

Usein neuvotaan, että ihmisillä pitäisi olla säästössä käyttötilillä noin 3 kuukauden menoja vastaava summa. Tällä voitaisiin kattaa yllättävät menot, kuten äkillinen sairastuminen, kodin laitteiden hajoaminen, ennakoimaton remonttitarve ja sen sellaiset kulut. Jos ei ole tuollaista summaa säästössä, sitten ei ole varaa hävitä mitään.

Mielenkiintoinen kysymys sinänsä, kun kaikki ostaminen muuttaa rahan hyödykkeeksi. Hyödykkeiden arvo voi tosin olla kyseenalainen. Tarkastelin juuri tietokoneeseen “pelinäyttöä”, jossa viive olisi 1 millisekunti. Tavallisesti näytössä viive voi olla noin 9 tai 5 millisekuntia. Ihmisen normaali reaktioaika on noin 200-300 millisekuntia, joten tämä 8 tai 4 millisekunnin säästökö parantaa pelisuoritusta? Kuulokkeissa on tarjolla kalliimpia malleja, jotka pystyvät toistamaan äänentaajuuksia, joita ihmisen korva ei välttämättä edes kuule. Kuluttajat ajattelevat että parempi on parempi miettimättä saatua hyötyä kovin pragmaattisesti. Ketju on kuitenkin vain yhtä vahva kuin sen heikoin lenkki. Kaikkia riskejä ei voi mitenkään ennakoida, joten säästöjen pitäminen likvidissä muodossa on hyväksi.

4 tykkäystä

Sinut on näköjään alennettu konkariksi. Voi olla, että tuommosia noobeja ei päästetä muokkailemaan.

9 tykkäystä

Miksi me yleensä säästetään ja lykätään omaa kulutusta? Jotta me voitaisiin joskus mahdollisesti kuluttaa enemmän, esimerkiksi eläkkeellä kun tulot putoaa tai muista syistä.

Jos ei koskaan aio kuluttaa säästämiään rahoja niin sitten teoriassa on ihan sama, mitä niille tapahtuu.

Käytännössähän ihmiset tuntuvat reagoivan varallisuutensa muutoksiin: paisuva varallisuus lisää kulutusta, laskeva varallisuus saa varovaisemmaksi. Ns. “wealth effect” mistä Fedissäkin puhutaan. :wink:

16 tykkäystä

Mietinkin että Seppoon ei ole loungella hetkeen törmännyt

27 tykkäystä

Ensisijaisesti se raha, jota ei ole varaa hävitä, on velkarahaa. Itsellä vipua käytössä.

3 tykkäystä

Jospa hiukan piristyisi pörssi, kun elämäkin pikku hiljaa alkaa palautumaan arkisille urilleen. Lokakuun puolessa välissä jo jumpataan jyrkkään nousuun?

Itsellä on ainakin nyt viikon sisään ollut passi ongelmaa, mekon metsästystä, kaverin häät lauantaina ja maanantaina työreissulle. Häitä ajatellen juuri sopivasti ilmoitettiin vielä, että rajoitukset poistuu Tampereelta. :heart_eyes:

Ilmeisesti Inderes on selvittänyt listautumista varten ajan kohdan, jolloin olen poissa maasta. Mutta turha tässä on huolehtia. Kyllä reissun päältä pitää päästä merkkaamaan yhtä vuoden mielenkiintoisimmista pörssilistautujista. :heart:

Kiitokset @LiveLoveTrade ihanasta meemistä.

61 tykkäystä

Hyväksyykö pankki suorilta ulkomaisesta IP:stä tulevan kirjautumisen ja maksun vahvistuksen, vai vaatiiko jotain extravahvistusta?

1 tykkäys

En ole mielestäni koskaan foorumiurallani tuota myyttistä Mestarin arvonimeä saanutkaan, joten ei sitä ole voitu poiskaan viedä. En tiedä kuinka paljon täällä foorumilla oikein pitäisi kirjoitella tai millä kriteereillä ne myyttisen loungen ovet oikein aukenisivat :smiley:

Ei näytä itse asiassa kukaan foorumin kaikkien aikojen 7stä eniten tykkäyksiä saaneista olevan Mestari (timontilla ja Vernerillä on tietty omat arvonimensä), joten ei tykkäyksillä ainakaan:

24 tykkäystä

Ei sitä kaikille viitti kertoa että riittää jakkaroita baaritiskillä. :sunglasses:

10 tykkäystä

Enpäs muuten tiedä. Hyvä, kun pohdit ääneen. Ilmeisesti aikaikkuna osallistumiseen kapenee yhä. :grimacing:

1 tykkäys