Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Joku se jossain tokaisi etten minä ainakaan ole vielä niin rikas että ilmainen satanen ei kelpaisi. Ja viimeaikoina vähän enemmänkin kuin satanen irronnut näistä…

2 tykkäystä

Ei pörssissä ole sellaista asiaa kuin varma satanen. Jokin asia voi kylläkin tapahtua hyvin suurella todennäköisyydellä

Hyvä huomioida myös vaihtoehtoiskustannus. Joudut sitomaan määrätyksi ajaksi hyvin huomattavan määrän euroja saadaksesi murusia listautumisen yhteydessä. Sitähän nämä listautumiset ovat olleet kysynnän ollessa kovaa. Markkinoilla voi tapahtua lyhyessäkin ajassa yllättäviä asioita ja sinulle aukenee mahdollisuus sijoittaa isompiakin summia markkinoille

2 tykkäystä

Mikä pulju tää Nasdaq OMX Nordic oikein on. Ei edes HTTPS toimi. Ilmeisesti heillä ei ainakaan ole mitään niin salaista, että kannattaisi salattua yhteyttä käyttää. Myöskään yhtiöiden linkit eivät toimi Firefoxilla (Chromella sentään tuntuisi toimivan). Johonkin se hukkaa parametrit, ja näyttää sitten vain Ericsson B:tä, vaikka Inderesiin pitäisi mennä:

No onneksi nuo tiedot saa paremmin käyttäytyviltä sivustoiltakin. :slight_smile:

500e viikko sitten Maanantaina/Tiistaina kiinni. 225e palatui tilille torstaina.
253e voittoa tänään.
Jos laitoit maksimit kerro kaksi ensimmäistä sadalla ja kolmas kymmenellä.

4 tykkäystä

:heart:

101 tykkäystä

“Popular trading community”
Sen siitä saa kun Hyzonia veivataan päivästä toiseen!

28 tykkäystä

Pitipä poimia tämä kommentti oikein kahvihuoneen puolelle, kun tuntuu niin käsittämättömältä omaan ajatteluun. Eikö osakeannin tarkoituksena ole kerätä rahaa yhtiölle. Näinhän osakeanti tulisi nimenomaan hinnoitella niin kalliiksi, kuin millä se menee kaupaksi, jotta yhtiö saa kerättyä mahdollisimman suuren summan rahaa mahdollisimman pienellä dilutaatiolla.

Eikai yhtiöllä ole mitään velvollisuutta ottaa huomioon osakeannissa tulevien uusien omistajien etua? Vaan nimenomaan yhtiön itsensä ja vanhojen omistajien. Eli uusilta tulisi nyhtää mahdollisimman paljon fyrkkaa yhtiön eduksi. Vasta, kun osakkeet on jaettu, niin uudet omistajat muuttuvat, kukin omistuksensa mukaan, vanhoiksi omistajiksi, joiden etua yhtiön on pidettävä silmällä.

6 tykkäystä

Maksimaalisen hinnan tavoittelu ei välttämättä ole PR-mielessä fiksua. Oon osallistunut anteihin 90-luvulta lähtien ja kokemusperäisesti sopiva anteliaisuus annin hinnoittelussa luo positiisisen kierteen.

2 tykkäystä

Aika kalliilta kuulostaa PR. Jos nyt ottaa vaikka esimerkiksi ton Inderesin 6 miltsin IPO:n, ni siitä 30% ois semmone 2 miljoonaa. Varmaa tolla 2 miljoonalla ois saanu tehokkaamminki PR:ää.

Jos Inderesin osake ois laskenut kaupankäynnin alussa 20 prossaa, niin kyllä täällä ois aika monella v-käyrä koholla. Sitä ei maksetulla PR:llä mitenkään korjata.

1 tykkäys

En ymmärrä miksi. Silloinhan on joko itse mokannut ja merkinnyt liian kalliilla tai markkinat alihinnoittelee, jolloin on mahdollisuus kasvattaa omistustaan edullisesti.

Yhtiö on tässä tapauksessa onnistunut myymään itseään kovaan hintaan ja sillä on kassa hyvin maksimoitu matkalla kohti tulevia haasteita. Eli yhtiö on onnistunut palvelemaan itseään ja (vanhoja) omistajiaan hienosti.

Kiskurihinnoittelu ei oo useinkaan paras tapa tehdä bisnestä. Tietty reiluus voi olla fiksumpi linja.

3 tykkäystä

tulevalla tuloskaudella mielenkiintoisinta on miten voimakas inflaatio vaikuttaa eri toimialoihin. nimimerkki 916 oli vakoillut sampo-ketjussa, että vakuuttajien korvauspalveluiden hintainflaatio oli jopa 5-10% tietyissä katekorioissa. väitän, että kovia yllätyksiä tullaan näkemään. oliko se ikiliikkuja (rahan printtaus), kaikkiin ja jokaiseen risaukseen hyvä ratkaisu? jäljet peloittaa ja voivat antaa hyviä ostopaikkoja.

2 tykkäystä

@timontti on kateissa :scream: Foorumilla ei ole näkynyt pariin päivään ja julkinen profiili on piilotettu. :thinking: Mikä sai foorumin tykätyimmän kaverin hylkäämään meidät? :disappointed_relieved:

29 tykkäystä

Et nähnyt kun Timontti heitettiin bussin alle kun oma DD tekemättä?

58 tykkäystä

Tämä lienee retorinen kysymys, nostaisin itsekin kytkintä kun valtavan työmäärän tulosten jakamisesta huolimatta kiitoksena on arvostelua ja lähes lynkkaamista :grimacing:

79 tykkäystä

Eiköhän kyse ole mieheen aiemmiin kohdistuneesta kritiikistä. Vaikka kritiikki olikin mielestäni ihan aiheellista, niin timontin menetys olisi tietenkin foorumille harmittavan iso lovi. Ei sota sinänsä yhtä miestä kaipaa, mutta mikäli muitakin isoja vaikuttajia täältä lähtisi, niin saattaisi se merkitä foorumin hidasta kuihtumista/kuolemaa. Tämä taas tekisi suurta hallaa Inderesin liiketoiminnalle. Saa siis nähdä, millä keinoin Inderes saa houkuteltua miehen takaisin foorumille.

4 tykkäystä

Olin poissa palstalta vajaan viikon,
menikö keissi siis niin, että kyseinen henkilö oli ansiokkaasti jakanut yritystietoa, mutta jossain vaiheessa kuitenkin itse (hiljaisesti) myynyt ja muut olivat ostaneet putoavaa puukkoa?

Keskiviikkona hehkutteli että Smartti on oman portfolion timattikeisseiä.
Torstaina sai jotain uutta informaatiota komponenttipulasta ja myi kaikki josta kertoi torstaina pörssin sulkeuduttua.
Perjantain kunniaksi linjuri ajoi sitten timontin yli kun kurssia oli kuulemma pumpattu ja sitten dumpattu.

5 tykkäystä

Frontrunning on tyypillinen ongelma fintwitissä. Aika harva somevaikuttaja kertoo etukäteen aikeensa myydä.

2 tykkäystä