Inderesin kahvihuone (Osa 3)

Mielestäni analyytikkojen näkemykset on ihan hyvin perusteltuja nykymarkkinassa. Tavoitehinnat taitaa olla yli 60 €…

3 tykkäystä

Haha ;D

Yritän vain omalta osaltani herättää ajatuksia sijoittajissa. :slight_smile: En ole tyrmäämässä noita, kunhan muistutan että uutisvirtaa on joskus hyvä suhteuttaa arvostukseen.

Ei olisi ensimmäinen kerta kun massiivisesti maailmaa muuttava uusi toimiala osoittautuisi lopulta sijoittajille pettymykseksi.

Ei toisaalta olisi myöskään ensimmäinen kerta, kun jokin toimiala lentää pitkään tutkan alla ja markkkina yhtäkkiä ihan oikein alkaa hinnoitella massiivista kasvua osakkeisiin mikä menee aluksi kaltaisiltani vieraisiin pöytiin huutelijoilta täysin ohi. :smiley:

63 tykkäystä

Joku kyseli täällä miten määritellään bumtsibum osakkeet, haluaisin tämän itsekkin tietää, en ole määritelmästä aivan varma

Sehän on hyvä asia ja olen iloinen siitä, minusta tarvitaan nimenomaan erilaisia näkökantoja + muistutuksia. En ajattelekaan, että olisit liian kriittinen… mielestäni olet aika sopivan realistinen (en nyt tähän hätään keksinyt parempaakaan sanaa). Enkä mä tarkoita sitäkään, että nuo välttämättä olisivat mitään kauheita “bumtsibumeja”, vaikka aina laskenkin vetyosakkeista leikkiä ja samalla omistan niitä pienen määrän.

Muistaakseni sun ja jonkun toisenkin herättelevien ajatusten ansiosta myin reippaasti Plugia makeilla tuotoilla alkuvuodesta. Onhan sitä kyllä edelleenkin salkussani keskihinnalla 12,65. Kiitos “herättelyistä” ja ehdottomasti vieraile näissä ketjuissa herättelemässä sekä tuomassa erilaisia näkökantoja! :pray: :slight_smile:

EDIT: Vielä pieni lisäys, jos päätyy mun meemiin, niin kertoo mun arvostuksesta henkilöä kohtaan. Tässäkin tapauksessa Verneri tekee tärkeän palveluksen erityisesti minunlaisilleni uusille tai uudehkoille sijoittajille. :+1:

2 tykkäystä

mitä joskus on nähnyt vernerin vuosituottoja siihen pyhitetyssä ketjussa, niin ei siinä koko osakemarkkinaa sentään oo missattu 19/20 :wink:

8 tykkäystä

Et taida saada mistään 950 litraa valmiiksi 21 asteista vettä. Jos hanasta lasket, niin tulee n. 4 asteista, jolloin tuo lämpötilaero (sekä energiantarve) on jo tuplat. Jos taas odottelet että talo “lämmittää” veden, menee siinä useampi päivä, ja energia tulee kuitenkin lisääntyneestä talon lämmityksestä.

6 tykkäystä

Hyzon ja Lion ovat kyllä luoneet ainutlaatuisen, tragikoomisen kulttuurin ympärilleen :grin:

7 tykkäystä

Hyzon ja Lion on Hyliion. Akkukäyttöisiä kuorma-autoja. Olkaapa hyvät

2 tykkäystä

Suosittelen ottamaan @Mauri n seurantaan Twitterissä. Maurin tilillä on hyvää sijoitusasiaa ja -viihdettä sekä sijoitusasiaviihdettä. :slight_smile: :+1:
image
Maailma tarvitsee vernereitä, maureja tai vaikkapa @JNivala n kaltaisia fiksuja herättelijöitä.

26 tykkäystä

Huoh. Mites täällä saikaan nimimerkkien postaukset piiloon?

12 tykkäystä

Kyllä ne kaasulla käy😁

2 tykkäystä

Teslan pääjuttu on kuitenkin ne autot ja automarkkinoilla on tietty raja. Vaikka Tesla saisi 50%:n markkinaosuuden, mikä on täysin utopiaa, niin autojen rakentaminen itsessään sitoo jo valtavasti pääomia. Teslan markkinaosuuden kasvaessa sen on myös pakko alkaa käyttämään erilaisia välikäsiä.

Lisäksi autoilun väheneminen länsimaissa on yksi isoimmista tulevien vuosikymmenen megatrendeistä. Siinä vaiheessa, kun Amazon tuo ihan kaiken tarvittavan suoraan kotiovelle, niin kuka enää tarvitsee autoa? Työt tehdään kotona, Amazon ja myöhemmin robotit tuovat ruokaostokset kotiin. Ihmiset muutenkin enemmässä määrin kuluttavat rahaa elämyksiin, eikä materiaan.

Onneksi kiinalaisilla yrityksillä ei ole omia ketjujaan… voisi pistää firmat hattuun ja minkä tahansa sokkona käteen osuvan nimen voisi kirjoittaa mihin tahansa noista kuvan ovista vuoden 2021 päälle :sweat_smile:

3 tykkäystä

Jahast. 10päivää lukematta kahvihuonetta. Uusia viestejä 1058kpl. Taidan vaan hypätä osan yli… ollut niin töissä kiinni että ei ole ehtinyt heilua paljoa foorumilla.

Syksy saapuu. Kelit kylmenee. Tulosjulkistukset tulossa. Inflaatio,korot,elvytys,kiina ja korona. Mielenkiintoinen loppuvuosi tulossa.

31 tykkäystä

Kuulostaapa kivalta. Juurikilla on jo jonkinlaiset erämaataidot, mutta jos tulevaisuus alkaa kuulostamaan tuolta, pitää lisätä treeniä.

5 tykkäystä

Minusta sillä tarkoitetaan osaketta, jonka kurssikehitys tai -kehittymättömyys on voimakkaasti vaihtelevaa, ilman että tuo kehitys perustuisi tai sen olisi tarkoituskaan perustua yhtään mihinkään muuhun kuin luuloihin, yksittäisiin lupauksiin tai liikkeelle laskettuihin huhuihin. Näitä sitten jaetaan somessa ja foorumeilla meemien ja “lennokkaiden” lausahdusten kera. Ja osakkeella käydään kauppaa tietysti vain ja ainoastaan omaan senhetkiseen fiilikseen perustuen, ilman että päätökset perustuisivat mihinkään muuhun kuin noihin (yleensä somessa) kuultuihin “suosituksiin”.

Eli lappu, joka on alusta asti suunniteltu tai siitä on oikeaa tarinaa odotellessa (tätä ei välttämättä ole koskaan tulossa) tahtomattaan tullut yllä kuvatun kaltainen mihinkäänperustumattoman kaupan kohde, on mielestäni bumtsibum-osake.

Hype-lappu taas on mikä tahansa mistä porukka kohisee somessa ja foorumeilla hetken, siirtyäkseen pian seuraavaan vastaavaan.

1 tykkäys

Täällä ihmeteltiin sankoin joukoin mitä tuo BUMTSIBUM™-sijoitustermi oikein tarkoittaa. Moni uudempi sijoittaja ei selvästikään ole vielä lukenut Massen sijoitusopasta, sillä sieltähän tämäkin tieto löytyisi kappaleesta 8 jakeesta 4:

Business model
Unproven in the
Market.
Today’s
Sales
Irrelevant.
Billions in
Untapped
Market potential

Jokainen voi sitten itse analysoida, että kuuluuko jokin tietty yritys tähän kategoriaan vai ei :grin:

229 tykkäystä

Ja P/E lasketaan noin 10 vuoden päähän.

Edit: 3 tuntia meni että tajusin että nuo rivien ensimmäiset kirjaimet tosiaan muodostaa sanan bumtsibum :man_facepalming: :joy:

18 tykkäystä

Toi oli niin hyvä että jaoin sen välittömästi meidän analyytikoiden Slack-kanavaan jotta he pysyisivät ajan hermolla. :smiley:

58 tykkäystä

Täällä myös Keskoa ostettu ennen posaria ja posarin jälkeen hintaan 30,11e kun reaktio lopulta ihmetytti.

Inderes palkitsi Keskoa posarista laskemalla tavoitehintaa 4e:lla, mikä yllätti ainakin meikäläisen ihan täysin. Tämä näyttää olevan nyt pelin henki. Tulosennusteet paranee, mutta tavoitehinta tulee yli 10% alaspäin. :smiley:

11 tykkäystä